Quantcast
Фондации от САЩ лобират в ЕС за забрана на аборти | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Фондации от САЩ лобират в ЕС за забрана на аборти

6 консервативни американски неправителствени организации са похарчили над 19 млн. долара (повече от 17 млн. евро) за лобиране в Европа за периода 2012-2017 г., съобщи "ИЮ Обзървър". Изданието се позовава на данни от регистъра за прозрачност на лобизма в ЕС. 

Те са набрали 429 млн. долара от американски дарители за този период, част от организациите са на милиардери консерватори с тесни връзки с Тръмп, отбелязва изданието. Става дума за Световния младежки алианс (WYA), Алианса за защита на свободата, института "Актон", Американския център за право и правосъдие (ACLJ); Human Life International и Heartbeat International.

Анализ на данните от регистъра, направен от "ИЮ Обзървър", установява, че броят на религиозните консервативни лобисти на ЕС в Брюксел нараства, като сред тях водеща роля има и Римокатолическата църква. А американски милиардери също плащат на групите срещу аборти в Европа десетки милиони долари, за да повлияят на политиката и законодателството.

Базираната в Ню Йорк WYA прехвърля 644 000 долара на своите филиали в ЕС между 2012 и 2017 г. През същия период тя получава 1.86 млн. долара от фондацията „Киароскуро“ на Шон Филер, католически милиардер, който съветва Тръмп за предизборната му кампания през 2016 г. Освен това той получава 571 000 долара от друга консервативна група - фондация "Джон Темпълтън".

Офисът на WYA в Брюксел има трима акредитирани лобисти, които са похарчили 45 000 евро миналата година и които са организирали конференция на тема "Добро управление" в парламента на ЕС през юли тази година. Организацията има клонове в Австрия и Хърватия и твърди, че има 300 000 членове по целия свят. За да се присъединят, хората трябва да подпишат онлайн харта, в която косвено се отрича правото на аборт. Политиката на ЕС в това отношение е различна, но това не пречи WYA да получи 63 000 евро безвъзмездни евросредства по програмата „Еразъм“ през последните години.

Базираният в Аризона Алианс за защита на свободата разполага с 8.4 млн. долара за своите европейски филиали през последните пет години. Той получава около 228 млн. долара отчасти от фондация „Ричард и Хелен де Вос” и от фондация „Принс”. Семейство Де Вос има тесни връзки с Тръмп, Бетси де Вос е министър на образованието при Тръмп. Семейство Принс също има връзки с Тръмп. Ерик Принс, председател на фондацията, е брат на Бетси де Вос. Той е основател и на бившата американска фирма за сигурност "Блекуотър".

 

РАВНОСМЕТКА

Около 21 религиозни мозъчни тръста, неправителствени организации и други субекти понастоящем харчат от 2.1 до 3.1 милиона евро годишно, лобирайки в Европейския парламент и Европейската комисия срещу абортите, ЛГБТИ права, ембрионичните изследвания и евтаназията, според регистъра за прозрачност на ЕС. Повечето от тях идват от Австрия, Белгия, Франция, Полша, Испания или Швейцария. Ватиканът е най-големият индивидуален лобист.

Към статията във в. СЕГА
Simplicissima
снимка на Simplicissima

Религиозните консерватори по правило са хора с двусмислен морал и без изключение са досадници.

Обаче.

Това, за което ратуват, не е празна работа.

Присетих се отзарана за прочутата добродетел --- чувство за отговорност.

Което нерядко се изражда до мания за контрол над всичко и всички.

Трансформацията е покровителствана от един предразсъдък.

Той спада към общата група "грешни предпоставки".

Подраздел --- мировъззренчески грешки.

А именно: предразсъдъкът "няма Бог".

 

И праведният атеист как постъпва, щом Бог нямало било?

Честно и саможертвено поема отговорност за всичко.

От което му се развинтват бавно но сигурно всички бурми, които крепят  морала.

Защото морал на лъжа не се крепи.

Лъжа #1: няма Бог.

Отде знаеш? Що лъжеш тогава себе си, децата и ония `малките`? Имай търпение, Той сам ще те намери.

Лъжа #2: Мога да контролирам всичко, стига да се напъна.

Не сме направени да издържаме сами на такъв напън, обаче. И стават белите.

 

Изобщо религиите, па дори и християнството, при това в най-висока степен, правят какво?

--- Слагат в кадифени кутийки най-простичките житейски истини...

 

Та и с абортите е така. Не е готино да се убива.

 

? https://www.youtube.com/watch?v=bzVHjg3AqIQ ?

Дагоев

Е па я съм ЗА!

V. Kostov

Особено нечистоплътна сган са тия сектанти. Разбира се, че абортът е личен въпрос и никой няма моралното право да забранява на друг човек да прави каквото си иска. Нима изнасилената трябва да отглежда потомството на насилник? Нима, ако някой нахлуе в дома ви, да нямате право да го изхвърлите? Абортът в много случаи е единственото правилно решение. 

 

Но не е правилно парите на европейските данъкоплатци да отиват за сектанти. Това е и въпрос на местно законодателство. А сега сектантите се опитват чрез лобисти и гнусни машинации да наложат общо право (директива?) за всички. 

kaily
снимка на kaily

Тия лобират ли така из арабския свят за всичко, срещу абортите, за правата на жените, за това, за онова?

Не може само бялото християнско население да го лобират.