Quantcast
КПКОНПИ почисти вкупом властта по Апартаментгейт | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

60 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
КПКОНПИ почисти вкупом властта по Апартаментгейт

КПКОНПИ почисти всички от властта по скандала "Апартаментгейт". Това е станало с решения от 19 юни, които могат да бъдат видяни на сайта на антикорупционния орган. 

 Антикорупционната комисия прекратява преписката срещу Цветан Цветанов, като твърди, че при него не е имало конфликт на интереси нито при гласуването на проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, нито при замяната и придобиването на луксозен апартамент на ул. Латинка" в столицата.

По същият начин КПКОНПИ се произнася и по отношение на бившите зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева и на енергетиката Красимир Първанов, и за бившия правосъден министър Цецка Цачева,  и за председателя на комисията по култура Вежди Рашидов, и за министъра на туризма Николина Ангелкова. Не е установен конфликт на интереси и по отношение на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. В същото време обаче КПОНПИ прекратява сигнал, насочен против Панов в качеството му на председател на Върховния касационен съд и  председател на Административен съд - София – град в периода 2007-2012 г., но подчертава, че го препраща на ръководителя на Инспектората към Висшия съдебен съвет "за предприемане на необходимите действия по компетентност". След приключване на проверката, ръководителят на инспектората към ВСС, следвало да уведоми КПКОНПИ за резултатите от същата, пише в решението.

Решенията на КПКОНПИ са в сегмента, който касае тяхната компетентност – а именно конфликт на интереси. А при нас има проверки, които са възложени също на тази комисия и при които извършваме събиране на данни за престъпления от компетентността на прокуратурата, заявява Гешев.

Той отбеляза, че са били възложени данъчни проверки и на НАП, които към този момент не са приключили. Поддържаме постоянен контакт с колегите от НАП. Процедурите по данъчния кодекс са доста по-тежки и тромави, което забавя тези проверки, каза той.

По думите на Иван Гешев по къщите за гости се работи активно. Излизат интересни неща, за които ще бъдете уведомени. Те са в сегмента извършени престъпления – т.е. злоупотреба с евросредства и други документи. Прокурори от ВКП са възложили проверка на ГД "Национална полиция" в тази насока за множество случаи, каза още Иван Гешев.

 

 

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Zmeja

ИЗНЕНАДА-А-А!?

Прав е бил Цветанов когато каза: "Мен няма кой да ме накаже!"

Хулиган

Цветанов Му е като дете.

Господ не наказва любимия си син.

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata-s-korupciata/

dream team
снимка на dream team

Закривай!!!!

Sapienti_sat

Съвременни препарати - "без накисване"! ??

Nick F

Има ли смисъл да им се плащат заплати ? Една секретарка може да попълва бланките "Не е установен конфликт на интереси при лицето ..." и готово. 

Кара Колю

Другари, връщайте оставките. Не забравяйте, на какво ви учи другарката Нинова - при нова ситуация - нов морал ?

dream team
снимка на dream team

Герберино, коментирай по фактите от дописката. Остави пропагандата за вашите сбирки.

Кара Колю

"Герберино, коментирай по фактите от дописката. Остави пропагандата за вашите сбирки."

Какво да коментирам? Решенията на Комисията? 

Или оставките?

Или как моралът зависи от ситуацията?

А може би как лидерката на нелидерската партия "Пребоядисана БКП" с ловкостта на търновска джепчийка, скри под "новата ситуация", подадената си неподадена оставка? ?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Какво да коментирам? Решенията на Комисията? 

сакън ?

bay Dragan

Резил !

Evasion

Да, незабавно да ги връщат по работните им места. Държавата търпи загуби от загубата на такива честни и способни кадри, като прясно изпраните от конпирите.

protor

Ай ся Корнелището и Еленището да се извинят публично.

YMCA

Евалла, машалла Конпи ефенди!!

Neopol

"Апартаментгейт" имаше обществен ефект не защото имаше нещо незаконно в покупката на апартаментите, а защото илюстрира социалното неравенство в България - едни могат да си колекционират апартаменти, докато други никога няма да могат да си купят и един. И тъй, като огромната маса от избиратели са от втората група, то е естествено, че хора от първата не могат да ги представляват. Затова и се разделиха с политическите си постове.

 

Интервал

Което описвате, според мен, е завист. Това е доста далеч от реалността, въпреки, че със сигурност има и такива хора.. За всеки с IQ над стайната температура, е пределно ясно, че няма как толкова посредствени, умствено ограничени и лишени от морал хора, да получат подобни скъпи придобивки(дори и кредити) по законен път за толкова кратък период. Странно, че почти винаги, материалният възход е в идеален синхрон с политическия :) Изглежда, ръководна политическа длъжност е по-голям "джакпот" отколкото в лотарията. Националната, рабира се.
Няма и нищо неочаквано в избелването(без белина, маркетолозите спят), след като и самите контролиращи органи са подчинени на същите зависимости и същите хора. Т'ва с "разделението на властите" е просто поредна демократична мантра. Важно е, да се запазва илюзията, защото иначе хората може да започнат да се чудят какво и защо не е така, както се говори, че е правилно да бъде. :) Мразене или недоволство, защото някой(в смисъл никой), е успял на база лични качества и предприемчивост, не съм забелязвал. Даже лично съм помагал на такива хора, с каквото ми е възможно.
А изобщо имаше "Апартаментгейт", защото не тръгна от български СМИ. Не са нужни парапсихични дарби, за да се предвиди какво ще се случи с даден журналист, да речем от ДомусТВ, който ако освети дейностите, доходите и придобивките на текущите групировки.

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

Специално за Tzv.Tzv. има бая големи съмнения и за конфликт на интереси по смисъла на закона. Но сега е изпран, изкиснат, изцентрофугиран и въобще очистен.

 

Иначе, по принцип, си прав.

Michael_P

Иначе по принцип не си прав.

"Апартаментгейт" имаше обществен ефект  защото  e  фрапантна илюстрация на феномена как се строи капитализъм по комунистически. 

Няма покупка по пазарни цени. Няма пазар. fullstop Като няма пазар, каква е организацията на икономиката? Разпределение на правоимащите.

dream team
снимка на dream team

Да бе, нищо незаконно нямало. Ами търговията с влияние? Ами стотиците хиляди левове с недоказан произход? И само това ли? Либертарианец плавно превръщаш се в гербераст.

Интервал

Наподобява феодализъм.

Neopol

"Мразене или недоволство, защото някой(в смисъл никой), е успял на база лични качества и предприемчивост, не съм забелязвал. "
Няма никой забогатял, който да не твърди, че е станало на базата на неговите лични качества и предприемчивост, че дори в един момент и да почне да си вярва. Няма и един "умен и красив", дори и най-тъпия и грозния, който най-вече поради своите комплекси, да не се мисли за достоен за богатство и за най-висшите постове, а заемащите ги във всеки момент за прости, глупави, недостойни. Естествено, за да са те, а не той, е единствено въпрос на простотията на избирателите. :)

Neopol

"Няма покупка по пазарни цени. Няма пазар. " 
Точно защото няма пазар, а картел, точно и затова няма "пазарни цени". Има спекулативни цени породени от алчност, които се слагат в обявите.

И нещо важно - цените в обявите не са за да се продава на тях (реалните сделки са на съвсем други цени, освен ако не са с някой пълен балама), а за да се покаже "ръст на пазара".

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Ами поне стана вече абсолютно ясно, че така няма да стане.

Корупцията няма да бъде дори леко с нокът надраскана ,

докато не бъде ударен (според речника на ЦЦ и ДП) ББ.

Важен е и таймингът, предвид двата избора.

Местен и прокурорски.

 

Тъй или иначе, тая красота няма как да трае вечно.

И сега: представете си, че НЕ бяхме член на ЕС.

Ами тогава щеше да е красиво почти вечно!

След Боко -- неговият внук и те така.

Сократ-май

Корупцията няма да бъде дори леко с нокът надраскана ,

докато не бъде ударен (според речника на ЦЦ и ДП) ББ.

Ами хайде де! Къде е островът, къде е къщата в БарЦелона? Къде му е, в края на краищата, зайчарникът?

dream team
снимка на dream team

Къщата в Барцелона си е все още там. Ама да си чул ДАНС да са се размърдали по въпроса?

А иначе, знаем - Кой, ако не Той.

valldi

Гарван гарвану око не вади! Особено ако си създал орган, които да мачка политическите ти противници и тези, които не се отчитат, или са  пречка да застрояваш например. А този орган си напълнил с тебеподобни послушни гарвани, които да те чистят, ако случайно  се наложи.

valldi

Сега очаквам голям протест най-вече от умните и красивите, които докараха шайката на власт. Е, може да не са 250 000,  като в Прага, ама поне 25 000 ? 

Сократ-май

А ти кротко ще си пърдиш под юргана?

Може... но не се надявай на друг резултат, освен увеличаване на парниковите газове.

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

Щом Бойко бие комунистите на избори, значи е антикомунист. Няма да му клатят властта, че да не дойдат комунистите на власт.

 

Това са двете аксиоми, които водят Х.У.И. Ся, и техен човек, откровен антикомунист, го въведоха на добра хранилка (дебелият Ал). Да не са луди да скачат срещу тоя, що им дава келепир.

bay Dragan

Аз се радвам , че отново ЦъфЦъф и компания дълго ще занимава Форума.

А и ние ще имаме повече варианти да изплакнем мъката си.

paragraph39

Нищо ново под слънцето над НЕнародната/след 1989 г./ "демократична" Република България!

Е, ми, Демокрация Е, БЕ!

Пак да го кажа:

"И Демокрацията е ДИКТАТУРА- Диктатура на Закона е!

Всъщност, при Частния/НЕ честен!!!/ Капитализъм, Демокрацията е диктатура, ЧРЕЗ ЗАКОНА, на хората с многото пари, и които Многопаричници стоят над и зад Законотворците и ги управляват и направляват- в свой многопаричен частен/НЕ честен!!!/ интерес!"

КАЗАХ!

Страници