facebook
twitter

Вие сте тук

58 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Доналд Туск: Разпадът на СССР беше благословия

Разпадането на СССР през 1991 г. беше "благословия" за украинците, грузинците, народите от Централна и Източна Европа и самите руснаци. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск на конференция в грузинския град Батуми, посветена на 10-годишнината на програмата на ЕС "Източно партньорство", предаде ТАСС, цитарана от БНР.

"Разпадането на Съветския съюз не беше най-голямата геополитическа катастрофа на века [както твърди Владимир Путин - бел. ред. БНР]. Днес в Грузия аз ще заявя силно и ясно: крахът на СССР беше благословия за грузинците, поляците, украинците и цяла Източна и Централна Европа. А също за руснаците", каза той.  

Програмата "Източно партньорство", започнала през 2009 г. по инициатива на Полша и Швеция, развива сътрудничеството с бившите съветски републики Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, разказва още Националното радио.

Към статията във в. СЕГА

Страници

дренски

С тая политика Туск нема да иде далече.

Предводител на ...

по инициатива на Полша и Швеция

На Русия боксовите круши 

Ruja

Ще говориш същото и за евроколхоза.

Казуса
снимка на Казуса

Всеки посредствен политик се е втренчил в думи на Путин и се опитва да се изтъкне, да блесне за сметка на Най-великия политик от първата четвърт на 21 век.

То не беше Борис Джонсън, то не беше Владимир Зеленски, то не беше Доналд Туск. Всеки се пиари за сметка на Владимир Владимирович.

Кара Колю

"Всеки посредствен политик се е втренчил в думи на Путин и се опитва да се изтъкне, да блесне за сметка на Най-великия политик от първата четвърт на 21 век."

Ихаа, такваз белгия и наш Бочко не е получавал ?

ЗЛАТИЯ

И Тръмп ли?!?

Bacho Кольо

Ако разпадането на СССР е благословия за украинците,  какво е за Донбас и Крим разпадането на Украйна?

И ако грузинците бяха благословени с разпада на СССР, не се ли отнася същото и за абхазците с разпада на Грузия? И за осетинците също...

Първосигналният еврочиновник Туск дали се е замислил по тоя въпрос?!?

 

 

П.С. Колкото до Грузия , пред нея стои още един съдбовен въпрос: Може ли тя да удържи Аджария без сътрудничество с Русия?

last

Вярно!?

Предводител на ...

Най-великия политик от първата четвърт на 21 век.

Реставраторът на "нашата славянско-православна цивилизация" ...

ogopogo_x3

Прометеизмът на Пилсудски в чист вид. В Русия са си направили изводите и няма да повтарят грешките от миналото по отношение на Полша и балтийските тигърчета. След WWIII един радиологичен парк-резерват би бил най-подходящ на мястото на тези помивки.

paragraph39

"Разпадът на СССР" и крахът на Социализма в Източна Европа удари хората на Наемния труд в Европа и по Света!

Защото премахна страха у Световния частен Капитал от социални и социалистически революции и Социализъм!

И така, Световният частен Капитал, вече "безстрашно", затегна примката, както му е присъщо по природа, връз хората на Наемния труд в Западна Европа и по Света, която примка той беше поразхлабил, заради СТРАХ от социални и социалистически революции и Социализъм!,

И после Световният частен Капитал смело удари, с икономически/ембарго, "карантина", санкции.../ и с военни средства тъкмо държавите, в които имаше и има някаква форма на Социализъм/ Югославия, Ирак, Либия, Сирия, Венецуела.../! А преди това Северен Виетнам, Северна Корея, Куба, Никарагуа, Конго и т.н./! А Социализмът/ всъщност, ДЪРЖАВЕН Капитализъм!/ е, преди всичко, ДЪРЖАВНА собственост върху средствата за производство и държавен Монопол върху природните ресурси в социалистическата държава- което пречи на ЧАСТНИЯ Световен Капитал да реализира там бързи, големи и лесни Печалби! ТЧК

Така че, "разпадът на СССР" и крахът на Социализма в Източна Европа беше "АНАТЕМА", ПРОКЛЯТИЕ, БИЧ за хората на Наемния труд в Европа и по Света!!!

Всичко друго е зомбиращо и манипулиращо частнокапиталистическо тинтири-минтири и ала-бала, чред "правилни" медии и журналисти, "правилни" НПО-та, фондации, социологически агенции, социолози, политолози и "вся остальная сволочь..."! ТЧК

КАЗАХ!

 

Гласът

И после Световният частен Капитал смело удари, с икономически/ембарго, "карантина", санкции.../

Що, преди 1991 "Световният частен Капитал" не налагаше ли санкции, ембарго и "карантина" на соц страните? 

 

Така че, "разпадът на СССР" и крахът на Социализма в Източна Европа беше "АНАТЕМА", ПРОКЛЯТИЕ, БИЧ за хората на Наемния труд в Европа и по Света!!!

Хората на "Наемния труд" извън САЩ и Западна Европа (и соц страни като Куба, КНДР и Внецуела) са много по-добре днес от преди 1991. САЩ и Западна Европа също щяха да са по-добре, но масовата имиграция и износа на индустриално произвосдтво водят до застой на доходите на средния работник там. Обаче и двата процеса (на масова имиграция и деиндустиализация) започнаха в Запада дестилетия преди 1991 - някъде между 1965 и 1980. 

Предводител на ...

Световният частен Капитал, вече "безстрашно", затегна примката, както му е присъщо по природа, връз хората на Наемния труд в Западна Европа и по Света

О, да. Дикенсови времена настъпиха, охтичави беззъби пролетарии плюят дробовете си след шестнадесетчасови смени ... 

Хумангоид

Остро око имате, наблюдателен сте, долавяте реалността.

БатВаню

Лично аз навремето направих добра пачка от разпада.

Сега точа от ембаргото

geo_19

Някои казват, че чернобилската авария е спомогнала значително за разпада на СССР. (изсмукала е 25 млрд. дол. ресурси). Та в този смисъл Чернобил е благословия за Украйна. 

Сармат
снимка на Сармат

абе за Хирошима и Нагазаки не каза ли нещо за боНба и т.нт  ама я виж де са японците  ?

mi6osp.

Туск е късоглед политик и в случая е в грешка.

Мнението на Дж.Буш старши по въпроса в забележителното му интервю

Дж. Буш-старши: "Русия нищо няма да забрави, нищо няма да прости!"

 https://pogled.info/avtorski/Georgi-Vatsov/dzh-bush-starshi-rusiya-nishto-nyama-da-zabravi-nishto-nyama-da-prosti.87841

е много по-близко до истината.

Предводител на ...

Тоя фейк още ли се развява ?

Compay
снимка на Compay
Няма нищо странно в това Дж.Буш Старши беше от старо куче , шеф на ЦРУ. Той бе основен фактор като вице в екипа на Рейган , където работеха по план за разпада на Съюза. https://books.google.fr/books/about/%D0%9F%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B0.html?id=R5EzH_f3g40C&printsec=frontcover&source=kp_read_button&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
Васик

Тези изблици на Туск какво значение имат през 2019 година? Той май има само една грамофонна плоча като Бойко Борисов

вила

,а създаването на есесовския съюз-проклятието на християнска Европа-

Invisible

   "...Световния частен Капитал, вече "безстрашно", затегна примката, както му е присъщо по природа, връз хората на Наемния труд в Западна европа и по света,..."

 

   Така яко я затегна, че горките наемници не искат да чуят за социализъм и комунизъм.

   Щото тези двете вървят с "нямане", ама голямо нямане.

Миряна Б.

А за Узбекистан, Туркменистан, Татария, Казахстан , Бурятия, Тыва etc. нямаше ли благословия?  Да те благословят манафите, еврошинкарь в чужом . szynkе! У жидов.

Тодор1

Поляк ,сър!

Purple_Haze

"Поляк" винаги е било професия.

paragraph39

ПРЕДВОДИТЕЛ НА...

/:/ О, да. Дикенсови времена настъпиха, охтичави беззъби пролетарии плюят дробовете си след шестнадесетчасови смени ... 

.........................................................................................................................

И това предстои/ако вече не е дошло някъде, де?!/!

А след това и нова Велика Социалистическа Революция ще има!

Това е природен и обществен Закон: "Количествените натрупвания водят- еволюционно или революционно!- до качествени изменения!"! ТЧК

Колелото на История се върти- спираловидно!

Но никога в досегашната История на Човечеството/ ако изключим времето на преминаване от първобитнообщинен към робовладелски строй!/ НЕ е имало преминаване от почти 100% държавна собственост към почти 100% часна собственост върху Средствата за производство! Така че, съвременното Човечество НЯМА опит в това направление! И НЕ се знае какво ще се случи след, примерно, 50-100 години!

Но аз предричам връщане/еволюционно или революционно?!/ на Социализма- т.е., връщане към почти 100% държавна/обществена, общонародна/ собственост върху Средствата за производство и природните ресурси в държавата! Причината: Частният Капитализъм е, по природа, егоистичен и експлоататорски!!! А Народите, хората на Наемния труд/над 80% от Населението/, НЕ могат, НЕ искат и НЕ трябва да търпят вечно това! ТЧК

 

Гласът

И това предстои/ако вече не е дошло някъде, де?!/!

Къде?

Гласът

връщане/еволюционно или революционно?!/ на Социализма- т.е., връщане към почти 100% държавна/обществена

Какво й беше "общественато" на партийната собственост? Една дузина полуграмотни хора (в политбюро) вземаха решенията от името на всички (но реално за своето лично благо). Видния деец на международното работническо движение и световната прогресивна общественоост, другаря Тодор Х. Живков, го каза ясно: "Може да решава този, който има пари, бе! Шом немаш пари какво ще речиш те, бе?! Ти немаш право да решаваш!" (бурни аплодисменти)

Manrico
снимка на Manrico

Тоя фейк още ли се развява

Те "плана на Дълес" още развяват, ти за това питаш...

Страници