facebook
twitter

Вие сте тук

33 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Борисов подкрепя Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

Премиерът Бойко Борисов ще подкрепи кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за поста европейски главен прокурор. Това твърди bTV, позовавайки се на правителствената пресслужба.

Кьовеши е основният фаворит за поста и то въпреки волята на правителството в родната ѝ страна. Тя е бивш ръководител на румънската антикорупционна агенция, а в момента е подсъдима в страната си с обвинения за злоупотреба с власт.

Конкурент на румънката за поста е французинът Жан-Франсоа Бонер. Двамата кандидати не успяха да съберат категорично мнозинство от стария състав на Европейския парламент.

Новите евродепутати и правителствени ръководители имат няколко месеца, за да направят окончателен избор.

Европейската прокуратура трябва да заработи през 2020 година. Основната ѝ цел ще бъде да наказва злоупотребите с еврофондове и измами с ДДС.

Към статията във в. СЕГА

Страници

дядо яга

ГОЛЯ Я ЯМ ГЕРОЙ.....На умрял лъв нож вади...Статията лъжливо на споменава,че Франция оттегли своя кандидат. В случая го извади, подкрепата де, чак когато освен Лаура друг кандидат не остана ... и стана ясно, че на практика вече е избрана...дотогава я саботираше, белким не я изберат. А сега с ужас от стореното до сега се присламчва, белким тя се трогне...Голяяям герой

Джиджи

??

slavabg

Има си хас да се набие на очи, като пиронь у кисело мляко ?

ppipi7766

Не знам дали ще Му го отчетат като смекчаващо вината обстоятелство.?

protor

Да не види нещо от Корнелия.

Purple_Haze

Кой дърпа лъвицата за опашката?

 

Корнелия Нинова във Фейсбук:

"Страх лозе пази, но е късно за пазача. Борисов обявил, че ще подкрепи г-жа Кьовеши за главен европейски прокурор. Изчаквал бил ЕНП да има обща позиция. Тази седмица му зададох въпрос в парламента - ще я подкрепи ли. Не дойде да ми отговори, защото не било от неговата компетентност. Чудя се да се смея ли, да плача ли?

Когато имаше двама кандидати, Борисов не подкрепяше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра. Късно ви е за смяна на позицията, г-н премиер. Време ви е за притеснения. Изразявам личното си мнение - подкрепях я и преди, и сега. Отнесох много критика за тази позиция и от свои, и от други, но продължавам да мисля, че тя може да бъде носител на справедливост за европейските граждани. Желая й успех!"".

Solace

Я, някой е преживял катарзис...

 

https://www.mediapool.bg/bulgaria-e-glasuvala-protiv-kyoveshi-za-evropeiski-prokuror-news290264.html

Васик

Той ще я подкрепи само морално (на думи), понеже не е евродепутат

Байпас

Затова никой не го бръсне за слива! И всички му се подиграват!

bay Dragan

Върти се като пумпал Нашият. Утре на обща снимка ще я прегърне, пък може и да я цунне.

seyko

Къде мислиш, че може да я цуне?

Доц.Трътлев

Ами как няма да я подкрепи, щом като няма друг кандидат. Макар и прост, тиквеникът от Банкя си е хитрец.

Усеща кога да обърне резбата.

Васик

Бойко Борисов знае повече за снишаването, отколкото Си Дзинпин за ориза на фурна.

Stern

Бих се учудил, ако Боко не беше усетил посоката на вятъра и да се извърти.

ЛАФЪРДИЕВ

Да!!! На времето България опустяваше за да гледа сериала "Бай Ганьо тръгва за Европа".. Или терсеше връзки за билет в Сатирата за " Големанов".. С ВЕЛИКИЯ Калоянчев..

Сега ката ден, безплатно при това, по де що има медии ОПУСТЯЛА България си гледка обобщения образ на Големанов и Бай ганя У Европата.. Приподнасян при това с финеса на Спиро Щангиста от "Специалист по всичко" в епизода с мрежата с яйцата..

ЛАФЪРДИЕВ

По времето на Боко Първи тоз втропоказател получи покана от Вишеградската четворка на петица да я правят..

Сега всяка тяхна среща сигурно започва с тост - " Да благодарим на бога, че ветропоказателя не е сред нас.."

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

За размерите си Борисов е изненадващо поврътлив.

Нафарфор

има си хас. вчера докато се дръглиха за ф-ките в парламента Той въртеше кръгчета с катера :)

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Ето затова вече в Европа никой не го уважава . Ако имаше повече мозък и аналитичен ум , отдавна щеше да подкрепи Кьовеши. Така , че не го подценявайте. Има реакции като на подлизурко, който никога няма мнение, а се оглежда какво е мнението на висшестоящите. Важно е на тях да угоди, а не какъв е интереса на БГ
торбаЛан

Кьовеши идва, Борисов си отива. Нале, дрогаре? Що се не радвате?

Доц.Трътлев

Не бива да се обобщава така. Не е правилно всички алергични към простотията и тарикатлъка на Боко-Цецовщината да се слагат в един кюп.

Тринити

И така драги зрители, свидетели сме  (за пореден път ) на изненадващ плонж от страна на център нападателя на тима на ГРАБ, Хайдук Бочко! Тоз път не пада за дузпа, както обикновено, а се хвърля в краката на новоназначения рефер. В случая реферка. С отработени движения героят и целува по три пъти всеки крак, лъска и бутонките, забърсва храчката , лепната върху и от Него самия преди седмица и предлага да я занесе на гръб до трибуната! Публиката Го освирква, възмутена от такова позорно  слагачество, но на Него не Му пука, тъй като си мисли ,че Го аплодират.  

сталкер пустиняк

А дано наистина изберат румънката. Да се надяваме, че ще подгони нашите тикви, очевидно е, че в България съд и прокуратура за висшата държавна власт няма. Остава да се надяваме на помощ отвън. 

За Тиквата - вече не знам какво трябва да направи, че да бъде разкаран от властта. 

seyko

Ще се радваме разбира се, ако тя се разрови дълбоко във феномена Борисов,

 

 мъката на българския народ. Та той отговаря за човешкото лице на българската олигархия.

 Това никак не е малка роля.

paragraph39

/:/Борисов подкрепя Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

..........................................................................................................................

Този път и аз подкрепям Бойко Борисов! ?

сталкер пустиняк

Ако я изберат и европрокуратурата почне да действа, нали сте наясно кой пръв ще е ударен? Няма да са румънците, за да не излезе, че си връща Кьовеши, няма да са француците, понеже те си оттеглиха кандидата заради нея, няма да са западняци въобще. Ще се търси някоя изкупителна жертва, а България както си е под мониторинг, направо е нарисувана за еврочиновниците. Та ще е весело да се гледат пируетите на Бойко Т. 

HBK

Подкрепата на господин/другаря Борисов за прокурор Кьовеши няма голямо значение.  Затова пък вниманието на г-жа Кьовеши към Българската номенклатура (и към г-н Борисов във частност) е от решаващо значение за Българите и България. В този смисъл нямам нищо против бъдещата Европейска прокурорка да бъде ... малко злопаметна. Не само към родния премиер, но и към „избрания” от него главпрокурор. За престъпленията на двоицата „премиер/прокурор” давност не трябва да има. Този вид „злопаметност” е не само простима, но и необходима.

 

Само да й подскажем:

 

1. Далавер-Аферата КТБ

2. Далаверата „самальоти” (барабар с корпулентния военен министър).

3. „Случайните” пробиви в компютерните бази данни на възлови държавни институции и последвалите „неблагополучия” от тях.

4. Дейността на „Али Баба и 40-те разбойника” във Фонд „Земеделие” и в други бенефициенти на Европейски фондове

5. Участието на сикаджиите във родната и международна престъпност – износ и търговия с наркотици, проститутки и разбира се специалисти по „банкоматите”.

ThePal
снимка на ThePal

мишок

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Утре на обща снимка ще я прегърне, пък може и да я цунне.

 

Непременно. И ще ѝ обясни като на госпожица Бърнабич:

 

"Толкова ви обичам толкова са ми приятели, как може да ме разбере по начин, по който… Викаме си посланици, правиме си… а нищо не съм рекъл."

 

?

 

Кара Колю

Хе, хе, докато се натуткат всичките "опозиционери", Бочко пак ги варнал. ?

П.П. Абе, може ли човек да доживее 200 години?

Щото, както се е заформило, Бочко натам отива 

Страници