Quantcast
Трибуналът в Хамбург е поискал Москва да освободи украинските моряци | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

67 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Трибуналът в Хамбург е поискал Москва да освободи украинските моряци

Базираният в Хамбург, Германия, Международен трибунал по морско право е поискал от Москва да освободи незабавно пленените 24-ма украински моряци, предаде БНР като се позовава на информация на АФП. Моряците бяха задържани през ноември в Керченския проток, свързващ Черно и Азовско море.

Международната институция беше сезирана от предишния украински президент Петро Порошенко. Той заяви,че Русия трябва незабавно да върне трите военни кораба, които бяха задържани от руските въоръжени сили през ноември по обвинения в незаконно пресичане на руската граница.

"Съдебната разправа, която се извършва в Москва над украинските моряци е крещящо доказателство за това, че Русия продължава да демонстрира цинично неуважение към човешките права. Ако за Руската федерация това е игра и шантаж, за нас е борба за съдбата на нашите граждани и за уважение към нормите на международното право" - заявява в средата на април Порошенко в профила си във Facebook, цитиран от Нюз.бг.

"Каквито и демонстрации да прави агресорът, действията му са надеждно парирани от предприетите от нас мерки - и от дипломатическия натиск, и от започнатите процедури в Европейския съд по правата на човека, и от механизма за принудително решаване на спора в съответствие с Конвенцията на ООН по морско право", отбелязва тогавашният президент на Украйна.

Инцидентът стана близо до Керченския проток, свързващ Черно и Азовско море. Районът е от голямо значение както за Русия, така и за Украйна, добавя БНР. Русия отказа да участва в заседанието на трибунала, като заяви, че съдът в Хамбург съд не е компетентен да взема становище по конфликт, който според нея има военен характер. 

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Колко дивизии има "трибунала" в Хамбург ?

 

:))

 

 

ДpaгaнOxpидcки

ТрибуналЪТ

Luft hans

Отдалече се чува звук на преместване от единия крачол в другия.

Порошенко го играе нов Плевнелиев. Не е президент, но се обажда какво трябва да се направи.

Stern

Ми те май и руснаците прихващат от янките - нито им пука за решенията на някакъв си съд, нито признават ЕСПЧ, а с ООН се съобразяват, когато им е угодно.

ИвКо

Базираният в Хамбург, Германия, Международен трибунал по морско право е поискал от Москва да освободи незабавно пленените 24-ма украински моряци,

Така написано това ултимативно незабавно няма да свърши никаква работа, ако беше препоръка можеше да има някакви макар и мижави надежди за снихождение от страна на Русия при решаването на казуса. Зеленото ако иде в Москва като нищо може да се върне поне с повечето от моряците, но явно целта не е да се приключи случая, ми да се раздухва колкото се може повече за неопределена продължителност във времето.

 

Zmeja

"Каквито и демонстрации да прави агресорът, действията му са надеждно парирани от предприетите от нас мерки ..."

Ха-ха!? Сладури!

Status Quo

и писмото от арменският поп изисква незабавно освобождаване . 

nanyac

Смешно ви е, смейте се.

Международното морско право няма нужда от дивизии.

Средствата за принудителното му прилагане са първоначално икономически.

Морските превози са пазар, от който те изритват много лесно, а връщането е бавно и мъчително. След гръмкото преместване между крачолите иде тишината на празните кораби. Те верно руснаците са свикнали да плащат скъпо за международни авантюри на Путин, но и парите им вече са кът.

Тони Йорданов

  Това го кажи на пиндосите. Ще ти заврът международното морско право в петата точка.

Status Quo

не ви ли омръзна да броите парите на Русия.  Погледни ни голият задник с пенсии по 75 евро , разбити пътища , окаяно образование , здравеопзване на ниво погребални дружества , корупция,  васалност  дето Тодор трябва уроци да взима ама Русия , та Русия !

Сиви клетки , сър сиви клетки 

Тодор1

Конвенцията по морско право не се отнася за военни кораби.

Второ; събитието е станало във вътрешни води на Руската Федерация.

nanyac

Нито едното нито другото е вярно.

 

По първото твърдение:

UNCLOS

Article 28. Civil jurisdiction in relation to foreign ships

SUBSECTION C. RULES APPLICABLE TO WARSHIPS AND OTHER GOVERNMENT SHIPS OPERATED FOR NON-COMMERCIAL PURPOSES 

Предписанията на тази конвенция са имплементирани във вътрешното законодателство на РФ и има съответен федерален закон повтарящ определенията и.

 

По второто твърдение:

Вътрешни води са тези води, които са дефинирани за такива от международната комисия по континентален шелф към ООН.  Няма признато изменения на границите -> няма разгледано искане за промяна --> няма изменение на вътрешни води. Същото важи и за пристанищата, никой освен самите руснаци не ги признава за руски, за всички останали важи забраната за корабоплаване наложена от украинското министерство на инфраструктурата. Хората се съобразяват с идиотизма на окупатора, но не ги признават за негови.

Освен това самият инцидент не се случва във вътрешни води, а на повече от 12 мили от най-близката точка.

 

Моите уважения, но е срамота е човек с твоя опит да пише такива неща.

 

Тони Йорданов

   Не лъжи. Азовско море и Керченският пролив не е обект на международното право. Там действа  Договорът между Руската Федерация и Украйна за сътрудничество  и использоване на Азовско море и Керченския пролив.  

вила

Да светнем новогвинейците,че арестът е извършен в териториалните води на РФ.Те са били такива и ПРЕДИ  2014„Ама папуаски им блеения,сър.

Тодор1

Конвенцията на ООН от 1982 не се разпростира върху този случай тъй като корабите са военни.

Това ,че някой не признава мястото на инцидента за руски териториални води въобще не означава ,че те не са такива.

И само да попитам откъде ми имаш CV то??

дъртреалист

 има военен характер.

Що, във война ли са?
Ако не са във война, има дислокация на техника.

Миряна Б.

 

Предлагам заменка:  срещу матросите връщат на РФ Одесса-матушка.Хохлите нямат чувство за хумор и този велик град на смеха с особения си език крее като цвете без грижи.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uoWz18-S2kQ

onzitam

https://www.youtube.com/watch?v=3ZZJJ1k8xAE

Wolf ACE

Хахахаха...

Тодор1

А трибунала от Горно нанадолнище какво каза?

матея

 

 

 

                               Подобен един трибунал в безсилието си да докаже вина , отрови Милошевич !

fierсe
снимка на fierсe

ха, на порошенкото не му ли заведоха дело за държавна измяна по случая с моряците!?!

и тогава решението на хамбурския как да не увисва?!? щото делото е за военно положение и война?!?

inventus

Ама и руснаците са едни ...бавни! Да бяха ги осъдили вече че да се кротнат. Сигурно има за какво.Най малкото за това че не може да влизаш в чужда държава непоканен и на всичкото отгоре да не се съобразяваш с реда на преминаване през пролива.АМИ АКО БЯХА БЛЪСНАЛИ И ПОТОПИЛИ НЯКОЙ КОРАБ НА ТРЕТА ДЪРЖАВА? Напълно е било възможно да се случи когато някой не спазва правилата. После щеше да има вой и писъци до небесата! Пак руснаците виновни...не са в състояние да наложат реда в  пролива...дай да им говземем и да го дадем на Украйна ...тя да налага реда там!

D-r D

В 3/4 от текста се разказва какво бил казал някакъв Порошенко. А не се казва, че Москва отдавна обяви, че няма да са съобрази с каквото и да било решение на германския съд. Русия си гледа руските закони. Е Шоколадовия заек, ако толкова беше искал да си върне морячетата и коритата, да беше ги разменил за Норд и руски пленници.

nanyac

Е Шоколадовия заек, ако толкова беше искал да си върне морячетата и коритата, да беше ги разменил за Норд и руски пленници.

Това беше предложено няколко пъти в различни формати, включително "всички наши за всички ваши".

Русия отказа.

 

А ти кои всъщност руски пленници имаш предвид?

Manrico
снимка на Manrico

В руския език изразът "международное право" и "право" изобщо означава това, което се харесва на гасударя, а не каквото означава в цивилизования свят.

rorik

Их там нет за Росия.

дренски

 Кажете това на Путин ....

Дежурния

Конвенцията по морско право не се отнася за военни кораби.

Второ; събитието е станало във вътрешни води на Руската Федерация.

Нито едното нито другото.

Едната страна твърди, че става въпрос за военни действия (където конвенцията е неприложима), а другата - че става въпрос за нещо като полицейска операция, където конвенцията се прилага.

Трибуналът допуска, че не става въпрос за военни дествия и отсъжда на основата на това допускане. Докато обаче не се определи дали има военни действия или полицейска акция, решенията на трибунала са без значение.

fierсe
снимка на fierсe

ами те укрите го определиха, зеления повдигна

обвинение на порошенкото за държавна измяна по случая,

тъй като е искал чрез конфликта да провокира военна операция и

въведе военно положение!

Страници