facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Салах подпечата участието на Египет в 1/8-финалите за Купата на Африка

Домакинът Египет стана вторият отбор, който си гарантира участие на 1/8-финалите в турнира за Купата на африканските нации. Миналата вечер "фараоните" се наложиха над ДР Конго с 2:0 на ст. "Интернешънъл" в столицата Кайро и записаха втора поредна победа без допуснат гол.

Египтяните поведоха в 25-ата мин. с попадение на Ахмед ел Мохамади, но конгоанците имаха игрово преимущество и два пъти уцелиха гредите на вратата зад Мохамед ел Шанави. Гола на успокоението отбеляза звездата Мохамед Салах в 43-тата мин. след прецизен пас на Махмуд Хасан - Трезеге.

След 1:0 над Зимбабве в мача на откриването Египет вече не може да бъде изместен от едно от първите две места в група А. В последния ден от борбата в групата на 30 юни домакините излизат в директен спор за първото място с Уганда (4 т.), който сега заема втора позиция.

В аналогична ситуация е тимът на Нигерия, който по-рано в сряда на ст. "Александрия" в едноименния град победи Гвинея с 1:0 с гол на Кенет Омеруо. За "суперорлите" това беше втора поредна победа с този резултат и тимът е водач в група В, като до края на може да слезе по-ниско от второ място, също гарантиращо класиране за 1/8-финалите.

Към статията във в. СЕГА
Лoвkия

Не знам дали домакините са забранили на гостуващите негри да използват вувузели, но отсътвието им от това състезание е най-доброто нещо до момента.

×