facebook
twitter

Вие сте тук

6 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Италия ще глобява кораби, които спасяват бежанци

Италианското правителство въвежда тежки глоби за кораби, спасяващи мигранти, които нарушат заповедта да стоят извън италиански води.

Вътрешният министър Матео Салвини съобщи след среща на кабинета, че е одобрен указ, който ще позволи налагането на глоби от 10 хил. до 50 хил. евро на кораби, ако влязат без разрешение в италиански териториални води. В случай на рецидив се предвижда конфискация на кораба, подчерта Салвини, който е лидер на партия "Лига".

Указът улеснява и полицейските разследвания под прикритие на възможни операции за трафик на мигранти, облекчава и получаването на разрешение за електронно подслушване на заподозрени трафиканти на хора. Увеличава се и наказанието за агресия срещу представителите на органите на реда. Използването на методи за прикриване на самоличността при протести ще се наказва със затвор от 2 до 3 години и глоба от 2000 до 6000 евро. За употреба на бухалки или бомбички срещу силите на реда ще се налага наказание до 4 години затвор.

Предстои указът да бъде одобрен от парламента, където управляващите партии Движение "Пет звезди" и "Лига" разполагат с мнозинство.

 

СЪД

 

Италия съди капитана на кораба "Ювента" на германска правозащитна организация. Делото срещу Пиа Клемп от Бон трябва да започне до дни. "Ювента" бе първият кораб, задържан от италианските власти, защото превозва нелегални имигранти до италианска територия. Това стана през 2017 г. Корабът докара на о.Лампедуза тогава десетки нелегални имигранти, спасени в Средиземно море, след като поели към Европа от Либия. Над 60 000 подписа в подкрепа на Клемп бяха събрани към края на миналата седмица, съобщи Дойче веле.

 

Към статията във в. СЕГА
дена

  Подписите къде са събирани , в Германия или в Италия ?

Кире

Странни хора: папата ги кани, Салвини ги гони. Пък Салвини го играе даже консерватор; значи папата не е. 

scalloper

 

 А защо корабът не ги е закарал тези навлеци в Германия?

 

доктор Гилотен

Нещо за върховенството на закона?

Herrvasko

Една добра новина.Отначало ми се стори, че заглавиято е, Италия ще потопява кораби, ими стана едно хубаво, ама и така може, за рецидив- конфискация.