Quantcast
САЩ ще оставят астронавти на Луната | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

58 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
САЩ ще оставят астронавти на Луната

През 2024 г. САЩ ще изпратят астронавти на Луната и „ще ги оставят там“ за определено време, предава БГНЕС. Това е заявил американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия Си Би Ес. „Този път, когато полетим на Луната, ние няма да направим обикновена визита – ние ще останем на нея“, каза той. 

Вашингтон на 100% се стреми да осъществи този замисъл, а полученият от това опит в бъдеще ще помогне за пътуването на човек до Марс. Освен това, администрацията на президента Доналд Тръмп напълно подкрепя програмата на НАСА „Артемида“, посочи Пенс.

„Ние разбираме, че когато настъпи времето да полетим на Марс, а американците ще летят на Марс – ние трябва да разработим нови технологии, ново оборудване и да придобием нов опит, който можем да получим само на Луната. И президентът напълно подкрепя мисията „Артемида“. Това е една от причините, поради която ние сме си поставили за цел да върнем американските астронавти на Луната след 5 години и след това да полетят на Марс“, уточни вицепрезидентът.

Пенс също така се надява, че САЩ ще кацнат на Марс, докато е още жив.

„Не трябва да има никакви съмнения, че ние ще кацнем на Марс още по време нашето поколение. Но фундаментът за това ще бъде завръщането ни на Луната, разработването на нови технологии и методи за дългосрочен престой на човека на друга планета“, заяви той.

По-рано стана известно, че САЩ са приключили работата над транспортния космически кораб за многократно използване „Орион“ и възнамеряват да го изпратят до Луната в рамките на мисията „Артемида“. Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната и сестра на Аполон, чието име беше използвано за предходната американска лунна програма. Като част от тази програма беше извършено първото кацане на човек на Луната

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Аз ще бъда първия човек, който ще ви свали шапка ако кацнете на Луната, но засега дълбоко ама дълбоко се съмнявам, че имате такива способности.

 

Вашето малце прилича на директен скок от феодализма в социализма, каквито имаше такива световни прецеденти....

 

Трябва по-спокойно. Да не се прескачат етапи. Първо изпратете астронавт до МКС и чак тогава мислете до Луната. Големите крачки могат да доведат до сакатлък в междукрачното пространство...

 

:)

 

Айде една "лунна класика"...

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZXBiPY8wDT0

 

 

urupuchi

 

✌️

 

Една още по-подходяща :-)

 

https://www.youtube.com/watch?v=g_jUtiKSf1Y

 

"Пророческа" класика!

ЗИП
снимка на ЗИП

Toва е култово парче наистина, само дето там се пее "one way ticket to the blues".

 

Апропо аз също дълго време мислех, че се пее за луната. 

 

:)

 

 

Oxoboxo

за кацане,може и да кацнат.проблема е как ще се върнат после? :)

urupuchi

Като малък и аз си мислех, че е за Луната. В случая блууз си е на място, както ще разберем през 2024! :-)

Курти влезе

"Надежда всяка тука оставете".

urupuchi

Вот йето, да! Now we are talking!

kaily
снимка на kaily

Още не знаят как са ги връщат обратно.

navara

Те затова казват че „ще ги оставят там“?

protor

Какви неща правят с батути, какво ли щеше да е, ако имаха и ракети.

Курти влезе

Още нищо не са направили. Засега само мечти и надежди.

bay Dragan

Аполо 5 е нещо грандиозно. Само който не е бил в центъра на НАСА - Кейп Канаверал и не е посетил залата с макет на ракетата носител 1:1 не може да си я представи

торбаЛан

Не беше ли Сатурн 5?

Purple_Haze

След като НАСА осигури тоалетни за астронавтите, задачата става изпълнима:

Всё это пахнет не очень

https://cont.ws/@rodavion/994713

НАСА заказало у российской Ракетно-космической корпорации "Энергия" техническое обслуживание и замену ряда элементов туалета на американском сегменте...

О прозе жизни в миссиях "Apollo"

Первоисточник //andrew-vk.narod.ru/public/Apollo_FCS/fcs.html 

https://topwar.ru/99530-o-proze-zhizni-v-missiyah-apollo.html

Речь о том, о чём не принято говорить открыто, но что играет важнейшую роль в долговременных пилотируемых полётах в космос - об обеспечении жизнедеятельности человека. 
Понятно, что на первом по важности месте стоит дыхание. В СССР сразу пошли по пути воздушного дыхания космонавтов. Это, конечно, усложняло и утяжеляло конструкцию космических аппаратов (КА), но жизнь показала правильность выбранного решения.
Американцы использовали кислородное дыхание при давлении в 1/3 атмосферного. Для 60-х годов в этой технологии ничего нового не было: кислородное дыхание применяли водолазы и лётчики. Но вскрылись некоторые нежелательные факторы. Например, продолжительное дыхание чистым кислородом вело к угнетению дыхательной функции. Дело в том, что дыхательный центр реагирует на содержание в крови углекислого газа, который в атмосфере чистого кислорода постепенно вымывается - если его мало, то "не надо" и дышать... 

bay Dragan

Да, Сатурн е ракетата носител. Аполо е програмата.

dissidentbg

Не е проблем да направиш още по-голям макет на ракета. Да я накараш да лети е проблем.

Миряна Б.

Тя е кръстена в чест на гръцката богиня на Луната

 

Не на гръцката, а на римската. В елинската митология е девствената богиня на лова. 

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Усещам как пак ще има олимпиада по сарказъм по адрес на американската космическа програма. 

Но форумните олимпийци е добре да знаят, че САЩ ще бъдат неоспоримият лидер в Космоса през следващото десетилетие. 

Те вече имат на практика свръхтежка ракета-носител (SLS), космически кораб от ново поколение за полет до Луната и Марс (Орион), върви с пълна сила подготовката на LOP-G (лунна орбитална станция), 11 фирми участват в конкурс за спускаем лунен апарат. Имат поне две ракети-носители и съответните космически апарати за пилотирани полети до МКС - "Фалкон" с "Драгон" и "Атлас-V" със "Старлайнер", за които е запланирано да осъществят пилотирани полети до МКС още през ноември тази година. 

Американците ще бъдат настигнати едва в края на 20-те години от Русия, която към 2028 г. също трябва да има свръхтежка ракета (Енисей), спускаем апарат за прилуняване, нови стартови площадки на "Восточный", ракета-носител "Ангара" в няколко модификации за различни товари, а заедно с Китай ще трябва да са направили лунна орбитална станция - вървят усилени преговори за това, а принципно съгласие беше получено на последната среща между Путин и тов. Си. Нещо повече, в края на десетилетието Русия може и да получи важно предимство, тъй като ще има на разположение ядрен космически буксир от мегаватов клас, който ще позволи полет до Марс за месец и половина вместо за 6 месеца. Нещо, което никой друг няма да има поне 10-15 години след това.

Но - независимо дали ни се иска, или не - космическата свръхдържава през следващото десетилетие ще са САЩ. 

Бухта

Точно така е - имат и най-добрите режисьори и студиа за специални ефекти, даже в някои филми вече са ходили на Марс - например "Марсианецът", както даже и в различни измерения - Интерстелар 

 

Така че определено ще останат водещата сила в прилуняването.

 

ПС: Помните ли Скот Кели и неговият брат близнак на Земята? Явно мосю Пенс не ги помни

Доси

Драги Туткалчев, трябва обаче да се отчете факторът "Реклама" в който американците са мнооо добри. На практика първоначално почти винаги резултатите са 50 % от заявеното, постигнати за около 50% повече време и поне 100% повече пари. Това е положението напоследък, те и затова боксуват на много места... 

dissidentbg

Туткалчев, как успя да ги съчиниш тези неща?

 

"11 фирми участват в конкурс за спускаем лунен апарат" Та нали вече имаха такъв апарат? Защо ОТНОВО ще изобретяват колелото?

 

"свръхтежка ракета-носител (SLS)" с товароподемност 95 тона до LEO. А Saturn V "имаше" товароподемност 140 тона до LEO. И най-нтересното е, че SLS ще ползва двигател от 1962г.

 

А за Атлас-V по-добре не споменавай, защото всеки знае чий двигател ползва.

 

маркос

 

 

 

                      Сега трябва да го направят , когато целият свят все още работи за тях. След това може да стане късно .

Предводител на ...

Така е. Цел свет работи за Щатите, цела България - за София.

ЗИП
снимка на ЗИП

Много неща създадени от немския технически гений са "грандиозни".

 

Програмата "Аполо" не прави изключение.

 

Или пък ето това нещо от 1935г !, което беше копирано от американците  след 70 години. На какво ви прилича а ?

 

https://www.youtube.com/watch?v=GjXr5w3M4mc

 

:((

 

 

Интервал

Приветствам подобни мераци, а и финансирането на подобни занимания е далеч повече за предпочитане от финансирането на демократични брадатковци. За съжаление, 2024 ми изглежда твърде оптимистично. Засега не могат да оставят космонавти дори на МКС.

Туткалчев
снимка на Туткалчев

Точно така е - имат и най-добрите режисьори и студиа за специални ефекти, 

 

Наистина ми е много интересно какви ще ги плещите само след година-две. 

Зверски интересно ще бъде.

Не "котка на ламаринен покрив", а "земен червей на нагорещен тиган" - така ще изглеждат някои олимпийци. 

dissidentbg

"Наистина ми е много интересно какви ще ги плещите само след година-две. "

 

Тези "година-две" го чакаме вече повече от 10 години.

 

Речта на Кенеди за Луната е на 12-ти септември 1962г. Аполо 11 "каца" на Луната на 21-ви юли 1969г. Т.е. след по-малко от 7 години.

При сегашните компютри и технологии, след колко години би трябвало да се осъществят "плановете" на НАСА?

 

Знаеш ли, че НАСА до сега НЯМА кацане/връщане на Земята на СУША? След като не се приземяват на суша, как ще кацнат на Марс?

 

Знаеш ли, че за нови полети/кацане на Луната започна да говори президент Буш, през 2004г?

Желязко Желев

                 Преди време някъде из нета четох за алгоритмите които ще следва НАСА в космическите си мисии.Изглеждаше логично ,разумно добре премислено.Днес Япония,Китай а и Индия като че ли следват този алгоритъм.В НАСА се намесиха политици/шоумени и самата НАСА заприлича на шоу програма.

Когато клоуни взема да вършат високорискова работа неминуемо стават трудоеи злопулуки.А в тази работа клоуните ще причинят човешки жертви.И това преди да стигнат до Луната.

urupuchi

Няма никво значение дали риалитито ще бъде студийно или "полево". Важното е че ще бъде най-грандиозното шоу! 
 ☝️ 2024 ✌️??

ЗИП
снимка на ЗИП

Колеги,

 

Вместо да обръщаме внимание на поредните излияния на некой реднешки чиновник нека стискаме палци днес за Индия !

 

Днес в 12,13 българско време Индия ще изстреля ракета с лунен модул към Луната.

 

Разбирате ли или не искате да разберете, че реднеците и руснаците само говорят, докато китайци и вече индийци  ДЕЙСТВАТ !?

Страници