Quantcast
Данаил Кирилов праща 7 въпроса за тримата големи в КС | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

17 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Данаил Кирилов праща 7 въпроса за тримата големи в КС

Министерството на правосъдието е подготвило искане за тълкуване на разпоредби от Конституцията, свързано с промените в съдебния закон, лансирани от министър Данаил Кирилов. Това каза Кирилов пред тв Европа в петък. Идеите на Кирилов за възможностите за разследване на главния прокурор и председателите на двете върховни съдилища срещнаха неодобрението както на професионалната общност, така и на Съвета на Европа.

Кирилов обясни, че предстои искането за тълкуване на основния закон да бъде внесено в Министерския съвет, който има правомощие да сезира Конституционния съд.

"Дефинирали сме седем ключови въпроса, по които се надявам да имаме и становището на Конституционен съд, по отношение на действащата конституционна рамка", каза Кирилов. Според него проектът е съобразен с конституцията и с препоръките на Европейската комисия. В нито един доклад на Брюксел обаче не се споменава за търсене на механизъм за разследване на т.нар. тримата големи в съдебната власт. Препоръките винаги са били за процедура за разследване на главния прокурор, който е най-недосегаемата фигура в държавния апарат.

По отношение на това как този въпрос е уреден в други правни системи правосъдният министър припомни, че според българската конституция воденето на разследвания и повдигането на обвинения е изключително правомощие на прокуратурата.

Кирилов бе категоричен, че и сега действащата правна рамка дава възможност главният прокурор да може да бъде разследван от свой подчинен и че не приема изказаните в публичното пространство съмнения, че тази правна възможност не се използва поради страх у подчинените прокурори. Направи сравнение с положението на редовите съдии изправени пред хипотеза да отсъждат срещу председателя на ВКС, например, от когото зависи, дали те ще бъдат командировани и в каква среда ще работят. И този паралел обаче не издържа, тъй като без проблем наскоро председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов беше глобен на две съдебни инстанции.

 

 

Към статията във в. СЕГА
вила

И 8-ми въпрос данилчи:компенсиращи умствения си капацитет с  наглост могат ли да бъдат премиери,или стават само за праовосъдни...бушони негови?

paragraph39

От близо 30 години твърдя и повтарям, че НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България НЕ e "парламентарна Република", а е КОНСТИТУЦИОННОСЪДНА република!

При това, българският Конституционен Съд НЕ е Съд/въпреки наименованието му!/, а е Конвент, фактически и юридически!!!

Българският Конституционен Съд се явява, всъщност, Горна Камара на Парламента, каквато, по Конституция, Република България НЯМА!

КАЗАХ!

Шумахер
снимка на Шумахер

?

Доц.Трътлев

?

paragraph39

Апропо, заглавието "Данаил Кирилов праща 7 въпроса за тримата големи в КС" е подвеждащо и НЕточно!!!

Точното и НЕподвеждащо заглавие трябва да е: "Данаил Кирилов праща в КС 7 въпроса за тримата големи"!!!

В КС НЯМА "трима големи"!

ТЧК

urupuchi

Защо сте слжили снимка от Фантомът на операта?

ppipi7766

Що се хаби, направо да пита Него и без това Той ще даде "правилното" тълкуване.

Васик

Въпрос 1: Колко са тримата големи?

Sapienti_sat

На снимката не е Данила, а Кашпировски, друг голям юрист от същата школа!

Доц.Трътлев

Това некадърно микотело имало идеи. Не знаех.

Sine_metu

Викайте им „големи“, викайте. Така се викат нещастията

Sine_metu

Съб., 20/07/2019 - 14:41 (нов)

paragraph39

 

?

 

По- честичко така. Полека се освобождавай от резоньорството

Васик

Въпрос 2: Може ли главният прокурор да е завършил аграрна икономика?

Тринити

Ако има психолози(а най-добре психиатри) във форума,бих им бил благодарен да разтълкуват на мен,лаика,какво означават движенията с ръце и погледът на фотографираният екземпляр от сликата.

HBK

Данаил Кирилов бе инсталиран от болшевишката номенклатура в министерското кресло на родното „правосъдие” с основна задача – номиниране и избиране на следващия глапрокурор.  

 

Поръчковият правосъден министър, по подобие на поръчковия главпрокурор, се старае да осигури максимален комфорт на „поръчителите”. Засега известни неудобства бяха причинявани от другите двама в правосъдието, особенно от г-н Л. Панов. Задачата на другаря Д. Кирилов е да минимизира подобни неудобства за в Бъдеще. Защото, ако наистина милееше за родното правосъдие щеше да иска нова Конституция, а не „интерпретация” на старата такава.

дъртреалист

Илияна Кирилова съобщава, че Данаил Кирилов пращал 7 въпроса. 

А какви са въпросите? Не е ли важно?

Според мен, това е ход за прехвърляне на отговорността към КС, с който ще си измие ръцете от отговорността да бъде спрян мониторинга от ЕС.

Налли го заплаши, че ще напусне...