facebook
twitter

Вие сте тук

4 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Борислав Михайлов се изсули след резила срещу Косово

 

Президентът на БФС Борислав Михайлов се скри след срамната загуба на националния отбор от Косово с 2:3, за да не отговаря на въпроси на репортерите, които го очакваха пред централния вход на ст. "Васил Левски". Той изгледа резила от ложите, където бе със спортния министър Красен Кралев и заместниците си Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев. Но след мача се покри за близо един час.

Чак когато стадионът се опразни и дори бяха включени поливачките за тревата, на пистата пред сектор А се появи автомобил, каран от личния му шофьор. Михайлов слезе делово по стълбите, качи се в колата и с нея се изниза през портала за линейки и пожарни, вместо през изхода за длъжности лица. Впрочем Михайлов не говори и след загубата от Чехия с 1:2 в Прага в петък.

Затова пък човекът отговорник за националните отбори Йордан Лечков, бе особено словоохотлив. И както винаги видя вина навсякъде другаде, но не и в БФС.

"Добре, че сте видели, че Косово има 17 удара в София. Футболът се играе на голове. Мисля, че днес трябва да бъдем по-мъдри, да не нападаме, тъй като успехът има много бащи, а неуспехът една майка. Виждате каква е реалността, мисля че по-добре от мен следите нещата. Колко от титулярите на Косово играят в чужбина? Трябва да бъдем реалисти, да си видим първенството. Къде играят нашите играчи? - заяви вицепрезидентът на БФС. - Ние всички знаем каква е реалността - ако тренираш всеки ден, играеш всяка сряда и събота, Шампионска лига, Лига Европа, ще бъде добре. Когато играехме ние (б.р. - неговото поколение футболисти), също бяхме малка страна. Сега по-малка страна играе по-добър футбол от нас."

Лечков неколкократно натърти, че причините са в българското първенство, сякаш някой друг е администратор на това първенство, а не БФС.

"Когато тръгнем да критикуваме, трябва да е основателно, да посочваме нещата, които се виждат. Говоря и за вътрешния футбол. На БФС ролята се знае - заяви той. - Българският футбол не върви надолу само заради БФС. Изграждането на играчи не е роля на футболния съюз, това е ежедневната работа в клубовете. БФС е регулатор, не играем ние - отдавна не сме футболисти. В България сме свикнали само един да обира негативите, но нека не изпадаме в подробности. В Косово, които днес ни надиграха, тяхната федерация не е седнала да каже как да се играе”.

Лечков демонстрира типичното си самочувствие и добави: "Още 15 години смятаме да сме начело на БФС след изминалите 15 години".

Към статията във в. СЕГА
fractal
снимка на fractal

Михайлов иска сина му в историята да влезе като го урежда да пази ама сега се прецакват останалите играчи и цяла България

Байпас

Единият дебел е до Михайлов!Много обича да се показва, когато някъде спечелим нещо!

А другия дебел ще дойде веднага да "люпи семки", ако случайно бием!

Traktor1

Е щом журналистите следят по добре от тебе развитието на футбола в БГ,ти чий го дириш на поста си,цървул плешив ?