facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
8 души получиха обвинения за трафик на хора

Повдигнаха обвинения на 8 души за трафик на хора, съобщава Нова телевизия. Те са част от задържаните при специализираната акция, проведена в понеделник. Властите твърдят, че са разбили най-голямата група за трафик на мигранти, разкривана досега.

Престъпната група работи от началото на 2017 г. Била е с ясно изразена йерархия, като на най-високо място в нея е заемал гражданин на Ирак. Някои от участниците в нея са били женени за българки, които са знаели с какво се занимават мъжете им. Дали са им били съучастници предстои разследващите да установят.

„Установено е, че членовете на организираната престъпна група, превеждали големи групи лица, предимно чужди граждани, групи от 30-40 лица. Превеждането е извършвано по изключително опасен начин за живота и здравето на мигрантите. Сумата, която се е заплащала за трафикирането на едно лице е варирала от 8000 до 10 000 евро на човек”, заяви Сийка Милева - говорител на спецпрокуратурата.

В сряда се очаква от прокуратурата да поискат постоянно задържане под стража на 8-те души, които са задържани.

Към статията във в. СЕГА
Stern

Довечера мацката с бретончето ще каже, че се предвиждат от 3 до 8 г. затвор,  а след 1-2 г. съдът ще постанови, че 6-ма са невинни, 1 с условна и 1 в неизвестност.

×