facebook
twitter

Вие сте тук

32 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

mick

ДДС е измислен за да се краде от него и с него от хората и държавата за да има за правилните партии и безнеси.  По-голяма простотия данъчните не са измисляли. Даже ДДС поощрява създаването на фирми ей така само да префактурират и да си слагат мааалка надценка.

 

 

САЩ пък са го разбрали и са казали - не. Ще има данък продажби/оборот/ - много по-нисък и с него не може да се краде. Ама не можело една стока да минава през 10 фирми.. щото щяло да се начисли данък върху данък.. ами кой е казал, че да се мине през 10 фирми е хубаво нещо?

 

Нека да въведем данък продажби върху всичко - 5-8% да е. Ще е достатъчен за всичко. И никой няма да има интерес да го крие и краде.

 

 

За лекарствата - не е хубаво да има толкова голям ДДС. Ама нямало да паднат цените - ще паднат. Болните хора в момента плащат на месец сигурно по 200-500 лева за лекарства. На 500 лева, колко е ддс-то в момента? И даже цените да не паднат с 17%... и 10 да е.. това са близо 20-50 лева за нещо друго.  Това е все едно да им се вдигне заплатата/пенсията с толкова.

Страници