facebook
twitter

Вие сте тук

5 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Рекорден брой граждани от ЕС работят във Великобритания

Рекорден брой граждани от ЕС работят във Великобритания, въпреки прогнозите, че мнозина ще бъдат разубедени от Брекзит, съобщи БНР, цитирайки в.„Таймс“. Румънците и българите са с най-голям принос за това.

През миналата година броят на работещите европейски граждани на Острова се е увеличил с около 88 хил. и то най-вече заради пристигането на повече хора от Източна Европа. А румънците и българите са в основата на този прилив на работна ръка.

Според наличните данни около 423 хил. румънци и българи работят официално във Великобритания. Броят на работещите в Обединеното кралство европейци спадна чувствително веднага след референдума за Брекзит през юни 2016 г. , но тази тенденция не се запази дълго, коментира „Таймс“.

Вестникът цитира професора по икономика от Кралския колеж в Лондон Джонатан Портъс, че въпреки че миграцията от ЕС бележи известен спад след референдума няма признаци за масово напускане на европейски граждани, а британският пазар на труда продължава да е в добро състояние, въпреки икономическата стагнация.

Към статията във в. СЕГА
Strygacki

Работят,произвеждат продукт,плащат данъци и осигуровки,пълнят хазната!Добра сделка за ВБ!

dissidentbg

Защо ли пишат за българи?

От ЕС държави, най-много са поляците, 922 хиляди. Следват ги ирландците и румънците, 390 хиляди.

 

Защо в Лондон гласуваха за оставане в ЕС? Защото в Лондон родените извън Англия са около 40%.

IvanM

Защо в Лондон гласуваха за оставане в ЕС? Защото в Лондон родените извън Англия са около 40%.

 

Това няма никакво значение. На референдума можеха да гласуват британските граждани, тези на РИ, законно пребиваващите граждани на Общността на нациите и всички, имащи безсрочно разрешение за пребиваване. Освен ирландците (граждани на Републиката), никой друг не се интересува от Брексит и последиците му, в смисъл на проблем с оставането на Острова.

nottheone

откак пакитата и индо-индианците станаха некви буржуйчета, от работна ръка пак ще има нужда.

×