Quantcast
Премиерът пак подкара джипа - този път до Търговище | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

36 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Премиерът пак подкара джипа - този път до Търговище

"Посещение на завода за стъкла в Търговище с кмета на града Дарин Димитров и финансовия министър Владислав Горанов. Огромно предприятие е, над 2500 са служителите, трафикът е много голям и 50 автобуса ежедневно извозват работници от града до тук. Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода, тъй като това е една от най-големите инвестиции в цяла България."

Това написа на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, като посещението му в завода на "Тракия глас" се предава на живо в интернет.

"Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават тировете, изнасящи стока. Ще вземем решение и ще окажем подкрепа", обеща на кмета на Търговище премиерът.

Общо три са производствата в завода на турския инвеститор "Шешеджам" в Търговище  – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятияработните места, създадени от инвеститора, са близо 5000.

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на региона. "Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, няма безработица", отбеляза кметът.

По-късно премиерът инспектира строителните дейности по изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“.

„Колко ни е красива държава ни и колко трудно е строителството. Колко скална маса, колко нещо трябва да се извози. Защото после като стане готово, всички казват – „лесно“, възкликна премиерът Бойко Борисов при огледа на извършваните дейности. По време на инспекцията в джипа на министър-председателя и този път се возиха министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Строителният екип ги запозна с етапа, на който е изграждането на 207-метровия мост по трасето.

Участъкът между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“  на АМ „Хемус“ е 16,32 км и трябва да е готов през 2021 г. Първата копка беше направена точно преди година - на 16 август 2018 г., припомнят от правителствената пресслужба.

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН. Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера (ранния халколит и ранножелязната епоха). Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца.

„Благодаря на археолозите. Имаме перфектни отношения и добър синхрон“, заяви Борисов. И обеща на археолозите удължение на срока за разкопки с още два месеца. „Хем строим, хем разкриваме красотите“, каза още премиерът, разглеждайки разкопките на разкрито древно селище. На обекта работят близо 100 души – работници, археолози и геодезисти. 

Общата дължина на АМ „Хемус“ е около 420 км. В експлоатация са участъците от София до Ябланица и от с. Белокопитово до Варна с дължина близо 170 км. Довършването на „Хемус“ е сред основните приоритети на правителството и се планира тя да е готова от София до Варна през 2023 г.

 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Нафарфор

да мини през Крушаре с джипката ☺️

Biberkov

Пак се очертава комунделски рев и скърцанер със зъби.

nottheone

че тоа завод от шишеджам ли е създаден, бре

векилски

Тва "скърцанеР със зъби" некоя нова гербава дисциплина ли е?

LPetrov

Очертава се ритане на празни биберки ?

zumer

"Премиерът пак подкара джипа - този път до Търговище"

 

Да нагледа райата.

  "Шешеджам" в Търговище мисля, че са от 2005г.. Като газовата и енергийна инфраструктура са изградени от държавните Булгаргаз и НЕК.

Какво общо има вожда? То, май все по малко предприятия останаха да произвеждат на територията.

сталкер пустиняк

Боко спира руските проекти, но подкрепя турските. 

Типичен ибрикчия, в България е имало много такива по време на турското робство, оказва се, че бройката им не намалява и по време на т.нар. демокрация. 

dobadoba

Чичко Бойко, ще стигне ли някога АМ Хемус до Шишеджам и Търговище?

Дали ще доживея това?..

⚓️

Тринити

Сликата е запечатала интересен момент.Аркадашът с бялата риза се е засилил да ритне и да подсече отзад (и отстрани) Звездата на гостуващото в завода Правителство.Въпреки опитите на близкостоящата кадъна да го спре.След подсечката и съответното сгромолясване на Негова Милост върху пода,придружено с лек земетръс (за ужас на Горанката), можем да очакваме и биене на дузпа.Всъщност дузпи, тъй като Той дузпи бие по няколко и докато вкара.А после ще гони с жипката провинилия се из халето.Няма измъкване.

тютюн

Всеки, които има какво да каже за шайката или има какво да кажат за него, бива изнасян в чужбина, напоследък най-често като генерален консул.

Що така бе Миме? 

 

TheExperience

Във Валенсия или в БарЦелона, близо до къщата МУ?

векилски

Как ти е нослето?

Расте ли, расте ли?

Баш Патканът на...

При турски инвеститор - прасета йок. Евала. :D

Доси

Премиерът пак подкара джипа - този път до Търговище

 

Тоя човек що се мъчи да управлява държава? Не вижда ли че не му се получава! Шафьорче да е по му отива... дето се вика - иде му отръки, чужди езици му не требват ич, книжки да чете да се мъчи - абсурд... върти чекръка и си свирка - точно като за Него! 

тютюн

?

УтепАл се е за шофер. Сбъркал си е професията, кво да го праиш.

Mars11

    Сякаш с масур са надували дебеланкото.

volog2

Може и да е карал джипката, но от страх не се е пуснал по Хемус или Тракия, а е  летял с коптера до Търговище.

Естествено, сегашния кмет няма нищо общо с инвестицията на Шишеджам, която като мащаб на производството слага в джоба си някогашния соц завод.

векилски

Дайте Му ена лопата...

Беки извади ръцете от джобовете.

Не за друго, ми ако се сОпне, ше си повреди фасона и фризьорките нема да го аресват...

Тринити

На втората снимка явно копаят гробове за масово заравяне на прасета.Интересно е,че някакъв господин е влязъл в единия и сякаш го измерва.Дали за себе си или за някой друг?

Деянов
снимка на Деянов

След този първи случай на западнонилска треска човек трябва да е готов за всякакви мерки, които тиквеното правителство може да предприеме...

Звън®
снимка на Звън®

Кое е нахаканото курве, вляво от Тиквоний? Сигурно е много приближена до Негово Високотиквие  - някакъв плазмодей в бяла риза роболепно й се мазни.

тютюн

Относно кадро 2: никой ли не иска да му подаде ена капа? Ш му пукне темето.

Звън®
снимка на Звън®

Тиквоний I Хипертоник шапки не носи. Главата си украсява само с корона. Турга я преди лягане и спи с нея за кадем. От летния слънцепек Тиквоний се предпазва със специално приспособление, имплантирано под скалпа му. То е оформено като мембрана, която може да работи и като охладител, и като нагревател. Захранва се от токовете, отходен продукт от мисловната дейност на гостоприемника на устройството.

тютюн

???

SINDBAD

Съвсем близо до завода за стъкло е Военно-ремонтния завод "Терем - Хан Крум" - предприятие,100% държавна собственост под шапката на МО..  Няма да е лошо Той да отскочи и до него, да разбере защо от 3 000 човека, в момента са останали по-малко от 400, защо висококвалифицирани работници са на минимална заплата, кой и защо принуждава ръководството да подписва неизгодни договори с частни компании.

Такива едни въпроси...

То, Бачо Кольо, отговора е лесен:

 

Непрекъснато гърмят скрити бомби отвсякъде. 
Наскоро научихме, че стотици училища са без физкултурни салони или пък, доколкото ги има, те са в окаяно състояние. 
Обаче нали преди време Властта се похвали, че е отделила повече от 600/шестстотин милиона лева за ремонт на училищата. 
Какво стана с тия пари?

Все съобщават нещо розово, но изобщо не се сещат да се отчитат, обещанията са достатъчни - не си пъхайте носа зад тях, не ни разваляйте кефа. 
Можеш да обещаеш всичко, дори можеш да обещаеш да кацнеш на Марс, да обереш страхопочитанието на шараните - и да не направиш нищо.

 

https://pogled.info/bulgarski/ot-umryal-pismo.107595

 

 

 

 

Invisible

  "600/шестотин милиона лева за ремонт на училищата."

 

    Повече от 80% са ремонтирани.

   

human_capital

Без да знаете турски, там работа не можеш да почнеш!

Анадъмно?

Иначе Шише-джам са най-големият клиент на Совей соди, Девня. А те са най-коректния работодател на територията.

hamel

Съвсем близо до завода за стъкло е Военно-ремонтния завод "Терем - Хан Крум"

Мъкнах там един танк на ремонт. Имам представа за завода, за инфраструктурата му,

 

тютюн

welcome!

hamel

?

Страници