Quantcast
Йончева: Днес даваме на прокуратурата документи за къщата в Барселона | Page 4 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

100 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Miranda
снимка на Miranda

Онзи, успяват да се мобилизират и така е винаги преди избори. И излъчват оптимизъм. Това не може да им се отрече. Колкото и да е зле един човек, той иска да чуе нещо добро, нещо, с което въпреки мизерията си, да се  почувства част от нещо , дърпащо го напред / дори да е илюзорно /. И до днес се питам и търся отговора : Защо толкова умен и интелигентен политик като Иван Костов, с когото никога не бихме се срамували пред света не успя, а успя Бойко Борисов дето и две думи на чужд език не знае , за образование и т.н. да не говорим. Освен всички обективни причини, трябва да има и нещо субективно, нещо, което кара българинът да харесва единия / толкова много спечелени избори / и да не харесва другия. Подобни въпроси трябва да си задава и БСП.

Не съм от ГЕРБ, не съм гласувала за тях, но са феномен , който не знам, лесно или трудно е да бъде обяснен.

onzi

излъчват противозаконност, миранда! това излъчват. и ми е изключително чудно що за юрист може да адмирира подобно поведение.

Сократ-май

Отговорът е прост, Миранда.

ГЕРБ е лидерска партия - също както НДСВ. И очевидно лидерът успява да се харесва на хората - според една преценка защото има харизма, според друга преценка защото хората били идиоти (всеки преценява кое обяснение да избере).

Бих ти напомнил, че НДСВ имаше огромна популярност и я изгуби не заради негативната кампания на левите кръгове (Дедо-крадец, Дедо-комарджия и т. н.), а заради самоубийствения акт да не напусне Тройната, когато буквално цялата членска маса призоваваше за това.

В Момента БСП все по-упорито се превръща също в лидерска партия. Започна се с грозната кампания на Станишев срещу Първанов, после си избраха за лидер нещо като Бойко с рокля - и се надяват чрез негативна кампания да спечелят.

Ами не става. Не можеш да повтаряш една и съща мантра: Ти, народе, си 80-процентов идиот. Хайде сега да гласуваш за нас.

Miranda
снимка на Miranda

Сократе, виж, за Тройната коалиция, дори забравям вече че е имало такава. Но помня, че с това за "оправянето за 800 дни", Царят и сам загуби влияние.

Но си ми е мъгла това управление, признавам си.

 

Онзи, множество закони, които всеки ден търпят промени...

На човек му се иска да ги надскочи... Върховенството на закона е мантра, за която ушите на повечето хора са глухи ...

 

 

onzi

мантра... юристи... пфу. гнъс.

Сократ-май

Миранда, за единствен път през живота си тогава бях на партиен конгрес и видях как рухна НДСВ. Всички делегати бяха наясно, че оставането в Тройната ще е гибелно - и гласуваха НДСВ да излезе от правителството.

И тогава Симеон - културният, кроткият, възпитаният Симеон - удари с юмрук по катедрата и заяви: Тази партия все още е лидерска и аз решавам.

Това беше краят на партията.

дъртреалист

но са феномен

(Герб)

ами да.

На жителите на България не им бе оставено време да станат политически грамотни, затова нямаме партии като хората.

Болшевишката мафия не го позволи. 

Народът бе научен да играе само с един кон, чисто клиентелистки, ако слушкаш партийния секретар - всичко ти се получава. И растеж в службата, и детето ще учи където иска и т.н. Така, че голяма част от избирателите бяха дресирани опортюнисти, които чакаха някой да ги яхне.

И шансът им дойде с НДСВ, които откровено го обявиха - елате срещу постове. Гласувайте за нас срещу 50 лв.. 

А Герб вече  разработи модела детайлно.

дъртреалист

Бе някой знае ли  защо под мнението на форумката Курнелия не може да се коментира?

СЕга, Петьо е висш сановник във вестника, решил да не се ядосва, като чете коментари, ясно.

Slava
снимка на Slava

НДСВ, които откровено го обявиха - елате срещу постове. Гласувайте за нас срещу 50 лв..

 

Това не е вярно. Първите, които започнаха да купуват гласове срещу 10 (десет) лв. бяха.... - познай.... бесепе. По нощите бродеха из бургаските села...

Страници