facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Германия иска партньорство с Великобритания след Брекзит

Германия иска Великобритания да запази тясно партньорство с ЕС след Брекзит, каза днес канцлерката Ангела Меркел, цитирана от агенциите. "Разбира се, обсъдихме излизането на Великобритания от ЕС и ясно дадохме да се разбере, че искаме напускане, което да запази тясно партньорство между Великобритания и страните членки на ЕС", заяви Меркел след среща с гостуващия президент на Литва Гитанас Науседа.Литва се надява на по-нататъшно укрепване на сътрудничеството с Германия във военната област, каза Науседа.
"Разчитаме на още по-активно използване на потенциала на това сътрудничество както при закупуването на въоръжение, така и в придаването на боен статут на мисиите по патрулиране на въздушното ни пространство", заяви той.

Науседа каза още, че проектът на газопровод "Северен поток-2" за доставка на руски природен газ през Балтийско море до Германия не трябва да се осъществява в ущърб на интересите на Украйна. Той добави, че на срещата си с Меркел е изразил скептицизма на Литва към този проект, тъй като, по думите му, "Северен поток-2" е удар по диверсификацията на доставките на енергоресурси в ЕС.

Към статията във в. СЕГА
маняна
снимка на маняна

След церемонията по време на изпълнението на литовския национален химн, канцлерката се е разтресла така неудържимо, че се наложило да евакуират всички гости от подиума, а сеизмографите отбелязали лек трус от 3,7 по Рихтер. Лекарите обясняват треморите на фрау Меркал като траен страничен ефект от уроците й по ориенталски танци.