Quantcast
Държавата ще похарчи 50 млн. лв. за горива на колите си за 2 г. | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

4 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Държавата ще похарчи 50 млн. лв. за горива на колите си за 2 г.

Държавната администрация възнамерява да похарчи за горива 50 млн. лв. в следващите малко повече от 2 години. Това излиза от обявената обществена поръчка от Централния орган за покупки към Министерството на финансите. Тя е за "Доставка на автомобилно гориво чрез карти за безналично плащане за органи на изпълнителната власт и техни администрации".

Договорът ще влезе в сила от датата на сключване (б.р. - след избора на доставчици) и приключва до 31 януари 2021 г.

Според записаните изисквания, за доставчик на горива ще бъдат избрани "четирима изпълнители", с които ще бъде сключено рамково споразумение, "при неопределени всички условия".  Задължително е доставчиците да имат минимален годишен оборот от 15 млн. лв. за последните три години, развита търговска мрежа от бензиностанции в поне 15 областни града, да продават гориво, което отговаря на качествените изисквания, да предлагат система за картово разплащане. От което става ясно, че става въпрос за големи вериги бензиностанции.

 

Към статията във в. СЕГА
Solace

А на сегашното какво му е? 

Nashenec

Ето едно добро място да се сложат електро-возила. Тамън ще дадат пример на всички други. Иначе е малко странно как карат хората да си сменят колите, а те карат със старите двигатели.

Интервал

Ясно, че може вече да е решено кой печели и тая поръчка да се обявява проформа, но не следва ли това изискване да е по подразбиране за всяка бензиностанция работеща в България - "да продават гориво, което отговаря на качествените изисквания"? :)