facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Джули Андрюс взе "Златен лъв" във Венеция

Джули Андрюс, звездата на класическите семейни филми като "Мери Попинз" и "Звукът на музиката", беше отличена с награда за цялостно постижение в понеделник на кинофестивала във Венеция. Английската актриса на 83 години целуна специалната награда "Златен лъв" и каза, че се чувства "толкова благословена", че има такава приказна кариера. "Все още съм изумена. Бях щастливо момиче, което трябва да играе красиви роли", добави тя. Детето певица и танцьорка започна в лондонския Уест Енд, преди да се издигне до театрална звезда на Бродуей в Ню Йорк в мюзикъли като "Моята честна лейди" и "Камелот".
Тя печели "Оскар" за "Мери Попинз" през 1965 г. и номинация за най-добра актриса на следващата година за игра на гувернантката Мария фон Трап в "Звукът на музиката". След като получи благородническа титла от британската кралица Елизабет II, Андрюс направи завръщане на големия екран в "Дневниците на принцесите" през 2001 г. През последните години тя е дала глас на хитове като филмите "Шрек".
Фестивалът заложи на специална прожекция на още една от най-известните й роли във "Виктор Виктория" в нейна чест.

Към статията във в. СЕГА
ЗКПЧ

Гледай ти! Вече "My Fair Lady" ще го пишем "Моята честна лейди"!  Досегашните преводачи на Дж. Б. Шоу и А. Дж. Лернер пасти да ядат! За Шоу - както и да е, Пигмалион си е Пигмалион. Обаче Лернер го спраскаха! Ама като се замислиш, където прекрасна, там и честна... Да живее Гугъл преводач, да живее кОлтурата...

Banshee
снимка на Banshee

 "Моята честна лейди"

 

:)))))

×