Quantcast
Каракачанов: Коалиция "Обединени патриоти" трудно ще оцелее | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Каракачанов: Коалиция "Обединени патриоти" трудно ще оцелее

Шансът "Обединени патриоти" да оцелеят като коалиция не е голям. Това каза в интервю за NOVA вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му Волен Сидеров е свободен да напусне, когато поиска. Патриотичните упреци през медиите започнаха преди изборите, но не завършиха с тях.

„Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук”. Без каска, военният министър посреща изстрелите на единия си партньор. Последният - от вчера.

„Резултатът на ВМРО е в резултат не на честен вот”, каза преди дни лидерът на „Атака” Волен Сидеров. „Защо той не спечели по някакъв по-честен начин? Кой е нечестният начин? Препоръчвам му на г-н Сидеров да си погледне резултатите в Ямбол и да види 3-4 цигански секции - бие ГЕРБ, бие ДПС включително. Това сигурно е по любов.Социологията е ясна – о,о3% от ромите са гласували за ВМРО.  Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя „партньор” на практика скрива истинските купувачи на ромски гласове”, отговори  Каракачанов.

Без любов в коалицията можело, но да е и без скандали поиска Каракачанов. „Аз нямам намерение да лекувам този или онзи. Ако някой смята, че е дошло времето да напуска коалиция „Обединени патриоти”, да бъде така добър да го направи”, заяви той и добави, че евентуалното напускане на Волен Сидеров нямало да застраши нито парламента, нито правителството.

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1, 6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи, обясни Каракачанов: „Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена”.

Още се преговаря, но компромис с въоръжението и поддръжката нямало да се прави. „Финалната цена ще бъде съгласувана и ще включва абсолютно всичко – поддръжката, обучението на пилотите, осигуряване на инфраструктура на земята”, каза посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин.

Очаква се договорът за нови изтребители за Военновъздушните сили да се сключи до края на лятото.

Субсидиите за партиите трябва да бъдат намалени. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на „Плюс-Минус. Той обясни, че съществува и вариант, при който може да бъде поставен таван на субсидията. Той обаче отново нямало да гарантира равнопоставеност.

„1 лев е символично, но пък, както виждате, с темата със субсидиите опозицията винаги спекулира, когато е в опозиция, а когато е във властта, не прави нищо. Ето сега премиерът им предлага едно решение, парламентът ще го обсъди. Дали ще отидем на този вариант или на вариант, при който субсидията има таван –  пак няма да има равнопоставеност. Ако една партия е взела 300 000 гласа, дали ще вземе 300 000 лв. или по 10 000 лв., а друга партия е взела 1 млн. гласа – субсидията пак не е равнопоставена. В Германия законът е много простичък. Има определена субсидия, но над някаква рамка – например 5 млн. –  няма субсидия”, каза Каракачанов.

„Ако търсим вариант, при който партиите да бъдат финансирани от държавата, за да не бъдат зависими от външно финансиране, това като че ли е по-добрият вариант, отколкото да ги лишиш от субсидия. Въпрос на обсъждане е, ще има дебат”, каза още лидерът на ВМРО.

 

Към статията във в. СЕГА
Sapienti_sat

?

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Социологията е ясна – о,о3% от ромите са гласували за ВМРО.  Това прави по-малко от 450 гласа.

Стъкмистиката е ясна , а не социологията. Има значителен брой смесени секции, като например тези в 25 МИР, където не е никак ясно кой как е гласувал.

Васик

Без каска, с бяла риза, развял знаме "Джудит Бътлър или смърт" в едната ръка и ядащ филия с мас с другата, военният министър посрещна с достойнство изстрелите на единия си партньор.

dissidentbg

Нито коалиция, нито отделна партия има шанс да оцелее, когато политиците й са безпринципни и непоследователни.

СКАЛПЕЛ
снимка на СКАЛПЕЛ

НЕ СИ ПРАВ Я ВИЖ ГЕРБ...как  оцелява толков агодини..

със страх всяване на паника и терор лесно се  оцелява?

MAPOH

Шкембелията да си подава оставката, за нищо не става...?

JollyRoger's

Развод “по македонски“...? А Той и Горанката тръпнат от ужас и си шият фесове и потури, докато все още има жълтици от субсидията...

Управление та дрънка!???

JollyRoger's

Последното е дадено на ишлеме на ТПК “Северномакедонска мечта“...?

Banshee
снимка на Banshee

Те затова са се устремили да завладеят БСП, да има къде да се приютят, като осиротеят. :))

JollyRoger's

А Лила ханъм за какво ще я утвърди Той? За брюкселска саксия, за банков фикус, или за дюшек????

Miranda
снимка на Miranda

Сидеров едва ли така лесно ще се успокои след загубата, която сам си изработи...

А и Каракачанов така обича да му натяква колко пъти повече гласове от Атака има ВМРО...

Вече дори е весело...

 

paragraph39

MIRANDA,

/:/Сидеров едва ли така лесно ще се успокои след загубата, която сам си изработи...

........................................................................................................................

Така е!

Сидеров и "Атака"/ и аз преди тях!/ определиха националните Избори за Европарламент като НЕважни/даже НЕнужни- по мое мнение!/ за България и "Атака"! И решиха да изпозват тези Избори, за да отработят модерен и демократичен, и 100% преференциален, начин за издигане на кандидати на други Избори- чрез кастинг и телевизионни дебати между кандидати/млади хора!/, които, обаче, НЕ ги предлага ръководството или орган на партията, НЕ са изявени членове или въобще НЕ са членове на "Атака", а ги подкрепя и издига зрителската аудитория на телевизията на "Атака"- ТВ "Алфа" в нарочното предаване "Политическа академия 2019"- https://www.alfa.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F-2019-c106/1.html

Така че, Сидеров и "Атака" поеха риск с този начин на издигане на кандидати на тези Избори/за евродепутати/, но с поглед и визия за бъдещи Избори/парламентарни и общински/! И може да се окаже, на бъдещи Избори, че рискът е печеливш?!?