Quantcast
Запалил се е локомотивът на влака от София за Горна Оряховица | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

13 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Запалил се е локомотивът на влака от София за Горна Оряховица

Запалил се е локомотив на влака, пътуващ от София за Горна Оряховица, след гара Роман,  съобщава Нова тв като се позовава на БДЖ.

Влакът е тръгнал от столицата в 18.00 часа. Пътниците са евакуирани. На място преди минути е пристигнала и пожарна.

От държавните железници допълниха, че около 19:50 ч. в участъка между гарите Роман и Кунино локомотивната бригада на бързия влак забелязал дим, излизащ от машинното отделение на локомотива.

Машинистите своевременно са предприели действия за спиране на влака, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

В пътническата композиция пътуват около 300 пътника, които са изведени на разстояние от влака със съдействието на превозния персонал поради съображения за сигурност. От гара Мездра е осигурен друг локомотив, който да обслужи влака. Извънредното спиране на бързия влак от София за Горна Оряховица в участъка Роман и Кунинo по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал.

Към статията във в. СЕГА
peniko

Това ме върна в младостта ....искам да река снимката. Този маршрут го пътувах барем 10 пъти в годината, през 70-те, щото беше пътят до любимата ми баба. Та локомотивът е точно от онова време - кой иска да вярва, който иска - може и да не вярва. За всичките ми пътувания имам само един единствен спомен когато ни задържаха на Мездра през зимата, казаха, че имало навяти преспи из дефилето и ще трябва време да ги разчистят. Беше за около 2-3 часа.

 

вила

. Костинброд две, боеку води вече с 51%.

Добре че няма пострадали

Sapienti_sat

Тя, цялото управление на държавата е Костинброд 2! ⚡️☔️

mick

Демокрацията ни без лесни пари.. демократично  скапва държавата. Щото без лесни пари.. демокрацията става демократичен канибализъм..

 

да сте виждали развита демокрация без достъп/на корем/ до лесни пари? Защо мислите почти всички имат огромни дългове? - за да не им изгарят локомотивите.. за да имат добра инфраструктура, за да имат доволни пенсионери и добро здравеопазване. Иначе - няма как да си го позволят.

Дагоев

Абсолютно. И аз това го твърдя. Люксенбург например се хвалят с весок стандарт и не гледат от високо на външният им дълг е стотици пъти по-голям от БВП. Никой няма намерение да плаща, особено ония печатари.

Дагоев

Без майтап. Налага се да пътувам с млак тия дни. Няма как ще тръгна с риск на живота. То но шосетата не е по-различно.

Sapienti_sat

Налага се да пътувам с млак тия дни.

 

С млак е по-безопасно!

ПероВТ

Това не е никаква новина. Те или горят или дерайлират по веднъж месечно.

Звън®
снимка на Звън®

На снимката, която не е от вчерашния инцидент, е локомотив Шкода с експлотационен номер 44 005. Серията 44 (около 80 броя) е доставена около 1975 г., т.е. тези електровози са над 45 годишни. Възможно е запалилият се около гара Роман да е негов клет събрат.

Звън®
снимка на Звън®

Не съм вещ в тази област. За съжаление нашите локомотиви имат трагичен вид.

ИвКо

Запалването на локомотив при правилна експлоатация и подържане няма как да стане, та ако ще и на 300 години да е. Не подържаната модернизация е главната причина. Парните не зависимо от високата температура не се палеха, дизеловите почти, а електрифицираните се палят.

Не споделям шоковото навлизане  на по рисковата електроника за сметка на хидравликата.

Моите5стотинки

на 100г. един път ми се налага да пътувам с влак и винаги с приключения....последния път силна миризма на оферено, гледам кондуктора отворил прозореца и държи с ръка вратичката на таблото...."кво праиш бе"...охлаждам таблото, поглеждам....шината на която се държат прекъсвачите винено червена....