Quantcast
Ген. Уесли Кларк: Путин би могъл да предизвика война на Балканите | Page 3 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

178 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Интервал

Надявам се, правите разлика между многонационална и многоетническа държава. Просто за обща култура.

матея

 

 

 

                         

Само дето забраниха на руснаците да говорят на майчиния си език

 

Не са им забранили, това е лъжа.

 

                                         Не знам точно как е но мисля че украинската мова стана задължителна в държавната администрация. За това и Унгария слага прът в украинското колело . Впрочем , когато в Латвия Иванов стана Ивановскис ти да не би да протестира ?

 

Тони Йорданов

  Не само в държавната администрация. Навсякъде без изключение. Прочети закона. Хляб не можеш да си купиш. При това в страна, където майчиният език на мнозинството от населението е руски, а полвината от малцинството говори на суржик - южноруски диалект.

Meto_ot_Interneto

Двайсет руски БТР преди двайсет години го накараха да напълни гащите. Шубето още го държи.

Моите5стотинки

терминът "чужди войски", "окупанти" и др. дава "законната" възможност на редовната армия да избива собствения си народ, защото това категорично го забранява конституцията.....от статията разбрах че пенсията Уесли Кларк има много свободно време и прекалява с книжките на Артур Кларк...

Iezuit
снимка на Iezuit

Впрочем , когато в Латвия Иванов стана Ивановскис ти да не би да протестира ?

 

Говорим за Украина все пак. Там как е с прекръстването на рускоговорящите? Май е лъжа, а?

 

За мен всяко прекръстване си е формена глупост. Както и Иванов - Ивановскис, така и с Хасан - Асен.

 

Тони Йорданов

 Престъпният Закон Закон №5670-д "Об обеспечении функционирования украинского языка как государственного" е подписан от Порошенко на 15 май 2019 г.

 Тоталното преименуване на руските фамилии следва от  «Украинское правописание» утвърдено от свидомитското правителство в края на май 2019 г.

Впрочем, Путенко вместо Путин повече ми харесва. По-красиво е.

 

 

Iezuit
снимка на Iezuit

"Украинский язык, наряду с флагом, гербом и гимном, является одним из символов Украинского государства. Владение государственным языком и его использование должностными и служебными лицами органов государственной власти и органов местного самоуправления является одним из обязательных условий для занятия соответствующих должностей. Граждане Украины должны владеть украинским языком как языком своего гражданства и использовать его в сферах публичного общения. Знание украинского языка является непременным условием приобретения гражданства Украины. При этом каждый гражданин Украины свободен в выборе языка или языков в частном общении", – сказано в пояснительной записке к документу. 
Больше читайте тут: https://gordonua.com/news/politics/rada-prinyala-zakon-o-funkcionirovanii-ukrainskogo-yazyka-kak-gosudarstvennogo-914597.html

 

Та къде е забраната за говорене на труски език? Пак питам - защо лъжете?

 

Прочее, тук:

 

https://www.parliament.bg/bills/41/154-01-89.pdf

 

е казано следното:

 

Чл. 2. (1) Официалният език в Република България е българският книжовен език. (2) Графичната система на българския език е кирилицата. Чл. 3. Целта на закона е чрез осигуряване на условия за опазването и обогатяването на българския книжовен език, да се защити езикът като основа на българската национална идентичност, както и да се насърчава развитието на образованието, науката изкуството и културата в Република България. Чл. 4. Държавните и общинските органи, в съответствие с възложените им правомощия, са длъжни да създават условия и да насърчават изучаването и ползването на българския книжовен език, включително и извън територията на Република България. ГЛАВА ВТОРА ИЗУЧАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК Чл. 5. (1) Изучаването на българския език е право и задължение на всеки български гражданин. (2) Правото и задължението по ал. 1 се осъществява при условия и по ред, определени в този закон, в Закона за народната просвета, в Закона за степента на образование, общообразователния минимум и учебния план и подзаконовите актове по прилагането им. 2 (3) Обучението и възпитанието на децата и учениците в детските градини, училищата и обслужващите звена в системата на народната просвета се провежда на книжовен български език. (4) Училищното образование осигурява условия за усвояването на книжовния български език в съответствие с държавното образователно изискване по чл. 16, т. 4 от Закона за народната просвета.

Тони Йорданов

   На малоумен ли са правиш? Това което си болднал означава, че рускоговорящите могат да говорят на майчиния си език само в къщи. Нито в парка, нито на плажа, нито в хоремага. В България не е така и не виждам паралел.

При това в Украйна мнозинството от населението е рускоезично 

Iezuit
снимка на Iezuit

Това което си болднал означава, че рускоговорящите могат да говорят на майчиния си език само в къщи. Нито в парка, нито на плажа, нито в хоремага.

Не е казано това. Казано е - в личното си общуване. Тоест в парка, на плажа, в хоремага.

В България не е така и не виждам паралел.

В България е точно така, както съм показал в следващия си пост - с цитат от Закона и линк към документа.

ЗЛАТИЯ

Йезуит ?

Тони Йорданов

   Напротив. Това е казано.  На публични места не може.  Даже хляб да си поискаш. Веднага ще дойде езиковият инспектор.

Iezuit
снимка на Iezuit

Не е казано. Цитат в подкрепа на твоето твърдение?

Su38

"При этом каждый гражданин Украины свободен в выборе языка или языков в частном общении""

Иезуитеее, издъхваш...

Не ти отива да ставаш за резил...

Даскал Цеко

ЗИП, Пет., 14/06/2019 - 09:59

 

Според големия руски геополитик Сергей Караганов "Балканите са в третия дори четвъртия кръг на руските геополитически интереси" и Русия там няма да се меси военно а само " ще наблюдава с интерес" развоя на събитията.

Ти направо попари надеждите на посрещачите на кея в Поморие.

 

Iezuit
снимка на Iezuit

Последно като имаше война на Балканите, въпросният генерал взе дейно участие.

 

...за да я спре.?

mi6osp.

Хъм, г-н генерал,  в рамките на един век САЩ са предизвикали над сто войни по света .

Русия нито една. 

 

.

Iezuit
снимка на Iezuit

Хъм, г-н генерал,  в рамките на един век САЩ са предизвикали над сто войни по света .

Русия нито една. 

 

Ахъм, туй инвазията в Полша, Зимната война, Афганистан са приятелски разпивки...?

(Знам бе, знам, поканени са и от финландското "правителство", и от афганистанското също... хайде да ми спестиш тези лакърдии).

 

Iezuit
снимка на Iezuit

 Престъпният Закон Закон №5670-д "Об обеспечении функционирования украинского языка как государственного" е подписан от Порошенко на 15 май 2019 г.

 

(1) Ползването на българския език е право и задължение на всеки български гражданин. (2) Ползването на официалния език е задължително в случаите, посочени в закона. Чл. 10. (1) При осъществяване на дейността си на територията на Репубика България органите на държавната и изпълнителна власт и техните администрации, органите на съдебната власт, органите и организациите, създадени със закон, политическите партии, доставчиците на медийни услуги и другите средства за масово осведомяване са длъжни да ползват българския книжовен език, съгласно утвърдените по реда на този закон правила. (2) При взаимодействие с органите и организациите по ал. 1 гражданите и представителите на юридическите лица са длъжни да ползват официалния език, както и при публични прояви.

 

?

K375

Успокой се бе човек , скопира сумати текстове изписа два романа лисчета , почини си или са ти вдигнали нормата.

Iezuit
снимка на Iezuit

Вдигнаха ми платата. 10 соросоидни долара на пост, ако има и цитат - 20. Ако изкарам от нерви някой полезен идиот - 30. Благодаря, че ми дигна надника!?

Интервал

Това за българския език защо сте го публикували? Следствие на мисловна дейност или длъжностна характеристика? ?

Iezuit
снимка на Iezuit

Ама това не е ли престъпният закон на Порошенко? Въй, каква грешка е станала!!!?

Тони Йорданов

   Да бе, затова твоят патрон, като обикаля некои райони се оплаква, че не може да намерят преводач, да му превежда.

Интервал

Въй, само дето има едни съществени разлики между България и Украйна, които удобно пропускаш. И не говоря за преврата и хунтата. Въй, да видим, дали ще се сетиш!!! ?

Bozhilko

Няма разлика. Който не оценява Путин е фашист.

ЗЛАТИЯ

Ма си се разписал и ти, нали?

New Vance

    Па що да  не е . 

 

Санкисе ся не  разписа и ти, Злато Джанъм.

Сгугню
снимка на Сгугню

Интересна и разхлабена интерпретация, но населението на суверенната автономия Крим, се зарадва на охраната, предотратила убийства, като в Одеса, 

Айде пак глупави пропагандни клишета.

Иди сега и виж каго се случиха събитията в Одеса и кога - окупацията на Крим.

После ела да се извиниш.

Тони Йорданов

   Кога се случи корсунският погром обезянка?

Страници