Quantcast
САЩ разположиха в Румъния прехващачи на балистични ракети | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

37 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
САЩ разположиха в Румъния прехващачи на балистични ракети

САЩ разположиха в Румъния мобилен противоракетен комплекс, известен като THAAD, съобщи Болкан инсайт. За пръв път антибалистична противоракетна система от този вид се разполага в Европа под командването на НАТО. Комплексът с две системи THAAD е пристигнал в базата в югозападния град Девеселу, който е на 50 километра от границата с България. Той ще бъде там временно, докато през лятото се осъществява подръжка и обновяване на системата на Aegis Ashore, уточниха от европейското командване на американската армия.

Всяка THAAD система разполага с 8 ракети-прехващача, всяка от които е дълга по 7 м. и тежи 1000 кг. Те могат да прехващат ракети с малък и среден обсег на действие. В базата в Девеселу служат 1000 американски и румънски войници.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

Хулиган

...който е на 50 километра от границата с България.

Както се казваше едно време в един виц, Чаушеску заменял самостоятелна външна политика за благоприятно географско положение.

Не им се уреди на румънците въпросът.

Пък и на нас.

Но кой ли ни пита...

http://www.drago.info/index.php/2018/07/10/razklatihme-nato/

mustak

Аз пък мисля, че руснаците няма да се хабят за Европа. При един конфликт всичките им ядрени устройства ще отлетят за Америка. Спете спокойно деца. Тези местни мижави цели се унищожават с конвенционални средства.

 

duzov2

Тия, хиперзвуковите ракети, по балистична крива ли фъркат или ... както си искат?

 

Питам, щото излиза нещо, като да разпънеш чадър при -50 гр. студ. Ама те и мамалигарите, като нас,  имат пари да дават.

Тони Йорданов

   Ракетите на THAAD не са хиперзвукови.

nanyac

По каквато си искат, и най-добре да ги изстрелват с минимум 12км/с.

buratinob

Много кофти за руснаците.

Преди да натиснат копчето ще трябва да изчакат 2-3 минути свръхзвуковите да подавят THAAD.

 

Курти влезе

Много се набутват румънците. Ще патят.

peniko

Комшиите се наместиха яко в червената точка на прицела ......ние засега сме в периферията му, дано не ги настигнем.

buratinob

Да не става, че и те имат ядрени централи в близост.

Дали тяхната или нашата за България ефектът ще е почти като в Хирошима.

Казуса
снимка на Казуса

Слава Богу, че румънците се оказват по-големи трансатланти от нас. За радост на българския народ и мъка за умно-красивите с транстлантическо самосъзнание, с ареал у Нашенско.

mi6osp.

Хъм, американците са на мнение, че техните ПРО системи не са ефективни дори срещу ракетите на Ким, камо ли срещу руските.

 

How Capable are America’s Missile Defences? Why They Can’t Stop a Korean Hwasong-15 or Russian Sarmat

https://militarywatchmagazine.com/article/how-capable-are-america-s-missile-defences-why-they-can-t-stop-a-korean-hwasong-15-or-russian-sarmat

 

Единствената цел на разполагането на американски ПРО в Европа е при евентуална война САЩ да получат няколко термоядрени удара по-малко, а Европа-няколко повече.

buratinob

mi6osp., всъшност стратегията е по-проста.

САЩ командват, Румъния плаща издръжката на американските войници.

СКАЛПЕЛ
снимка на СКАЛПЕЛ

а чорапя  за газта нещо в Русия  питал...

paragraph39

Владимир Путин: Свръхзвуковите оръжия на Русия ще я защитят дори при прекратяване на договора СТАРТ

Това заяви в Санкт Петербург Путин на среща с ръководителите на международните информационни агенции, отговаряйки на въпроси...

Руският лидер напомни, че през 2002 г.  САЩ са излезли от Договора за ограничаване на системите за противоракетна отбрана и добави, че сега САЩ всъщност едностранно са решили да прекратят участието си и в Договора за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег...

..........................

Още по темата и позицията на Путин и Русия ТУК:

http://www.focus-news.net/news/2019/06/06/2667037/vladimir-putin-svrazvukovite-orazhiya-na-rusiya-shte-ya-zashtityat-dori-pri-prekratyavane-na-start.html

Тодор1

Аз му викам на това традиционна политика .

Як пердах през ВСВ край Сталинград .

Сега пак се натискат ...

Коонсерватори ...

buratinob

Като ги прихванат в Румъния там ли ще останат балистичните ракети??

Доси

Комплексът с две системи THAAD е пристигнал в базата в югозападния град Девеселу, който е на 50 километра от границата с България.

 

То това разстояние от 50 км си е добра дистанция... ще се види само отблясъка от експлозията, вероятно и гъбата, но ударната вълна почти няма да се усети... радиацията обаче си е кофти нещо... 

 

 

Justinian2
снимка на Justinian2

До Корабия на Дунава е под 40 км. По права линия до Плевен е около 90 км... При руски ракетно-ядрен удар по Девеселу , много зависи какво "изделие" ще изберат братушките... По принцип за такава недалечна цел напълно достатъчна би била ракета от класа на "Искандер" с ядрена бойна глава. Подозирам обаче , че с оглед важността на обекта , руските военни ще "резервират" неколкократно унищожението на целта. Не само със същия клас ракети , вероятно "калибри" , но и с по-сериозни средства. Например пускове на Х 32 от Ту 22 М3М , за което бомбардровачите няма нужда дори да напускат пределите на Русия. Достатъчно е да баражират някъде около Крим... Ракетата ще порази целта за 7-8 минути (суперзвукова). В краен случай може да са планирали и някоя МКБР от Урал с усилена ядрена глава... При такъв сценарий , какъвто е повече от вероятен , "даге-тата" от Плевен няма да видят само "проблясък" а доста по-сериозна "заря" . Ударната вълна наистина ще е слаба да събаря сгради ( ако няма някое непредвидено "отклонение" към Дунава ? ). Но импулса ще загаси енергото , колите , мобилните и други телефони. До две денонощия лъчевата болест ще ги коси... При кофти вятър може и по-бърже. Това трябва да се напомня на козяшките ръкопляскащи постоянно...

paragraph39

BURATINOB,

/:/Като ги прихванат в Румъния там ли ще останат балистичните ракети

............................................................................................................................

САЩ имат разработена и действаща военна стратегия за т.нар. "Изнесена навън отбрана"!

Целта ѝ е да НЕ се водят военни действия на територията на САЩ, а да се водят на чужди територии на територии на вражески или на приятелски държави!!! Идеята е да НЯМА щети и разрушения на територията на САЩ, бомби, ракети и съдържанието им/конвенционално, ядрено, химическо, биологично.../ да НЕ се изсипват върху главите на Гражданите на САЩ, а върху главите на Граждани на държави, врагове или приятели на САЩ/държавите от НАТО и "пуделите"!/ и щетите и разрушенията да са там, а НЕ на територията на САЩ!

Впрочем, разширяването на НАТО на Изток ще има за държавите от Западна Европа същият ефект, какъвто за САЩ има военната им доктрина за "Изнесена навън отбрана"- потърпевши от една война на САЩ и НАТО срещу Русия да са Народите и държавите от Източна Европа! ПФУ!

Наблюдател 1

Същата стратегия имаше СССР общо и в частност по отношение на България. Именно по тази причина не получихме системи за ПВО с голям обсег. Доколкото знам сме ги искали. За свръхзвуковите оръжия: Ракетите от класове ОТР и стратегически ВИНАГИ са били свръхзвукови. Първите, макар и суборбитални, достигат до скорости около 3,6 км/с ( т.е. над 12 пъти скоростта на звука. Цитирам по памет), вторите достигат орбитална скорост, т.е. още по-горяма. Що се отнася до ТР ( тактически ракети ), то те са с малък радиус на действие и не могат да долетят до Румъния и България. Ако ще и свръхсветлинни да са.☺ Путин много ясно говори за защита. Освен това ние винаги ще бъдем цел. Ако не за едните, то на другите. А ето и нещо за размисъл:

Итак, в рамках всех предыдущих опросов наибольшая доля россиян признавалась в экономии на еде в целом. Так и по результатам прошедшего исследования, почти четверть опрошенных (24%) заявила об экономии на еде.

Източник: https://romir.ru/studies/

rossiyane-vernulis-k-

jestkoy-ekonomii

mi6osp.

Днес американската доктрина е неосъществима .

Защото днес съществува руската доктрина за водене на войната .

А тя накратко е следната:

1.Войната няма да се води на територията на Русия, а основно на територията на нашественика.

2. Войната ще се води така, че Русия да няма проблеми с победените нашественици в следващите 1500 г.

Руската доктрина е това, което пази мира в света днес.

Justinian2
снимка на Justinian2

Е , не е от днес , американската доктрина е неосъществима поне от края на 60-те години на 20-ти век. Тогава Съветите достигнаха пълен ядрен паритет със САЩ ,  а после дори излязаха малко напред в един от "зъбците" на ядрената триада. Реалната доктрина , валидна и днес , е доктрината за "гарантираното взаимно унищожение". Въпреки че в политическото говорене САЩ многократно ревизираха тази доктрина и я заменяха с други (например за "Ограничената ядрена война" , за "Ескалация-деескалация" и т.н.) реалността показва че военните им се придържат към нея. Всички приказки за ПРО , "изнесени отбрани" и т.н. се приказват не за да се постигне реалистично унишожение на Русия без ОТВЕТЕН УДАР. А за да се пълне джоба на ВПК.

mi6osp.

Хъм, не си схванал , че свръхзвуковата ракета и хиперзвуковата ракета са различни неща.

Американците са го схванали, щом твърдят, че ще имат на въоръжение хиперзвукови оръжия след  10г.

Сведенията ти за руските тактически ракети са много стари-  SSC-8 (Novator 9M729) с 500-5500км покрива цяла Европа. 

 

 

 

Iezuit
снимка на Iezuit

Аре, задунайските патриотаре остъклиха Румъния и покрай нея - половин северна България дор до Плевен. 

Там по-полека с остъкляването, другаре, да не бутнете Панорамата.?

paragraph39

JUSTINIAN 2,

/:/ ... не е от днес , американската доктрина е неосъществима поне от края на 60-те години на 20-ти век. Тогава Съветите достигнаха пълен ядрен паритет със САЩ ,  а после дори излязаха малко напред в един от "зъбците" на ядрената триада. Реалната доктрина , валидна и днес , е доктрината за "гарантираното взаимно унищожение".

...........................................................................................................................

Думата ми беше за доктрината "Изнесена навън отбрана"- т.е., НЕ с какви оръжие ще се води евентуалната война на САЩ срещу друга държава/СССР, Русия или друга/, а КЪДЕ да се водят военните действия, според доктрината- а именно, ИЗВЪН територията на САЩ!

Впрочем, тази военна доктрина на САЩ беше и причината за "Карибската/кубинската/ криза"- разполагането на ракети на СССР в Куба, т.е., в съседна на САЩ държава, а НЕ на хиляди километри от САЩ/ за разлика от сащските ракети в Турция тогава, по границата ѝ с СССР!/!

Сгугню
снимка на Сгугню

До Корабия на Дунава е под 40 км. По права линия до Плевен е около 90 км... При руски ракетно-ядрен удар по Девеселу , много зависи какво "изделие" ще изберат братушките... По принцип за такава недалечна цел напълно достатъчна би била ракета от класа на "Искандер" с ядрена бойна глава. Подозирам обаче , че с оглед важността на обекта , руските военни ще "резервират" неколкократно унищожението на целта. Не само със същия клас ракети , вероятно "калибри" , но и с по-сериозни средства. Например пускове на Х 32 от Ту 22 М3М , за което бомбардровачите няма нужда дори да напускат пределите на Русия. Достатъчно е да баражират някъде около Крим... Ракетата ще порази целта за 7-8 минути (суперзвукова). В краен случай може да са планирали и някоя МКБР от Урал с усилена ядрена глава... При такъв сценарий , какъвто е повече от вероятен , "даге-тата" от Плевен няма да видят само "проблясък" а доста по-сериозна "заря" . Ударната вълна наистина ще е слаба да събаря сгради ( ако няма някое непредвидено "отклонение" към Дунава ? ). Но импулса ще загаси енергото , колите , мобилните и други телефони. До две денонощия лъчевата болест ще ги коси... При кофти вятър може и по-бърже. Това трябва да се напомня на козяшките ръкопляскащи постоянно...

Освен ако THAAD, каквато е и функцията на тоя комплекс, не свали междувременно въпросните невероятно-невероятни руски ракети.

Това трябва да се напомня на задунайските ръкопляскащи остъклители постоянно.

Hauptmann
снимка на Hauptmann

Войната ще се води така, че Русия да няма проблеми с победените нашественици в следващите 1500 г.

 

Молодец!

Пак си напълни копанкята с гречка, па може и гоголь-моголь да са ти сипнали?

mi6osp.

Сгугню

 

Освен ако THAAD, каквато е и функцията на тоя комплекс, не свали междувременно въпросните невероятно-невероятни руски ракети.

 

Хъм, сгуньо, функцията на THAAD  е такава, но ефикасността на THAAD - вероятността една негова ракета да свали руска балистична ракета е половин процент.

Ракетите  на  THAAD нямат успешен опит за сваляне на друга ракета, освен на американската Минитмън 3 с една бойна глава,кояго се следи от старта и се движи по предварително зададена траектория /на тези опити пресата не е допускана/.

Освен това новите руски ракети се движат със скорост, по-голяма от тази на ракетите  на  THAAD и на височина, недостижима за ракетите  на  THAAD.

 

Iezuit
снимка на Iezuit

Освен това новите руски ракети се движат със скорост, по-голяма от тази на ракетите  на  THAAD и на височина, недостижима за ракетите  на  THAAD.

 

И на зиг-заг, освен на хиперзвук!?

mi6osp.

йезуит, за ограмотяване:

How Capable are America’s Missile Defences? Why They Can’t Stop a Korean Hwasong-15 or Russian Sarmat

 As for hypersonic missiles such as the Russian Avangard, which rather than free falling from space relying on gravity are powered down to earth at over twenty times the speed of sound, chances of interception remain close to zero. 

https://militarywatchmagazine.com/article/how-capable-are-america-s-missile-defences-why-they-can-t-stop-a-korean-hwasong-15-or-russian-sarmat

Страници