Quantcast
И Заев с нота срещу думи на Бойко Борисов | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

70 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
И Заев с нота срещу думи на Бойко Борисов

 Министър-председателят на Македония Зоран Заев отговори днес на журналистически въпрос, че ще има реакция към българския министър-председател Бойко Борисов за използването на определението "северномакедонски", защото в Конституцията на страната се променя само името на държавата - "Северна Македония", цитира думите му македонското електронно издание “Фактор“, цитирано от Агенция Фокус.
„Разбира се, ще реагираме на това. Ще изпратим нота, за да поправим грешките. Понякога дори у дома правим такива грешки, дори експерти. Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония“ , каза Заев пред репортери.
Преди няколко дни Борисов заяви, че заедно със "северноомакедонския премиер“ ще се поклонят пред паметника на Гоце Делчев, а вчера пред българските медии след срещата с македонския президент Стево Пендаровски в Сараево той каза, че "северномакедонският президент е първият северномакедонски политик, който е казал нещата по най-правилния начин - че Гоце Делчев е българин."
 

Към статията във в. СЕГА

Страници

IvanM

защото в Конституцията на страната се променя само името на държавата - "Северна Македония"

 

Таман затуй Президентът, министър-председателят и прочие чиновници, политици и длъжностни лица са зоват "северомакедонски", защото са представители на държавата Северна Македония. Няма какво да подрипва. Същото се отнася и за такивата лица от Северна и Южна Корея, Северна Ирландия, Южен Судан, Северна и Южна Осетия и прочия географски дефинирани държави. Виж, езика можете да си го наричате македонски.

Mrx

***

paragraph39

RE:

Заев, НЕ знаеш ли или се правиш?!

Може и да сте/които!/ "македонци" по реална Етническа принадлежност или по субективно етническо Самоопределение, но Гражданите на държавата с име Северна Македония, са "северномакедонци"- по Националност! ТЧК

Така както някога Гражданите на ГДР/Източна Германия/ бяха "ГДРейци", "източногерманци"- по Националност!

И както са сега Гражданите на Северна Корея- "севернокорейци", "КНДРейци"- по Националност!

Така както и Гражданите на САЩ са "сащци"/"юесейци"/ по Националност, но са ирландци, поляци, италианци, гърци, БЪЛГАРИ, руснаци, китайци, араби и т.н. по реална Етническа принадлежност или по субективно Етническо самоопределение!

КАЗАХ!

 

аман бе

Направо го уплашИ! Хау! ?

Васик

Недоразумението може да се реши само ако Бойко Борисов общува със събеседника си телесно материално, с прегръдки, целувки, щипане, бутане, потупвания, хватки от джудото, намигвания, поклони, подскоци, пируети.

вила

Рани куче да те...хапе.Тъй ще е вече,тъй като наште големци дупедавци  си свалиха гащите и пред тях.Даже и ще ни таковат.

Точно колегите преди мен  характеризират  случая.

Zmeja

"Ние сме македонци, които живеят в Северна Македония"

Тук е заровено кучето.

paragraph39

IVAN M,

/:/Ср., 10/07/2019 - 18:46

.........................................................................................................................

НЕволно съм те дублирал!

Но имаш ? от мен!

Някои хора НЕ схващат, или се правят/защо?!/ че Етническа Принадлежност и Национална принадлежност са две различни неща!!!

Нещо повече: Националната принадлежност се простира върху ВСИЧКИ Граждани на една държава, БЕЗ значение каква е реалната им Етническа принадлежност или субективното им етническо Самоопределение!

Нима в Македония няма "българи" по реална Етническа принадлежност или по субективното им етническо Самоопределение?! Има! Аз познавам поне три семейства в /Северна Македония/, които считат себе си за "българи" по Етнос- но те са "северномакедонци" по Националност, защото имат /ако?!/северномакедонско Гражданство!

А в България пък има български Граждани, които считат себе си за "македонци" по Етнос- но те са "българи" по Националност, защото имат/ако?!/ българско Гражданство!

П.П. Реалната Етническа принадлежност е тази, която я сочат генът, кръвта, родът, езикът, обичаите, религията, битът и т.н.!

Субективното етническо Самоопределение е това, което човекът сам си реши/ или му се внуши/!

 

Васик

Аз не бих коментирал изказването на Заев, защото става дума за конституцията на чужда държава. На второ място, твърдението на Заев изисква мисловна операция, на която Борисов е неспособен. Неговата реакция до няколко часа ще потвърди това. Ако Заев беше почнал по-заобиколно с базови понятия като "съществително" и "прилагателно", Борисов можеше и да схване нещо.

paragraph39

НЯМА как, щом държавата вече се казва Северна Македония, Гражданите ѝ да НЕ са "северномакедонци"- по Националност!!! ТЧК

Заев и сие да са мислили, преди да клекнаха  и решиха държавата им/ заради членство в НАТО и опъването на Гърция!/ да се нарича, по Конституция, "Северна Македония"!

КАЗАХ!

Weiß

Сценария е ясен. Шекерова вика северономакедонския посланик за обяснения. Нашия минпред казва, че нищо не е казал и иска извинения от своя северен колега. Северономакедонския премиер пред угрозата да бъде многократно прегръщан и потупван /бит/ се извинява и обещава, че няма да прави повече така. Накрая, като типичен българин отнася и прегръдките и боя.

Bozhilko

Сори брато. Гърците казаха така да ви викаме. Знаеш как е когато отвън ти казват какъв си, имате опит със сърбите.

Предводител на ...

Така както някога Гражданите на ГДР/Източна Германия/ бяха "ГДРейци", "източногерманци"- по Националност!

Пара, като оставим настрана комичния аспект на писаницата ти, кощунствена срамота е убеден комунист-марксист като теб да няма представа за националния въпрос в дойче демократише републик. Моля те, ограмоти се, ти го можеш, успех! 

rorik

Божке ле  , комшийте луднаха. И сръби и македонци. Не зная ония на запад бошняци , хървати ,  ...

Всеки чува каквото му хрумне. Не слуайно и македонци и сръби ,  бошняци.. па и турци  са бягали от там и са дошли където е българско.

У българско  у едно село има поне по 10 рода ама се зоват българи. Какво ли му е било на Аспарух  да направи държава и да пребъде хилядилетие. 

 

 

Ще се изтрепят за едни думи. Осъзнайте се бре. Освестете се бре . Един език говорим ,  а и Баце иска да ви  дърпа напред. .

Миряна Б.

Хвани единио, па удари другио! Тъмна балканска порода.

Neopol

Заев се опитва да създаде скандал с който да прикрие срамотиите си от разговорите с "Порошенко". Кво пише в Уставот на Северна Македония си важи само во Северна Македония. В България ще наричаме скопяните како си сакаме. Вие що наричаче България Бугария, а българите бугари ? :)

 

nottheone

ма нахални, та дрънкат

тъй е и с оная работа изотзад, ако се нагодиш

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Време е Бочко да разбере , че никой не го счита за някакъв " балкански лидер" за какъвто му се иска да бъде. Това е истината, но ББ се е отделил от земята и му и трудно да види това.
Тодор1

Бедни Баце ,що ти трябваше да ставаш началник на Западни Балкани -само черна неблагодарност и плювни ....

paragraph39

ПРЕДВОДИТЕЛ НА...

/:/ Пара, като оставим настрана комичния аспект на писаницата ти, кощунствена срамота е убеден комунист-марксист като теб да няма представа за националния въпрос в дойче демократише републик

.................................................................................................................

НЯМА/ло е/ такъв въпрос в ГДР!

Щом има държава ГДР, има и Националност ГЕДЕРЕЕЦ/ГЕДЕРЕЙКА! ТЧК

Друг е въпросът за обединяване, или НЕ, на две германски Нации в една, т.е., обединяване на двете държави в една!

И това НЕ /ти/ го казвам и твърдя, като "убеден комунист-марксист"/какъвто наистина съм- и ми е гордо и драго от този факт!/, а като убеден ДЕманипулатор на манипулации!

Запомни: има ли две държави-има две Нации!

"Нацията е съвкупността на хората, които имат права и задължения по една и съща Конституция/Основен закон/ и производните ѝ закони!"/§39/

ГФР и ГДР имаха различни Конституции и производни им закони! Същото е и със Северна и Южна Корея! И с други подобни държави и Нации по Света е същото!!!

Националната принадлежност НЯМА нищо общо с Етнос или Раса! И черен негър може да е "швед" по Националност, ако има щведско Гражданство- и поради това да има право да играе в НАЦИОНАЛНИЯ отбор на Швеция!

И "турчин" по Етнос, ако има българско Гражданство, е БЪЛГАРИН по Националност! Също така, и "българин" по Етнос, ако има турско Гражданство, е ТУРЧИН по Националност! ТЧК

Схвана ли?

аман бе

"Щом има държава ГДР, има и Националност ГЕДЕРЕЕЦ/ГЕДЕРЕЙКА! ТЧК"

Направо изби рибата! Ако покажеш и официален документ с използвани в него "гедереец/гедерейка/гедерейци", имаш голямо черпене от мен.

Предводител на ...

Той си е прозд, ний си го знаем, ма и они са прости ?

Зайко Кукурайко дансъ прай на ущипана мома.

Отдавна бе ясно, че отдавна предложеното и в крайна сметка прието от него име "Северна Македония" ще доведе до появата на "северомакедонци".

For example, the name Northern Macedonia would imply that the people living here are Northern Macedonians.

Те затва те некои мишлюватели у републиката постулираха, дека

the only acceptable geographical determinant before the name would be "European Macedonia"

ГенЯлно, нали ?

Ето защо:

This determinant, as any other, would still affect the identity and would create a simultaneous dual identity - European and Macedonian.

Как да не се превиваш от смех.

 

Предводител на ...

НЯМА/ло е/ такъв въпрос в ГДР!

Верно?

Пара, нема да те карам да се басираш, щото би било равнозначно на това да обера сляп просяк.

Ще ти дам четивцe, за да се образУваш:

https://www.jstor.org/stable/27668125?seq=1#page_scan_tab_contents

Не е приятно да установя, че не си запознат с дебата за зоциалистише национ ...

 

rorik

Къде наше село има едно село , власи са, приказват влашки  а селото се е казвало Сръбеница. После го преименуваха.

У северозападо има власи , сръби , бошняци , македонци , ...

Вчера гледам едно клипче от Англия 30-40 хиляди турски цигани от Столипиново , съжаляват  че не са учили български. Подават молби да останат в Англия. Възрастните не знаят български и децата им също. У Столипиново говорели турски. Изпитват ги дали знаят английски , що ли не ги изпитват дали знаят български.

 

Збръкана работа , дедовата ръкавичка .Те за това  Цръко и Страхота са  направили азбука  и един език да се разбираме .

Тъкмо си рекох вчера че Баце не знае  ни английски ни французки , ни немски и ще има с кой да си хортува у ЕС . Тия ми разбиха сите надежди.

 

А аа , гледам некой прописал куту мен .

дъртреалист

Сега, главният фатмак на републиката, с любимата песен "Старото се уволнява за последен път",

КАК ще реагира, когато младото го подпичква?

Нещо им станало широко около врата на северомакедонската мафия, 

некой требва да им обере луфта...

Ай да видим сега, Старото как ще излезе от клинча...?

Мошеник

На кой му дреме, що Зайо казал, мишка:)

Предводител на ...

На кого.

Миряна Б.

Що все аз? Спи ми се.

ИвКо

Всеки има право да се определи като какъв да го наричат. В България при преброяването някои са се писали македонци, сега трябва ли да ги прекфалифицираме като северомакедонци. Това дето гърците натиснаха Македония да се казва Северна Македония не е ли нещо от рода на Възродителният процес? Параграфите са важно нещо, но не може сичко да е параграф. Подкрепям Заев и от уважение към македонците не бих си позволил да ги наричам северомакедонци.

rorik

Абе бракя кви ги дрънкате , бре?

 

За магистралите чухте ли???

 

 

Те така  те.

Страници