facebook
twitter

Вие сте тук

10 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Аврамова: Тол системата ще тръгне, когато тръгне

Въпреки че стартът на тол системата се провали и бе отложен от 16 август за март догодина, ресорният министър Петя Аврамова вчера се яви на изслушване в Народното събрание и заля депутатите с данни за "отличната" работа на държавните институции, отговорни за събирането на пътните такси. Тя се похвали с големи приходи от е-винетки - 260 млн. лева, с мащабни проверки, довели до събиране на над 2 млн. лева компенсаторни такси (пари, плащани на място, за избягване на глобата), и с увеличаване на тол "полицаите", издирващи нарушители по пътищата - от 441 на 567 души.

Аврамова за стотен път обясни, че закъснението с тол системата не било закъснение и тя щяла да заработи технически на 16 август.  В същото време министърката призна,че до момента има едва пет напълно оборудвани рамки, които са скелетът на тол системата.  Запитана кога все пак ще започне реалното събиране на тол такси от тежките превозни средства, Аврамова отговори "когато имаме готовност, тогава ще пуснем тол системата".  Може да е месец след като тръгне техническата експлоатация, може да е по-късно, енигматично  поясни тя.

 Аврамова призна, че ще се разчита на държавния бюджет за предстоящите пътни ремонти, докато заработи "печатницата за пари" (както премиерът Борисов нарече тол системата).

Междувременно монтирането на рамки и на камери за отчитане на трафика и на дължимите такси за изминати километри започна да създава "тапи" по пътищата.  От АПИ съобщиха за поредното монтиране на камера на пътна рамка по магистрала "Хемус", района на с. Чурек , заради което  днес трафикът ще бъде затруднен.

 

ПОД ВЪПРОС

Остава загадка по кои пътища ще бъдат въведени тол такси. "Ще бъдат обхванати магистрали, първокласни пътища, второкласни и малко от трети клас, ако са в добро състояние", посочи министър Аврамова.  Преди дни нейният заместник Николай Нанков каза, че третокласните шосета ще бъдат изключени. Висящ се оказа и въпросът за Северната тангента на София. В началото на годината  след бурни дебати бе решено по това трасе да се пътува с е-винетка. "Нашето желание е да не се отказваме от тола по Северната тангента. Тя е транзитен коридор и е важно трафикът, който минава през България и руши пътищата, да бъде таксуван", обясни Аврамова в парламента. 

 

Към статията във в. СЕГА
независим експерт

събиране на над 2 млн. лева компенсаторни такси (пари, плащани на място, за избягване на глобата), и с увеличаване на тол "полицаите", издирващи нарушители по пътищата - от 441 на 567 души.

тази така типична за българската простотия дейност по спиране на превозни средства на пътя и образуване на задръствания (отделно корупция) е очевидно на загуба. При 2 милиона лева, събрани за половин година, нека са 4 милиона за цяла година. 567 тол полицаи ще донасят по 568 лева на месец. Докога ще плащаме, за да ни мачкат, корумпират и бавят по пътищата?

Нека сложим камери вместо това. Камерите могат и много повече. Статистика на трафика, реална пътна обстановка, заснемане на катастрофи ... и кво ли още не (не носят никви кинти от корпция).

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Тази министърка била много гениална - т.е .... когато тогава ....
PlaNed
снимка на PlaNed

 "когато имаме готовност, тогава ще пуснем тол системата".  Може да е месец след като тръгне техническата експлоатация, може да е по-късно, енигматично  поясни тя.


маргаритка2

Права е. Точно тогава ще се случи.

Антей

!

Министър Аврамова, абе качете се в

един автомобил и пропътувайте участъка от

София до Кулата в събота и неделя.

 

Да видите с очите на жена,

как десетки наши и чужди тирове

 

са спрени на отбивки, на които

няма нито вода, нито тоалетни.

 

Водачите пикат и а.ат сред влечуги 

и тем подобни гадини.

И после пламвали зарази и прочие...

 

Няма ли, поне мааалко да се почувствате

неудобно, а?!

 

А "когато - тогава", е уникална констатация...

туш ⚓️

 

Onazi
снимка на Onazi

Ша тръгне га трябва да тръгне то е ясно.

Luft hans

трафикът, който минава през България и руши пътищата

Тоз подъл трафик да еВа! Не стига, че минава през България, ами като се качи на Тангентата, вади един чук и почва да руши НЕГОВИТЕ магистрали. Да се накаже!

New Vance

  Ама много ми харесва Аврамова израз..

Ами еситестевено .. ако тръгне, тръгне. Кат не тръгне, не тръгне.. Сериозна приказка..

 

Аз бих я искал за моя булка, ще се разбираме накратко. Па моя булка да изпратя за министър..Тя ще им даде три часа конференция, па и после ще са виновни репортерити, че нищо не разбират.Ама тя ще им прости.. тя е толкова добра. 

Magi

Това е като един виц - върви семейство цигани/ майка , баща и син / . Детето непрекъснато питало " тате това за какво е , това за какво служи и т.н.Циганинът отговарял " па не знам". Циганката ударила детето да не тормози баща си, а циганинът рекъл " не го бий, нек пита ,нек знае"