facebook
twitter

Вие сте тук

1 пост / 0 нови
Вестник СЕГА
УЕФА разследва два двубоя на националите за хулиганство

Два мача на българския национален отбор са обект на разследване от страна на УЕФА заради съмнения за проявено футболно хулиганство от страна на феновете ни. Става въпрос за гостуването срещу Чехия (1:2) и домакинството срещу Косово (2:3) в началото на юни от квалификациите за Евро 2020.

"Футболът е феномен и спокойствието между феновете дава спокойствие на всички граждани на България. Заради футболните хулигани УЕФА ни разследва за два мача - с Чехия навън и с Косово вкъщи. Това е проблем и точно с такива двубои може да се повлияе", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов след проведената вчера среща на футболни босове с премиера Бойко Борисов.

Ако вината на българските запалянковци бъде доказана, дисциплинарната комисия на УЕФА най-вероятно ще накаже тима ни с поне едно домакинство при закрити врата. А това пък означава, че най-очакваният двубой на "трикольорите" тази година - срещу Англия в София на 14 октомври, може да се играе пред празни трибуни на Националния стадион "Васил Левски".

Към статията във в. СЕГА
×