facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
САЩ не изключват и военна интервенция в Иран

САЩ "обмислят всички възможности" по отношение на нарастващото напрежение с Иран, като не е изключен и военен отговор, предупреди държавният секретар Майк Помпео в интервю за тв канала Си Би Ес. Той обаче подчерта, че президентът Доналд Тръмп не иска да води война, но и "не искаме Иран да получи ядрено оръжие". Изказването си Помпео направи на фона на изострилото се напрежение между Вашингтон и Техеран заради нападенията над петролни танкери в Оманския залив. Иран категорично отрича да стои зад тях, но САЩ пуснаха видео, от което се вижда, че ирански патрулен кораб отстранява неексплодирала мина от един от корпусите на корабите. Великобритания, Израел и Саудитска Арабия също обвиняват Иран за атаките. 

На извънредна среща екипът по национална сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп ще обсъжда увеличаване на военното присъствие на американски войски в Близкия изток, предаде Си Ен Ен. Според добре запознати източници основен въпрос ще бъде "възпиране и отбрана срещу иранската агресия".

Иран ще започне да увеличава ядрените запаси от 27 юни, като по този начин ще наруши лимита, определен в ядреното споразумение със Запада, предаде Би Би Си, като цитира говорител на Иранската организация за атомна енергия. Техеран ще увеличи приблизително четирикратно производството си на нискообогатен уран.

 

Към статията във в. СЕГА
IvanM

САЩ "обмислят всички възможности" по отношение на нарастващото напрежение с Иран, като не е изключен и военен отговор, предупреди държавният секретар Майк Помпео

 

Той така говореше и за Венецуела. "Всичко е на масата", "не изключваме" и прочия.