Quantcast
Американското посолство направи оферта на МО за F-16 | Page 2 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

63 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Доси

Ако това което е написал брат’чедРАДО в 16:09 е вярно то мисля няма какво да коментираме и направо трябва да хвърчат глави... а подозирам си е точно така - някой е намазал дебело филията и осребрява своята вярност! Кой ли е Той, а? 

Jules

- Първо парите, после столовете.

- А не може ли първо столовете, а после парите ?

- Мооже, но.... първо парите.

Лoвkия

Другарчета, вашият президент кво вика по повод тая неправда - не стига че скъпи самолети, ами и плащане в аванс?

Откак сахибът* го викА на килимчето на Козяк, не е мъцнал по темата, а допреди това сека седмица ни уведомяваше колко кофти сме постъпили с шведците.

Кво му стана изведнъж на тоя фен на Грипен, пълна загадка...

--------------------------------------------------------------------------

*същият, пред когото заяви искреното си задоволство от успешното отбранително сътрудничество с Америка

На ви, да си припомните топлите му словца

 По думите му в сферата на отбраната и сигурността посланик Рубин е внесъл нов импулс в българо-американските отношения, с особен акцент върху модернизацията на българските въоръжени сили. 

Kornelia.Nini

Другарче, остави Президента, той може да говори, говори, говори и да говори и само истини да говори, но реално идиотията е в ръцете на Баце.

На баце ти, твоят баце, комуто всеки ден се подлагаш и късаш ризи, той, пардон - Той решава еднолично в тази територия за какво и как да се харчат пари.

Нали знаеш - Той плаща пенсии, Той ги увеличава, Той строи, Той увеличава заплати на медсестри, Той прави магистрали, спира проекти, пуска ги, пак ги спира...имаше и един друг, който Му помагаше, но изгорЕ като бушон, за да може Той отново да блести и ти да Му служиш...с квот можеш там.

Не се изсулвай с Президента, тъпо е, но ти си знаеш де!

Лoвkия

Ти ква точно беше, та ми даваш наклон за кого да пиша и за кого не?

Kornelia.Nini

Ама пиши си, молим те даже, не спирай!

Полезно е, даже имаше и лаф такъв.

Недоверчив

Ако съпоставката с цените и пакета за Словакия е вярна, мисля в предните месеци имаше и такава с цените за Бахрейн, коментара е излишен. Някой трябва да бъде съден за държавна измяна...Да платиш за абсолютно ненужна екстра с 80млн. повече на парче, при положение, че пенсионерите ти кретат с по 100 евро, онкоболните нямат лекарства, народа не може да си плаща ток и парно, това минава границите на нормалността. 

Salvatore

А онез другарчета, дето поръчаха двата реактора, за които ни осъдиха да ги платим и сега да се чудим кво да ги правим, кога ще бъдат съдени за държавна измяна? Или когато се плащат грешни народни пари за ненужни реактори на русията - МООООЖЕ! Ама ако се плащат народни пари за амерички самолети - ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА, РАЗСТРЕЛЯТЬ!

ПГеоргиев

Малката разлика е, че сме платили пари и сме получили нещо (реактори, оборудване), а с авионите ще платим пари и ще получим НИЩО.

А май само Вие се чудите "кво да ги правим" реакторите.

Обикновено реактори се влагат в построяване на АЕЦ.

До 2030 г. ЕС ще забрани добива и използването на въглища в ТЕЦ. Мариците, Бобов дол ивсички останали ще са капут.

Е, тогава ще се чудим как да се справяме с недостиг на ток, ако няма втора централа.

Luft hans

За съжаление ще се справяме като Аржентина и Уругвай в момента. Щото сме ларж да слушаме какво ни забраняват и да си зарежем централите за да купуваме самолети. В следващите 10-20 години населението на Земята ще стане 10 милиарда и никаква ефективност не може да ни спаси от нарастване потреблението на енергия. Е тогава така ще светнем, че няма да тръгнем 1 месец.

paragraph39

ДИАГНОСТИК,

/:/ Не съм в течение, но ми се струва, че във всеки договор има клаузи за неразпостраняване на информация за цената. Това особено силно важи при покупката на воъръжения. Предложението ще се разгледа от нашите специалисти, може да се коригират някои от заявените позиции, за да се намали цената, да се предложи наше виждане за цената (което обикновено тежи малко) и  ще очакваме отговор...

..........................................................................................................................

ПАК да попитам, за N-ти път/понеже отговор НЕ получавам/:

1. Правителството на САЩ ли е страна по евентуалния договор за покупко-продажбата на България на самолети Ф 16 бл.70?!

2. Правителството на САЩ ли е подало документи, участвало е в Конкурса за Обществената поръчка в България за закупуване на боен самолет?!

3. Правителството на САЩ ли е спечелило  Конкурса по Обществената поръчка в България за закупуване на боен самолет?!

4. Правителството на САЩ ли е собственик на бъдещите самолети Ф-16 бл. 70, та се явява преговарящ Продавач по чисто ТЪРГОВСКИ параметри на евентуална бъдеща покупко-продажба!?

5. Защо България НЕ преговаря директно по чисто търговските параметри на сделката/ Цена, Срок за доставка, Начин на разплащане, Гаранции, Сервиз и т.н./ с частната сащска фирма производител и собственик на продукцията си/Ф-16 бл.70/. Правителството на САЩ търговски представител ли е, търговски посредник ли е, комисионер ли е на ЧАСТНАТА сащска фирма "Локхиид-Мартин"?! Или тя използва политическата мощ на държавата САЩ за натиск върху потенциални купувачи, в интерес на частната фирма?!

А?!

П.П. Правителството/или Конгресът/ на САЩ, ако има някакви задължителни/"бланкетни"/ по сащските закони НЕтърговски условия, параметри и изисквания при продажба в Чужбина на производство на сащска военна техника, би трябвало да ги постави/да ги е поставило/ предварително на сащската фирма-производител, когато тя изготвя офертите си за участие в Конкурси за покупко-продажба в Чужбина на стоката си ?! НАЛИ?!

 

Калорифер

Параграфе, сам се питаш, сам си отговаряш. Правителството на САЩ трябва по закон да санкционира сделки с орьжие над определена стойност. Ако имаш вьпроси kьм това правителство, можеш да отправиш питане - до Вашингтон или до Козяк.

ПГеоргиев

Сега, ако президента го викат в Масква-лошо.

Ако го викат на Козяк-пак лошо.

Кво се казваше това- когнитивен дисонанс.

Ако Боби е в Москва-чудесно, един сущий богатир,защитаващ българските интереси.

Ако отиде във Вашингтон- още по- найс, защитава Ойроатлантическите интереси.

Ми ха се разберете, че се ошашавихте.

First Strike

Другарчета, вашият президент кво вика по повод тая неправда

Това какво общо има с темата?

Лoвkия

Някой трябва да бъде съден за държавна измяна...

И чакаме приятелят на Америка да го посочи, щото той в момента е най-чуфствителната на тема корупция личност в булгаристан.

Капитан Немо
снимка на Капитан Немо

Само не разбрах - Американското Посолство откога станА страна във бизнес сделка? То ли прозивежда и рподава аеропланДите?Нали уж търгове, пазарна иконимика, невидимата ръка на пазара, това-онова?

 

ПГеоргиев

"...Но Господ ще встъпи в съд с Юдея и ще накаже Яков за живота му, и ще му въздаде според делата му... "

Осия 12:5

Да не се чете Яков, ..., всеки си знае!

Лoвkия

Само не разбрах - Американското Посолство откога станА страна във бизнес сделка?

Посолството е пряк проводник на политиката на Държавния департамент, който одобрява или не подобни сделки, които не са от калибъра на франчайз за Макдоналдс примерно.

paragraph39

KALORIFER,

/:/Параграфе, сам се питаш, сам си отговаряш. Правителството на САЩ трябва по закон да санкционира сделки с орьжие над определена стойност

.........................................................................................................................

НЯМА лошо да е/ако е?/ така!

Аз това НЕ го оспорвам- нека Правителството на САЩ да "санкционира" сделките с оръжие! Т.е., НЕКАПравите4лството на САЩ да  казва, като последна инстанция, "ДА" или "НЕ" по такава сделка! Но НЕ и да преговаря- по чисто ТЪРГОВСКИ параметри!!!- с потенциалните Купувачи, тъй като Правителството на САЩ, май, нито е участвало с негова оферта в Конкурса за Обществената поръчка в България, нито го е спечелило, нито е страна по бъдещия договор, нито е собственик на тези самолети, които се предлагат за продан!

В тази връзка: Република България Правителството на САЩ ли ще съди при евентуално лошо изпълнение или неизпълнение на договора за покупко-продажбата на тези Ф-16 бл. 70/които даже НЕ са собственост на Правителството/Пентагона, ВВС.../ на САЩ!/! А частната сащска фирма ще си измие ръцете и ще прати българското Правителство да се оправя с Правителството на САЩ?! А?!

ЖОКЕР: По българския закон, българското Прпавителство, с оглед на защита на националните интереси, може/има право!/, например, да наложи ОГРАНИЧЕНИЕ  за износ от България на зърно- но само като общо количество Износ или вид зърно, а НЕ и по въпроси за Цена, Срокове на доставка, Срокове и начини на плащане, Търговски гаранции и т.н.!!! И Правителството на България поставя тези ограничения ПРЕДВАРИТЕЛНО/ и ги поставя на Износителите -Продавачи от България, а НЕ на Купувачите от Чужбина!!!/, а НЕ по време на преговори/че даже и след това!/ за сделки за покупка и износ от от България, и НЕ преговаря с евентуалните Купувачи в Чужбина на българско зърно!

 

Калорифер

Параграфе, това е класическа манипулация - ти кьде видя, че договорьт ще бьде подписан с американското правителство?

paragraph39

КАПИТАН НЕМО,

/:/ Пон., 17/06/2019 - 19:25

..........................................................................................................................

Именно!?

И аз това питам и повтарям питането си от сума време!

mi6osp.

Недоверчив

Ако съпоставката с цените и пакета за Словакия е вярна, мисля в предните месеци имаше и такава с цените за Бахрейн, коментара е излишен. Някой трябва да бъде съден за държавна измяна...

 

Хъм, тук изобщо не става дума за държавна измяна, а за спасяване на кожата.

Казват ти:" Или плащаш за Ф-16 колкото и както ти кажем, или нашето финансово разузнаване публикува състоянието на сметките ти и те съдим по закона Магнитски".

Недоверчив

Хъм, според мен става дума за държавна измяна, а нещата които ти си казал може би касаят подбудите и мотивите да измениш на държавния интерес...както и да е. 

Горе някакъв се е изпляскал за някакви "ненужни реактори..." Що тъй бе, нали  Борисов каза че ще строиме АЕЦ, как ще са ненужни??? Или няма да строим? Теменужката му търси инвеститори. Или не търси? Аз вече се обърках. Днеска така, утре онака. А изворът на информация един и същи. А разберете се там на партийното събрание и кажете на нас простите.

paragraph39

ЛОВКИЯ,

/:/ Посолството е пряк проводник на политиката на Държавния департамент, който одобрява или не подобни сделки

.........................................................................................................................

Ти, май, НЕ правиш разлика/или се правиш, че НЕ правиш?!/ между одобряване или НЕ на потенциална сделка, и пряка НАМЕСА в чисто търговските параметри на сделка на ЧАСТНА сащска фирма да продажба в Чужбина на продукцията ѝ?!

"Политика" Правителството на САЩ да прави каквато си иска и колкото си иска- но ПРЕДИ подаване на частна оферта за продажба! И да ги прави БЛАНКЕТНО формулирани тези "политики" спрямо частните сащски производители и на тях да налага задължителни параметри по бъдещи техни продажби на тяхна собственост продукция и стоки, а НЕ след като е минал Конкурс и е бил спечелен от сащската фирма! Иначе си е чиста проба "политически" НАТИСК върху Купувача от Чужбина- в интерес на частния Продавач от САЩ!

Толкоз просто и логично е, че го знае и разбира двори всяко хлапе?!

paragraph39

ЛОВКИЯ,

Отделно, че още в заглавието е еднозначно казано:

"Американското посолство направи оферта на МО за F-16"!!!

Разбиишъ?!

НЕ фирмата производител/частната сащска фирма "Локхиид-Мартин"/, която е собственик и Продавач на самолетите, а Правителството/посолството/ на САЩ е направило оферта СЕГА!

Друг щеше да е въпросът, ако самолетите бяха сабственост на Правителството/ Пентагона, ВВС.../ на САЩ и то се явява техен Проадавач! И, в такъв случай, аз нямаше да задавам/многократно!/ моите въпроси!!!

При това, "Американското посолство направи оферта на МО за F-16" СЛЕД приключването на Конкурса по Обществената поръчка в България- в който конкурс Правителството на САЩ, предполагам, НЕ е участвало, тъй като нито е производител, нито е собственик на предлаганите/ в конкурса/ за продажба самолети Ф-16 бл. 70- за разлика от "Грипен" и "Юрофайтър" или МИГ 29, например!!!

Калорифер

Освен това и познанията ти по английски са под всякаква критика. Кьде в текста пише, че "Американското посолство направи оферта на МО за F-16"?

 

 

paragraph39

KALORIFER,

/:/Освен това и познанията ти по английски са под всякаква критика.

Кьде в текста пише, че "Американското посолство направи оферта на МО за F-16"?

.........................................................................................................................

Първо, никога НЕ сам твърдял, че има добри или въобще познанияу по английаски език!? А и НЕ съм длъжен да имам!

Второ, а ти, май, нямаш добри познания по четене на написано на български език?! Защото, в самото заглавие на материала е казано/написано/: "Американското посолство направи оферта на МО за F-16"

Аз- НЕвинен/НЕвиновен/!!!

Иди и го прочети!

После можеш да се върнеш и да продължиш с "опонентизмите" ти!

УСПЕХ!

Калорифер

Ако мойто е опонентизьм, как ще квалифицираш собствената си публицистика? Тьлкуванията са ти на сьщот ниво, на което е и редакторьт, превел по този начин сьобщението. А сега намери оригинала, постарай се да го преведеш и ела и ми отговори. Ако не знаеш, кьде да го тьрсиш, ето ти и жокер - пост номер 15. Занапред избягвай да се аргументираш на базата на грешни преводи

geo_19

Преди две седмици Агенцията за сътрудничество в отбраната и сигурността на САЩ (DSCA) съобщи, че Държавният департамент е дал принципното си одобрение за евентуалната продажба за България на 8 нови бойни самолета F-16C/D Block 70/72 при цена 1.673 млрд. долара (почти 2.9 млрд. лв.). Според източници от министерството на отбраната сумата в проекта за договор, който е получен днес, е много по-ниска от тази в принципното одобрение за продажбата. Точната цена все още е секретна, но според източника ни, тази в проекта за договор е по-ниска с около 20-30%.

Pstr

ЕС ще "затвори Мариците" само в мокрите сънища на другарите, на които още им е гадно, че не успяха да съсипят старозагорския регион така, както унищожиха Северна България. АЕЦ Белене е национално предателство, ограбило всички ни. А това, че Румен Овчаров не е в затвора, а дава нареждания в БСП, само показва защо България е в дъното на толкова класации.

Страници