facebook
twitter

Вие сте тук

6 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
По-малко увреденото платно на моста на "Струма" се отваря днес

"Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи. Имаме готовност до края на деня да пуснем платното за движение в посока София", съобщи пред Нова телевизия инж. Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на АПИ. Експертите обаче още преди дни предупредиха, че конструкцията под другото платно е много по-увредена и възстановяването й може да отнеме над месец и половина. По последни данни на АПИ възстановавянето на виадукта ще струва 1,86 млн. лв., а ремонтните дейности по платното за Кулата ще продължат 4 месеца.

Днес Терзийски прави проверка на място, за да установи докъде е стигнало почистването на отпадъците след пожара отпреди няколко седмици. Терзийски не се ангажира с прогноза кога точно те ще бъдат премахнати, но съобщи, че има предписание към пътната агенция от РИОСВ - Перник. До 2 септември АПИ трябва да почисти теренът, за който отговаря - 2,5 метра пространството под магистралата. "Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При последваща проверка не са открити отпадъци. От РИОСВ са ни сигнализирали на 20 август с предписание до 2 септември да се почисти", коментира шефът на Агенция "Пътна инфраструктура'.

"От вчера сме поискали контролните органи – РИОСВ и Община Дупница да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово", заяви още той. От общината в Дупница твърдят, че са подавали сигнали до АПИ за незаконното сметище под моста още преди година, но оттам не са реагирали.

За улеснение на трафика, от 14 часа днес до 20 часа в събота, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от магистралата към пътя Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“ и обратно ще се качват на нея при пътен възел „Бобошево“. Обходният маршрут за всички останали превозни средства е от пътен възел „Дупница“ до пътен възел „Бобошево“ и обратно.

Днес изтича и срокът, в който трябва да се отчетат проверките на всичките 27 областни пътни управления за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията на пътищата и прилежащия сервитут. Обобщените резултати ще бъдат представени в началото на следващата седмица, обещават от АПИ.

 

Към статията във в. СЕГА
JollyRoger's

Разгеле! ???

TheExperience

Шефът на АПИ отива да провери моста на "Струма"

 

И този като шефката МУ на НАП се е сетил, че за нещо получава заплата?

 

Mavrodinov
Не разбрах как ще става движението. По добре е по здравия мост двупосочно.
Johnny2965

Нещо куца в управлението на АПИ. Щом шефът ѝ трябва да пътува на място, за да бъде нещо предприето. И щом цяла година не е реагирано на писмото на община Дупница. 

Тринити

Дрругарят Гошо Шивачев що така не е уточнил Кой ще даде тез пари за ремонтите?Или пак Негова Милост ще се бърка в джоба.От себе си да ги даде.Лични средства.....