Quantcast
Кошлуков уволни шефката на новините в БНТ | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

30 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Кошлуков уволни шефката на новините в БНТ

Новият генерален директор на БНТ Емил Кошлуков е направил първи кадрови промени, съобщава Клуб Z. Ден след като се е завърнала от отпуск е била сменена шефката на Дирекция "Информация" Уляна Пръмова. На нейно място е назначена Мариела Драголова, която до момента беше изпълнителен продуцент на актуалното политическо предаване "Още от деня", на което пък до скоро Кошлуков беше един от водещите. 

Заедно с Пръмова са сменени и програмният директор на БНТ Надя Костова и директорката на БНТ2 - Геновева Момчева. Надя Костова отговаряше за програмите на четирите канала на обществената медия (БНТ1, БНТ2, БНТ HD и БНТ Свят).

Дирекция "Информация" отговаря за най-важното звено на обществената телевизия - новините и актуалните предавания. Уляна Пръмова е и бивш генерален директор на БНТ. Тя се върна в телевизията като шеф на дирекцията още в началото на мандата на Константин Каменаров, принуден да напусне след като получи условна присъда за шофиране в нетрезво състояние. В неговия мандат Кошлуков стана програмен директор на БНТ1 и водещ на предаването "Още от деня".

След напускането на Каменаров стана известно, че БНТ има дългове за над 37 милиона лева с потенциал да досигнат до 60 милиона до края на годината. След оставката му СЕМ избра Кошлуков за временно изпълняват длъжността. По време на излушването си пред СЕМ като кандидат за генерален директор Емил Кошлуков се разграничи от екипа на Константин Каменаров и дълговата криза, в която е изпаднала обществената телевизия. Той обясни, че когато е бил назначен като програмен директор на БНТ1, в телевизията вече е имало програмен директор за всички канали в лицето на Надя Костова и че това му е връзвало ръцете да прокарва исканията си. И Кошлуков, и Костова са бивши кадри на фалиралата TV7. 

Като мярка за ограничаване на дълговете на БНТ Кошлуков спря предаванията "Стани богат" и "Спортисимо", които бяха външни продукции.

След това генералният директор предложи на Управителния съвет на БНТ да се създаде дирекция "Спорт" с шеф Сашо Йовков, който беше негов конкурент в избора на нов генерален директор на телевизията. В настоящата структура спортните журналисти и специалисти са обособени в продуцентски център "Спорт", който е част от дирекция "Информация". Оставка подаде и досегашният шеф на направление "Спорт" Витомир Саръиванов, който отиде в БНТ от bTV.

 

Към статията във в. СЕГА
сталкер пустиняк

Когато и да махнат Пръмова все ще е късно. 

Първите кадрови промени са обнадеждаващи. Само че редакцията можеше и да не повтаря по два пъти, че са спрени предаванията Стани богат и Спортисимо, стано ясно, че са носели загуба на БНТ, т.е. източвали са държавни средства. 

 

Макар че, в БНТ трябва да направят същото, както е и във футбола - ръководен кадър на фалирал клуб не може да стане ръководител на друг отбор. 

тошогошев

И сега без Спортисимо ...къде ще и търсят работа на водещата и другите около нея

last

Идват от ..." фалиралата TV 7 " ...  Перспективата за БНТ е ясна...

Хулиган

...програмният директор Надя Костова и директорката на БНТ2 Геновева Момчева

Това май различни дописници са го натамънявали.

Единият от тях явно не знае, че за разлика от английския, в българския език все още има женски род...

http://www.drago.info/

Аладар
Сега БНТ ще стане спортна телевизия без дискусионни предавания. Това се и очакваше от женския орган СЕМ който назначи К. да прави чистки по неясни критерии. Откъде накъде 5 жени със съмнителна репутация и провален политик ще определят какво да гледаме. Директора трябва да се избира на избори/местни или парламентарни/ на 4 години от народа. Иначе БНТ става средство за манипулация.
Карапетров

И какво (не кого) ще избере народът? Слави Трифонов?

ThePal
снимка на ThePal

Ногу се радвам, че г-н Йовков става директор в националната телевизиЕ на БългариЕ...

Предводител на ...

??

Доц.Трътлев

Ербап началник. Машалла.

плувецът

Та значи г-на е показал среден пръст на г-жа. ? В БНТ-то най-добре да го дават само на спорт. 

Johnny2965

Много от Вас не помнят времето, в което се плащаше годишна такса за притежаване на телевизионен приемник. С цел да се набират средства за Българска телевизия (държавен монопол).

Днес телевизията като средство за информация е анахронизъм. По-скоро е за забавление на незаетите индивиди. И като такава едва ли трябва да субсидираме обществена телевизия. Който може да плува, да плува. 

Zmeja

Пръстоносецът Кошлуков е тръгнал на Пръстоносен поход за освобождовоне на  "светите места" от  друговерците.

Предводител на ...

Спортисимо бе чудесно предаване, в което психясали маргинали можеха да демонстрират пред цяла България спортните си незнания. Ще ми липсва ?

human_capital

Жалко за „Стани космат”, но явно е точило здраво държавна пара.

Някои не разбират разликата между държавна и обществена телевизия. Както и какво се изисква от една обществена телевизия. СЕГА всеки плаща от данъците си, без да знае  - за БНТ. Искам да се върне задължителното плащане - имаш телевизор, плащаш данък телевизия. Освободен си, ако нямаш телевизор. Като ти бръкнат директно в джоба е съвсем различно. Белким се събуди това заспало гражданско общество.

ThePal
снимка на ThePal

Аз наблюдавам с особено Фнимание спортната редакция. Там ги събират с конкурс за неострота. Като почнеш с Петела, минеш през децата Манченкови и Астматикови, та стигнеш до "ГерманиЕ срещу ФранциЕ". Всъщност ми се губи името на един уникат, който все участваше в една викторина (сега му викат куиз) на Гарелов и така не успя да регистрира точка. Един моканин такъв, с леееек говорен дефект. Всъщност там май без дефекти не приемат...

сталкер пустиняк

Според мен сам напусна БНТ, съответно Панорама. Не мисля, че са го махали. 

Май отиде в Нова, ама установи, че е направил грешка, понеже почти не го гледаха. 

vvatkov

   Каквито и промени да прави, все ще е бардак, защото от къде да вземе читави? Коя и телевизия да пусна, все ми призлява. Особено от новините - ако не е чума по свинете ще е източване на НАП, гафовете на АПИ, или пък някои обрани баби. Капитализъм, та дрънка!

hamer

Странно е в днешно време да се мисли, че качеството на телевизията зависи от качествата на хората в нея. Кучето скача според тоягата, респ. според  рекламодателите, още по-респ. според управляващите.

Предводител на ...

колко години вече Бойко Василев е начело на Панорама.?

Ами към 30, даже повече и от Гарелов.

 Бойко Василев води Панорамата от 19 години.

Гарелов водеше Панорамата 21 години.

Сам ли шси откриеш грешките или да помагаме още?

Evasion

Все тая...

Yankov

Тоя Кошлуков - мноо неприятна личност. Въпрос на време е и него да го хванат да шофира в нетрезво състояние. Дори мисля, че пие мноо повече от Каменаров.

Meto_ot_Interneto

Дали новият директор ще нареди по БНТ да има и новини на арменски?

 

Предводител на ...

А трябва ли?

Meto_ot_Interneto

Да, трябва, за да няма дискриминация срещу българските граждани от арменски произход. И по азбучен ред трябва да са преди новините на турски.?

Кара Колю

Трябва да са и преди тези на български. Щото къде е "А", къде е "Б" ?

Предводител на ...

Майчин език арменски в България говорят 5000 (пет хиляди) човека, майчин език китайски - 40000 (четиридесет хиляди).

Немам нищо против новините на арменски, китайски, иврит, гагаузки, радневски, винишко-кичевски, русински, йелувски и т. н. Ти?

Аладар
При цифровата телевизия има техническа възможност да се прибавят към радиосигнала различни езици и всеки зрител да си избира на какъв език да слуша.
Аладар
Мисля че в САЩ има телевизии само на испански.
Magi

То самият факт, че Кошлуков е шеф на БНТ е обида за нас народът.