Quantcast
Нинова оттегли оставката си от конгреса на БСП | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

154 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Нинова оттегли оставката си от конгреса на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова оттегли оставката си пред конгреса на БСП. Като основен аргумент за това тя посочи стабилизирането на партията преди местните избори и париране на вътрешнопартийните сблъсъци, за да не се "ликвидира партията". Нинова даде оставка, заради провала на левицата на евроизборите на 26 май.

"Още не съм умряла и наследството не е открито. Чакайте, не бързайте, не сега и не веднага на този конгрес", заяви Нинова към опозицията, която настоява за приемането на оставката й и избиране на неин заместник за довършването на мандата до пролетта на 2020 г.

Въпреки че не каза кой точно иска да продава партията, Нинова заяви, че БСП "не се продава и не е стока", но в същото време намекна, че социалисти се заиграват с различни политически и икономически лобита отвън и затова искат толкова силно да сменят лидера.

Преди да обяви, че не е внесла в конгреса оставката си, повече от час изказващи се социалисти настояха Нинова да я оттегли и да поиска "своеобразен вот на доверие", тъй като не се била провалила и че трябвало да си "вземе" партията, за да "върви напред" към местните избори.

"С криза на върха в партията успехът ни е под въпрос. Можем да влезем в юридически блокаж, който да доведе до отлив на подкрепа и невъзможност за участие в изборите", каза още Нинова, като отхвърли обвиненията на опонентите й, че оставката й е "театрален акт".

След изказването на Нинова последваха бурни аплодисменти от делегатите на конгреса, а Нинова обяви, че приема аплаузите за вот на доверие. Последва и гласуване точката за потвърждаване на оставката й да отпадне от дневния ред - за бяха 535 "за" социалисти, 27 гласуваха "против", а 11 се въздържаха.

Предстои конгресът да стартира кампания за пряк избор на лидер, но той да се проведе с отчетно-изборната кампания в партията идната пролет, когато изтича мандатът на Нинова.

След като отчете, че е променила партията, като са спечелени президентските избори и има ръст на подкрепата за БСП на парламентарните и европейските избори, Нинова каза, че е заявила оставка, защото си е помислила: "Стига, изтощихме партията!". Хората тичат, работят, а ние водим публични борби кой да води бащина дружина. Ще останем без дружина. Нека двете тенденции в БСП да излъчат кандидати - исках. С моето желание да бъдем като европейските социалисти отворих кутията на Пандора".

Така се отворил "бент от фалшиви новини и натиск да партията да се върне в изходна позиция преди лидерството й", а тя искала БСП да бъде модерна лява партия като другите в политическото семейство ПЕС, където имало преки избори.

"Различни политически и икономически лобита се задвижиха за овладяване на БСП - твърдя го отговорно. На тези бизнесмени, които се бъркат в партийните работи, искам да кажа: "Наиграхте се, затворете си портфейлите. Казвам ви го смело - БСП не се продава. БСП е кауза. Ако можете да купите 30 търговци в храма, зад каузата стоим стотици хиляди, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще напуснат храма", допълни Нинова.

След това прогнозира, че БСП ще се справи заедно с решаването на проблемите, а членовете и ще бъдат обединени. "Аз създадох този хаос и аз ще подредя нещата. Аз имам много трески за дялане. Стилът ми е силов. Липсва ми гъвкавост..", каза Нинова, като отхвърли, че критиките, че БСП отстъпва от идеологията си, които се основавали само против решението да не подкрепят Истанбулската конвенция. Тя призова вътрешната опозиция да изчака и да не бърза да раздава наследството й.

Вътрешната опозиция се беше снишила и остава статуквото да остане. Тя предлагаше след оставката на Нинова конгресът да избере изпълняващ длъжността й до пълния цикъл на отчетно-изборни събрания следващата пролет, което бе отхвърлено от делегатите на конгреса с внушително мнозинство

Конгресът реши по-късно да гласува и предложение до 3 месеца да се изготвят правила за пряк избор на лидер, по който да се избира такъв след изтичането на мандата на Нинова през май 2020 г.

Към статията във в. СЕГА

Страници

вила

При Нинова депутати в Парламента се УДВОИХА,евродепутатите се  увеличиха с един.При ГЕРБ евродепутатите се намалиха с един / и един от СДС/.БСП вече е опасна за опегето,затуй бацето наля милиони държавни пари в гушите   на отроянските си коне /само на свинаря даде 43 млн.за една дупка.Бившите лидери на партията,довели я до провал, са опозиция на  Нинова,демек,в кочината на публично платения от черибашията.Въпросът е ще има ли на територията опозиция на на властта му,или и у нас тов.Ким чен боеку?

Стоф

Нинова е истинско олицетворение на бкп/бсп/герб и & - простотия, наглост и продажност до възможния предел. 

Хаджи Генчо-A

А ТОЙ е истинско слънце.

Начетен, скромен и не корумпиран.

___________________

"Аз съм проЗД и вие сте проЗди, затова се разбираме".

Invisible

   Единствено правилното е, да поемат курс към въоръжена борба.

вила

ГЕРП отдавна я води като нейни отряди са държавните органи...Акцията срещу кабелните оператори си е чист рекет в полза на нашите,но бухалки са органите...

миро505

    

  Айде, наште!?

вила

Каква ли му е диагнозата,щомотчитаейки,че преди Нинова БСП имаше 38 депутати,а при Нинова са 80  и...срича  по козяшки

First Strike

Тези, които се надяват, че ездачката ще хване мотиката да прекопава доматите в Крушовица, ще останат разочаровани и ще си останат с тъпата мотика. 

Не става ясно откъде ще вземат "тъпата мотика" in the first place. 

SSlavov

 ключов конгрес 

 

Ще се представят последните достижения за отключване на мандри ,мелници , воденици  и т.д. .Др.Кирил ще демонстрира техника за малки ВЕЦ и т.д.

Кара Колю

Росиянинът Решетников жъ и помогне

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

Тези, които се надяват, че ездачката ще хване мотиката да прекопава доматите в Крушовица,

 

В Крушовица е роден и откривателят на шестия сърдечен тон проф. Иван Митев.

А Нинова, освен че умее да язди ?, е завършила с отличие НГДЕК и Юридическия факултет на СУ.

Йордан Радичков пък е роден в село Калиманица и е завършил само гимназия.

 

Та хайде стига я настъпва таз мотика, гражданино. ?

 

Аксепт

Ах , колко имтересно.....разкажете ни повече за с. Крушовица и именитите му селяни

Aniki

цецка ти цачева и тя е юрист, и бивш партиен секретар. Не го забравяй!

миро505

 

  Боже, пази кралицата!

Гласът

БСП провежда ключов конгрес за лидерството в партията

В първия момент го прочетох като "БСП провежда ключов конгрес за ликвидирането на партията"

Аладар

Докато не изключат Станишев от партията си

винаги ще губят. Не знам колко загуби с него

трябва да калкулират за да се осъзнаят.

Курти влезе

?

kokaracho

Учи се жената :)

http://epicenter.bg/userfiles/images/boko%20tikvata%20s%20todor%20jivkov.jpg

Сгугню
снимка на Сгугню

Бе на фона на Станишев и Миков Корнелия определено е крачка в правилната посока за БСП.

Това усещане се затвърди още повече, когато се нахвърли на партийните бонзи като другаря Дъбов, и им развали рахатя. И съвсем много се затвърди от опита й да изхвърли тов. Станишев от евроизборите наскоро.

Резултатите й също са добри, което сочи, че хората я оценяват.

Но, всичко това звучи добре само на фона на печалното положение, до което бяха докарали БСП другарите Станишев и Миков преди това. 

А спрямо основният политически съперник, ГЕРБ, нещата са си все така минорни.

fierсe
снимка на fierсe

прав си, но реално срещу герб нямат какво друго да изправят!

пък и гербавите я виждат като най-сериозната им заплаха,

я глей как подскачат тука!?

nanyac

пък и гербавите я виждат като най-сериозната им заплаха,

По-скоро издевателстват, че столетницата е опряла до ниновици. 

матея

 

 

 

                   Щом в раздадените лишчета инстукциите са да се вие срещу Нинова значи лидерката е на прав път и страхува много хора и от ляво и от дясно . Стискам и палци .

Тъмно пиво

Щом в раздадените лишчета инстукциите са да се вие срещу Нинова

Въх, Кирето Контрабандисто и Кутев такива лишчета ли ви раздават! 

Сократ-май

Е, Миков няма кой знае каква вина. Той беше турнат да крепи положението до появата на нов лидер. Което и стори.

А Корни да си стои. Нека чисти редиците.

сталкер пустиняк

Миков беше кандидат за шеф на БСП и загуби именно от Нинова. 

Та човекът не е бил турнат, искаше да стане официално лидер, но не успя. 

Kornelia.Nini
Добър ход на Нинова, за да получи доверие и доразчисти гюбрето. Този път - окончателно. Ако не го направи - заминават си.
Кара Колю

Правилно. И след като др. Нинова победи, ще  отбележим сътворението на ГЕРБ 2  ?

принцеса Даяна

Да поохладим ентусиазма на някои сгорещени форумци(вила, "МногоУмен, матея" и др.) броящи желаното за действително. Каква е истината? "Цирк Нинова" има не само преносен, но и буквален смисъл. Отдавна чакам с нетърпение цирковия репертоар на "другарката". Точно "цирка" е илюзията поради която горните сгорещени приписват мита как Корнелия, събудила, изправила и раздвижила БСП. Съвсем наред си е и Г-жа Лъжа да възприема "оставка" като "оставам". Като профил Нинова е най-близко до галактическия стопаджия Бареков, но той е много по-деен и атрактивен от нея. Един от "подвизите" на Бареков беше веднъж когато се изцепи, че щял да връща "народната република.". Това обаче е единственият спасителен ход за г-жа Техноимпексова, днес да обяви, че като вземе властта "ще върне народната република".

Zmeja

Начело на т.н. "вътрешна опозиция" в БСП се открояват фамилиите на превратаджиите, които навремето арестуваха Тодор Живков и които му търсеха милионите по всички крайща  на света и които нищо не намериха.

Тъмно пиво

 Яааа, и змея накрая призна - БСП е луканолиловия клан на БКП, а ГЕРБ - живковия клан на БКП.

Страници