Quantcast
Хиляди протестираха срещу абортите в Хърватия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

42 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Хиляди протестираха срещу абортите в Хърватия

Хиляди хора, участващи в борбата срещу абортите, излязоха на улиците в събота в три града в Хърватия, предаде БНТ, като цитира Франс прес.

В Загреб полицията задържа за кратко около дузина протестиращи за правата на жените, които се опитаха да блокират ежегодния "Марш за живота", който привлече около 5000 души в центъра на столицата. Сред множеството имаше деца с балони, а демонстрантите носеха плакат, който гласеше: "Да защитим най-застрашеното малцинство в Хърватия - неродените деца".

Хиляди други активисти против абортите също излязоха в крайбрежните градове Сплит и Задар. "Детето трябва да бъде защитено от зачеването до раждането", казва 34-годишният Иван Плес, който всяка година участва в „Марша на живота“ със съпругата си и сина си. Ивана Лозо, 19-годишна жена, участваща в митинга, заявява, че "абортът трябва да бъде напълно забранен", добавя Нова ТВ.

Абортът е легален до 10-та седмица от бременността в Хърватия по закон от 1978 г., когато страната все още е част от Югославия. Около 60% от гинеколозите в държавните болници не предлагат аборти, като се позовават на законно право на "съзнателно възражение", според проучване, проведено по-рано тази година от телевизията RTL. Парламентът на страната трябва да пренапише Закона за абортите, след като през 2017 г. съдът постанови, че действащото законодателство е остаряло.

Демонстрацията се проведе в навечерието на изборите за Европейски парламент в Хърватия. Организаторите отричат всякаква политическа връзка, информира Нова ТВ.

Към статията във в. СЕГА

Страници

Лoвkия

"Детето трябва да бъде защитено от зачеването до раждането", казва 34-годишният Иван Плес, който всяка година участва в „Марша на живота“ със съпругата си и сина си. 

Г-н Плес колко пъти е забременявал?

А бил ли е изнасилван и забременен с увреден плод?

Лoвkия

Демонстрацията се проведе в навечерието на изборите за Европейски парламент в Хърватия. Организаторите отричат всякаква политическа връзка, 

Разбира се, връзка няма, просто днес не е валяло.

wreckage
снимка на wreckage

5000 олигофрени.

 

Междругото българската държава треа да обяви некви разумни тарифи за аборти на гражданки на ЕС, щото онеа религиозни маняци ще ги очистят с теа глупости.

fractal
снимка на fractal

Жените са биологични компютри роботи с ЗD принтер в тялото където се зачева и израства човешкия ембрион с материал от жената и мъжа

wreckage
снимка на wreckage

жена ти съгласна ли е с тоя възглет?

Лoвkия

Е ти са може ли такива работи да го питаш, напраи го да онемее...

wreckage
снимка на wreckage

можех да го питам и кво мисли майка му по тоя въпрос, но не се сетих навреме.

Кире

Г-н Плес бърка понятия или си нема понятие, или па нарочно лъже. На некъв транспарант (не у Хърватска) имаше надпис, че живота почва с ерекцията. Тва у изключителните Съединени американски щати ?

wreckage
снимка на wreckage

ф Алабама са по напрет од хърватите. Там гласуваха забрана на абортите од шестата седмица нататък, дори за случаите, фкоито плодът е резултат од инцест или изнасилване. Аргументът за тва:

Ако се абортира плодът, се унищожава доказателството за престъплението и виновният не може да бъде наказан. 

 

Нема такива кретени.

fractal
снимка на fractal

Прабаба ми е имала 14 деца след освобождението и почина на 100 години

wreckage
снимка на wreckage

и тя ли е била робот?

Лoвkия

С мастилено струен принтер, щото сепак по-старо поколение нали...

SergElias
снимка на SergElias

и тя ли е била робот?

Тц, адванст 3D-принтер .

Pifa

Прави са хърватите (католици). Как може до еди-коя-си седмица да имаш ембрион, а примерно ден по-късно вече да е човек. Разбира се, че няма разлика и че още със зачеването са появява ново човешко същество. Който е решил да го погубва, да си поеме отговорността (най-вече пред собствената си съвест), а не да се оправдава с измислени права.

И колко са случаите на аборт в следствие на изнасилване - става дума да се плющим и като се изтървем, да отидем при доктора и да оправим "проблема". 

wreckage
снимка на wreckage

??

Кире

Разбира се, че има разлика. Виж кво значи "органогенеза". 

fractal
снимка на fractal

Главата на човека е компютър а ръцете и краката са роботиката каквото си учил за това ще си използваш тялото

fractal
снимка на fractal

Материала за 3D принтера на жената е от мъжа 

kissсинджира

Дългата ръка на американските религиозни фундаменталисти.

ЗИП
снимка на ЗИП

Този проблем много лесно ще отпадне, когато се построи първия "завод за хора".

 

Отиваш в предприятието и си поръчваш момче и момиче  да кажем с разлика 1- 2 години...

 

Иначе  "белия човек" просто ще изчезне. "Хиджрата" е в пълен ход, либералсоциалистите и казионните десни са купени с парите на петролните монархии....

 

 

wreckage
снимка на wreckage

?

Кире

В тая връзка да напомним обаче ВВ Путин:

 

Он пояснил, что практика многих стран показывает, что при запрете абортов женщины уезжают за границу, "расцветают пышным цветом подпольные аборты, наносится колоссальный ущерб женскому здоровью и возможности иметь детей в будущем, резко повышается смертность".

 

"Здесь надо быть очень аккуратным, взвешенным исходить из общего настроения в обществе, морально-этических норм, которые в обществе сложились. Ничего нельзя ломать через колено", — подчеркнул президент.https://ria.ru/20171214/1510946038.html

iLimon0ff
снимка на iLimon0ff

Завод за хора вече е имало, при оня лунатик, др. Хитлер.

Там ли ще се връщаме?

fractal
снимка на fractal

Пролетарий всех стран совокупляйтеся

100 млн европейки по 2-3 деца за 10 години ето 200-300 млн европейЧета ще стигнем китай и индия

сталкер пустиняк

Имам познати, които като бяха луди млади, жената забременя, ама направи аборт. Сега искат да си родят дете, обаче нещата не се получават. Та доста съжаляват за аборта. 

То и абортът хич не е безопасен като процедура, ама всеки да си бере гайлето, де. 

segal

Американската култура е различна, средното ниво на абстрактно мислене е по-високо, езикът им има 50% повече членоразделни звуци от българския и предава повече информация за единица време и т.н., различни хора са, трудно е да бъдат разбрани по българските мерки. Католическата религия също правокира абстрактното мислене, чрез концепцията за Светата Троица. Хърватия се е опазила от турско владичество, защото е била католическа. Турската империя не е успяла да завладее хърватите. 

Жената не е хазяйка, нито е собственичка на ембриона, че да решава еднолично какво да прави с него. Като иска секс да вземе да се омъжи или да си знае, че ще ражда.

Няма разлика между ембрион, плод и новородено бебе - те всичките умират, когато никой не ги храни, топли и прочие грижи.

Животът на колко мъже се е променил, защото някоя жена еднолично е решила нещо относно бременност, където той е баща?

Инцеста, т.е. кръвосмешението, е тълкувателна концепция, някъде са забранени брачни връзки между първи братовчеди, някъде не са; някога в историята браковете между родители и деца или между братя и сестри са били разрешени, някога не са; някъде или някога лелята е можело да бъде бременна от племенника, сега не може, но за племенницата от чичо й може.

Българите се чудят, защото България е сред няколкото държави със забрана за брак включително до четвърти братовчеди, а в съседни държави дядо жени внучката за внука и внуци бол. А в някои семейства в САЩ даже си забраняват бракове извън разширеното семейство (няма наследство и пари, ако съпрузите не са някакви братовчеди или племенница/чичо в някаква съребрена схема).

Водещ е животът, дали да се запази живота на майката, ако е ясно, че бременността ще я убие, примерно извънматочна.

Всички други убийства на човешкия живот са неоправдани; няма причина майката да убива детето на изнасилвач, то не е виновно. Присъдата за изнасилване не е смъртно наказание.

Единствено лекарите могат да преценят има ли заплаха от смърт за бременната, че да убият бременността й.

Заплахата бременната да не може да си живее, както я кефи, не е причина за убиване на ембриона, който живее у нея, тя не му е хазяйка, нито собственичка.

Жена без да прави секс, с когото си поиска - наистина трудно ще си плаща сметките без съпруг.

Kurt Meyer

"Папа Франциск сравни аборта с "наемен убиец".Той не одобрява процедурата, дори когато плодът е болен" А, някои корифеи във форума викаха, че този човечец щял да реформира католическата църква.

 

P.S " няма причина майката да убива детето на изнасилвач"  Мега си зле.
 

сталкер пустиняк

Че папата, ако разреши абортите, вече няма да е нито папа, нито католишката църква ще е църква. 

kaily
снимка на kaily

Според мен требва да се протестира за по-отрано. Не на презервативите!

Слагаш презерватив, унищожаваш живот!

wreckage
снимка на wreckage

?и никаква мастурбация.

Освен, че по тоя начин се изфърлят нечовешки количества живот, ф библията има изразено остро негативно одношение към таа практика. Не е християнско, рийшли...

 

Интересно, ф библията нищо не се споменава за аборти...нищичко. Хммм.

Страници