facebook
twitter

Вие сте тук

144 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Новият член на СЕМ е завършила "Аграрна икономика" с 3.89 (документи)

Новоизбраният член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "Аграрна икономика" и среден успех от курса на обучение "Добър 3,89". Оценката ѝ от държавния изпит пък е 5,00. Преглед на предметите, които е изучавала по специалността, показва, че няма нито един, свързан с медийната материя. 

Това личи от справката за Георгиева, която бе публикувана на сайта на Народното събрание.

От нея става ясно, че новият член на СЕМ е станала бакалавър по "Аграрна икономика", като по време на следването си е работила на неназована в автобиографията ѝ позиция в "Нова тв" (пише само "Сфера на дейност: Медии, Кабелни оператори"). От факсимилето на трудовата ѝ книжка обаче личи, че е била наета като... телефонен оператор в административния отдел на телевизията, а по-късно се прехвърля в отдел "Продажби". В няколко дружества - като "Нетера" и "Телехаус", Георгиева е работила като търговец и консултант "Продажби". 

Кандидатурата на Галина Георгиева за СЕМ бе издигната от ГЕРБ (лично от председателя на комсията по култура и медии Вежди Рашидов), а темата за нейната професионална подготовка бе повдигната в парламента веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. В дебатите бе посочено, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката на парламентарния сайт обаче показва, че в ПРОФОН Георгиева е започнала работа през март 2019 г.

Към статията във в. СЕГА

Страници

редник

Помни ли някой защо "калинка" влезе в употреба?...

Biberkov

Хехе, агро икономиката помага при работа с говеда ... 

Johnny2965

За сметка на това пък явно се е раздавала на когото трябва! 

 

Седем с един...

Що ли имам чувството, че един господин на висока държавна длъжност си пада по подобни мацки, рубенсов и полу-рубенсов тип?

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Вежди Рашидов, ГЕРБ: Кандидатурата на Галина Георгиева за член на СЕМ е моя.

http://focus-news.net/news/2019/07/17/2681064/vezhdi-rashidov-gerb-kandidaturata-na-galina-georgieva-za-chlen-na-sem-e-moya.html

 

Наздраве, Веждичка!  ?

 

Evasion

Ми кой по-добре от въпросната гуспуджа може да оцени предаването "Бразди"? М?

Augereau

Бразди всъщност е станало доста модерно и симпатично предаване. Или аз остарявам...:-)

human_capital

и аз така :-)

тошогошев

Не е само твое мнение това 

spanopolski

Тва ОК, но тройката по животновъдство ясно показва че не става.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Бразди всъщност е станало доста модерно и симпатично предаване.

?

Jassie

?

PlaNed
снимка на PlaNed

Хайде, СИГА, капризи! Имала диплома 3.89?!

Малко ли ви е, че Галинка  има Отличен 6 по физическо?

Sapienti_sat

Кандидатурата на Галина Георгиева за СЕМ бе издигната от ГЕРБ (лично от председателя на комсията по култура и медии Вежди Рашидов),

 

Какво да им търсиш? Пак много се е учила и работила! Дайте да не си спомняме за рабфаковицата и вся остальная...

Седем с един...

Абе, хора, я обяснете тва "бакалавър" не е ли нещо като полувисше? Нали за да се добие тая степен се учи само три години или греша? Щото кат' учехме едно време из разни университети, институти и подобни учебни заведения, имаше и едни, дето бяха по три години и се наричаха "полувисши". Ако е така, значи тая е "полувисшист", а па и стая диплома...мани, мани, специалист, рийш ли...Ама и онова, бузестото хасковлийче, не беше ли и той нещо такова?

аман бе

Три години бяха едно време. От няколко години са по четири и се признава за висше със степен "специалист", каквото и да означава това. Както в Германия има "инженер" и "диплом инженер".

Индженеро

То не е полувиШо, ама ако отвориш единния класификатор на длъжностите в БГ, ще видиш, че всички отговорнидлъжности изискват не бакалаври, а магистри. Нооо, способностите преди образованието. Зер Бил Гейтс има виШо.

аман бе

Може в момента да учи за магистърска степен във филиала в Полски Тръмбеш (примерно).

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Ми кой по-добре от въпросната гуспуджа може да оцени предаването "Бразди"? М?

 

Ся, в интерес на истината предаването "Бразди" е едно от малкото добри предавания.

Звън®
снимка на Звън®

Ах как светлината грее в русите коси на Галина! Ах как трепетен полъх игриво ги развява! Палави очички, многообещаваща усмивка, романтично фишу на вратлето, надигнати от невидими тектонични сили гърдички! Какво повече може да се иска от член на СЕМ?

 

- Дипломата й не била ни за когнитивна психология, ни за арт мениджмънт, а за аграрна култорология! - крещят нейните завистници.

 

Голям праз! Та тя е по-артистична от останалите кощрамби в СЕМ. Галина струва колкото три Чампоеви и две Жотеви взети заедно! Освен това тя е позирала на Вежди Рашидов за авангардната му творба   "Мецанатка от СЕМ приютява врачанския цигулков квартет Pthirus pubis"

Тодор1

???

Антей

✌️

Разкошен Звън®️ !

 

:) ✌️❤️

 

Iezuit
снимка на Iezuit

Филиала на УНСС във Враца! Аграрна Икономика!

Ашколсун, Вежди!

SSlavov

в ПРОФОН тя Георгиева е започнала работа през март 2019 г.

 

Три месеца стаж не са малко - да люпиш СЕМки три месеца  е голямо натоварване .Личи се ,че се е научила да кърши вежди

Compay
снимка на Compay
3,89 от аграрното ? Че тя била много умна за гербава ! Афферим , ашкулсун , базата кадри на Шебекбашията...
E66

Е, тая утре като стане шеф на СЕМ ще ги взема с дипломи 2.89 щот няма как шеф да вземе по-умни от него.

 

И така.... до края на света.

аман бе

Сега си обяснявам възхода на едни .... новодомци. ?

Jassie

?

Шумахер
снимка на Шумахер

В „Дворецът на бълхите” на Елиф Шафак има един герой, който се казва Злочест Баштурчин. Обаче нашият председател на Комисията по култура е два пъти по-злочест. Пак успя да „еректира” обществото, ако ползвам неговата терминология. Този път - с тази номинация. Не ми се ще да вземам отношение. Културата на министър на културата не е територия, върху която тепърва могат да се правят открития. Всичко си е както винаги – ред слама, ред култура, ред слама, ред култура.
Нямам нищо против Веждито. Нито против културата му. Която, между нас казано, е събирана по кръчмите. Но не върви някак човек, който с 10 г. закъснение разбра, че Гена Димитрова е починала и за малко да я заведе на концерт в Москва, да е министър на българската култура. Човек, който нарече Достоевски композитор. Човек, който предлагаше творчеството на писателите да се измерва по системата "Si". "Когато сложиш на масата творчеството на един писател, когато една над друга книгите се издигнат, един ще има 50 см., а друг 10 см…”
Министър Рашидов реве, че някои театри мамели с продадените билети и източвали бюджета. Един от „музикалните институти” показал ръст в продажбата на билети от 1055%, друг успял да накара общината да купи 24 000 билета за 120 000 лв., за което държавата ще му даде 1.6 млн. лв. субсидия. По 70 лв. на зрител, пардон, на продаден билет. Още когато стана ясно в какво се състои реформата в културата, обърнах внимание, че Вежди, вместо да изпише вежди, ще избоде очи: „Ако съм директор на театър, к’во ще направя?  Понеже директорите вече ще могат еднолично да определят числеността на трупата, ще я редуцирам до малък и сплотен колектив. Ще поставя некоя нова българска пиеса. За българска дават 5% отгоре. Пускам билетите по 5.10 лв. За цени над 5 лв. дават още 10%. Тегля потребителски кредит и изкупувам билетите…. И си гледам кефа. След 3 м. вземам субсидията, барабар с всичките й екстри, връщам кредита и изкупувам билетите за следващото тримесечие… Ще се измислят и други подходи. Някъде ще абонират без пари училище, другаде  поделение, работнически колектив, болница, психиатрия…” Трябва да имаш акъл колкото на гугутка, за да не се сетиш, че ще стане точно така. А Веждито не се сети...
За мой срам, познавам лично този човек и то още от времето, когато само с пари за едно кафе в джоба, обикаляше около офисите на "Мултигруп"  на "Хладилника" и се мазнеше на И.Павлов, чакайки да забогатее от един смешен "лъв" с вид на куче, който беше поставен пред офисите на групировката и съжалявам, че приличието изисква постът да е по-къс, иначе мога да говоря до утре за сбъркания живот на тоя пехливанин! 
Извинявайте, но този уникален боклук изрече следната нечувана гадост „… това ви е нацията на 1300 г., да ви е.а циганската нация…" - това го каза министърът на БЪЛГАРСКАТА култура?!? Наистина имаме феноменално къса памет!!!
Ядосан, че Нинова нарече ГЕРБ шайка крадци й отговори от името на цялата шайка. Но понеже никой не е по-голям от егото си, най-малкото пък той, речта му бързо прерасна, както винаги, в изтъкване на личните му успехи: „Аз като част от това управление ви докладвам: /Изброява неизброимите си успехи.../ Всичко това, колеги, го направихме екипът ми и аз, Вежди Рашидов, само за 7 г. Само за 7 г.!" 
Той самият сложи най-точната епитафия на министерската си авантюра: „Направил съм едно прекрасно гробище за българската интелигенция и култура, хората на духа. Нека бъде пример.”

Forza NATO

Поетът го е казал пределно ясно и без китара:

 

Примоция в УНСС - 200 марки и едно прасе.  

Страници