Quantcast
Гражданите ще могат да заявяват паспорти с валидност 10 години | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

10 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Гражданите ще могат да заявяват паспорти с валидност 10 години

Паспортите на българските граждани ще се издават със срок на валидност 5 или 10 години, съгласно заявения от лицето срок. Това реши парламентът с приемането на второ четене на изменения в Закона за българските лични документи. На децата до 18-годишна възраст ще се издават паспорти със срок на валидност 5 години.

Министерството на вътрешните работи трябва да създаде организационни условия и да осигури необходимите технически и програмни средства за издаване на паспортите най-късно от 1 януари 2021 г.

При обикновена услуга, лични карти и паспорти ще се издават за 30 дни, при бърза услуга - за 3 работни дни, а при експресна услуга - за 8 работни часа, от приемането на заявлението. 

Към статията във в. СЕГА
Sapienti_sat

Министерството на вътрешните работи трябва да създаде организационни условия и да осигури необходимите технически и програмни средства за издаване на паспортите най-късно от 1 януари 2021 г.

 

Дали ще се справят в този кратък срок?

 

С техническите средста осигурили и осигурени от тогавашния вътрешен министър, фамозният г-н Цветанов и досега от личната ми карта ме гледа "Скарфас". Не че съм "много убав", но поне да си приличах. Чудя се как ни пускат през границите!

Stern

И вероятно 10-годишните ще струват двойно.  Иначе каква им е файдата да разкарват хората веднъж и да плащат веднъж, вместо два пъти?

Krass_

За кой път ще се хвалят "авансово"?

Ето го предишният:

 

Валидността на задграничните паспорти ще се увеличи от 5 на 10 години

09:09, 08 авг 2017

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2017/08/08/3020544_validnostta_na_zadgranichnite_pasporti_shte_se/

 

Трябваха им само две години, за да го приемат, след като се похвалиха и само година и половина, докато го приложат (ако не го отложат). Значи "авансовия" Пи-Ар е със само 3,5 години предварение, за толкова елементарно и просто нещо. А ние трябва да сме във възхита, нали !? ?

Krass_

И сроковете са чудесни, особено "обикновеният":

При обикновена услуга, лични карти и паспорти ще се издават за 30 дни, при бърза услуга - за 3 работни дни, а при експресна услуга - за 8 работни часа, от приемането на заявлението.

Защо най-евтиният вариант е със срок от 30 дни??? Защо да не е 14 дни???

Е как защо - за да бъде почти неизползваем. Още се чудя, колко бързо ЩЕ преглътнете, да не взимате на всеки 5 години таксичка.

Много сте елементарни и нагли, ей!!!

 

PlaNed
снимка на PlaNed

То и ТОЛ системата щеше да "тръгне" от 16 август 2019, ама на, греда! 40 дена преди това депутатите взеха, че я отложиха за 1 април 2020. 

Шегаджии!

ИвКо

Защо най-евтиният вариант е със срок от 30 дни???

Радвай се, че не е 30 месеца? Преди време си вадих едно удостоверение за наследници, служителката го извади за две-три минути и ме попита бързо ли го искам при двойна такса или за три работни дни, ако искам два екземпляра трябва да заплата за втория толкова колкото и за първия.

Само да не се усъмниш, че таксите не са ангажирани с вложеният труд и материали, както и че има някакво изнудване. 

mahler

И на 31.12.2020 приемат отлагане на срока поради АДМИНИСТРАТИВНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ...

Луди хора, както издават за 5 години, що да не е за 10 години! Какави са тези страхотни промени, че ще се подготвят година и 4-5 месеца????

- Щото сега ЦЦ го няма и ще е трудно, мъка....

toronegro
Защо простички неща в нашата държава винаги се усложняват до степен да губиш ( и чиновците също) часове и дни зада се завърши нещо , което може да се свърши за 15-20 минути. В Испания, зада изкарам лична карта на детето: - онлайн вземам час, преди да потвърдиш ти излиза какви документи да носиш и колко е таксата, която е само една-12евро. Отивам в определения час, чакам около 10-15 мин. , идва моя ред, служителката поема акта за раждане и адресна регистрация, въвежда данните, прави разпечатка и ми ги подава да ги подпиша както и да проверя дали ( особено имената) всичко е коректно. Още 2-3 минути и донася личната карта. Около 15 минути и си готов.Няма "ама сега ходи попълни тая декларация ( с химикалка и на ръка)и се върни, отиди сега да платиш и донеси платежното и ела след 3-30 дена да си получиш документа.
toronegro
И да уточня, ако някой ме репликира ,че това не е все пак експресно издаване , защото първо вземаш дата и час ,които не са за същия ден. При спешна нужда ходиш в службата без предварителна резерва, и просто чакаш докато ти намерят "прозорче" на някой от служителите .Таксата е същата, просто чакаш колкото трябва.