Quantcast
Бадминтонистките Стоеви отказаха да играят за България | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

35 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Бадминтонистките Стоеви отказаха да играят за България

Европейските шампионки по бадминтон при женските двойки - Габриела и Стефани Стоеви, отказаха да играят повече за България. С изявление във "Фейсбук" те обвиниха българската федерация (БФБ) и нейния президент Володя Златев в лошо отношение и недостатъчно финансиране на подготовката им.

В отговор на тяхното изявление от БФБ показаха справка, че само за 2018 г. са изплатили на двете сестри от Хасково над 100 000 лв. за подготовка и участия по състезания. През настоящата година до момента са им изплатени всички заявени от тях участия. От БФБ казаха също, че от близо една година Стоеви не контактуват лично с централата, а само с писма или чрез своите родители. Освен това не за всички свои състезателни разходи представят фактури, което противоречи на Закона за спорта и тези отпуснати им пари няма как да бъдат осчетоводени пред ММС. С казуса наскоро е запознат и спортният министър Красен Кралев.

Знае се, че от края на 2018 г. Стоеви имат предложение да започнат да играят за Франция. Вече две години те участват в местното първенство, където бяха изпратени със съдействието на БФБ, за да могат да имат по-голяма конкуренция, а и да получават по-стабилни приходи. За техен треньор също така бе нает бившият национал Михаил Попов, който от години живее във Франция и бе състезател на тази страна. Той също получава заплата от БФБ.

Ето и декларацията на Стоеви, без редакторска намеса:

„От много години и въпреки огромните трудности, които срещаме ние тренираме и работим усърдно, за да може да популяризираме бадминтона в България, както и да покажем на целия свят, че две българки могат да бъдат голяма сила в елита на бадминтона. Ние живеем и тренираме във Франция, далеч от нашите родители, приятели и колеги, за да се подготвяме максимално добре. През годините изтърпяхме огромни лишения, които не трябва да изпитва никой атлет, а още по-малко елитен шампион.

През последните години постигнахме много и с малкото, което получавахме. Искаме да информираме всички вас, че взехме много трудно решение за нас и за нашето бъдеще, но не можем повече да мълчим и да се преструваме, че всичко е наред. Всички знаете, че тази година има Европейски игри, Световното първенство и квалификационен цикъл за Олимпиадата през 2020. Искаме да ви информираме, че от няколко години ние, нашите родители и треньора ни се сблъскваме с непосилни за нас проблеми, които ни причинява „Българска Федерация Бадминтон“, но през последната година нещата станаха крайно нелицеприятни и нетърпими и ние се предаваме.

Борихме се, опитвахме се да популяризираме бадминтона, успяхме да докажем, че България може да бъде голяма сила в бадминтона на жени - двойки и накрая председателят на българска федерация по Бадминтон г-н Володя Златев ни каза, че ние нямаме предвиден бюджет и не ни се полагат никакви средства за подготовка - нещо, което в последствие се оказа лъжа и лично министър Красен Кралев потвърди пред нас, че това не е истина.

Обидно е председателят на федерацията ти да каже, че единствената Европейска титла в историята на българския бадминтон - нашата, се сравнява с републиканска титла и, че бюджетът, който е целеви и ни се полага заради успехите ни през изминалата 2018 г. се дава на други състезатели. Проблемът в никакъв случай не е само с финансирането. Ние сме се справяли винаги с това, което имаме. Проблемът е в цялостното отношението на „Българска Федерация Бадминтон“ и особено на г-н Володя Златев към нас през последните години и особено през последната година.

Изключителна арогантност, пренебрежение и откровена неприязън. Това отношение е причината за нашето решение и за настоящото обръщение.

Крайно несправедливо е бюджетът, който Министерство на Спорта е изплатил на „Българска Федерация Бадминтон“ за нашата подготовка да изчезва, незнайно къде и на нас да се казва, че нямаме предвиден бюджет. Несправедливо е след толкова много резултати, ние да продължаваме да си финансираме сами турнирите в Европа и в Азия при положение, че министерство на спорта е предвидило и изплатило бюджет за нашата подготовка на „Българска Федерация Бадминтон“.

Не е честно да отказваш да говориш с родителите ни, защото не си признавал пълномощното, което сме им дали за валидно. И точно заради това неуважение и тази гавра с нас, която продължи достатъчно дълго време, ние взехме трудното решение, че няма да се състезаваме под българския флаг от тук насетне. Ще се откажем от нашите мечти (Европейските игри , Световно първенство и Олимпиада), защото не искаме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашия живот и това решение въпреки, че е изключително тежко, може би единственото възможно.

Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, но това не е така. България винаги ще бъде нашата страна, нашият дом и винаги ще сме благодарни за невероятната подкрепа, която получавахме, но трябва да разберете, че ако не се откажем сега и не бъдем чути, много други спортисти ще бъдат на нашето място. Благодарим на министерство на спорта и на министър Красен Кралев за подкрепата през годините.

Искаме да ви информираме, че сме упълномощили адвокат, който е подал сигнал в прокуратурата относно конкретни факти и действия на лица от „Българска Федерация Бадминтон“, които по оценка на нашия адвокат съставляват престъпления. За последното миналата седмица сме уведомили лично министър Красен Кралев и очакваме Министерство на спорта да окаже пълно съдействие на компетентните органи".

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

kissсинджира

Хасковлии са големи продажници. Вижте го и Гришо. 

Aniki

За сметка на това шефовете на федерациите са много убави ора...

bay Dragan

Не сме бе кисинджир. Работата не опира до парите ,  до петте лева

вила

А делячо?

Звън®
снимка на Звън®

В отговор на тяхното изявление от БФБ показаха справка, че само за 2018 г. са изплатили на двете сестри от Хасково над 100 000 лв. за подготовка и участия по състезания. През настоящата година до момунта са им изплатени всички заявени от тях участия.

Няма нищо тревожно в тази новина. До  момунта са играли за България, нека сега поиграят и за Франция. Който плаща музиката, той поръчвв бадмингтона, казват в Хасково! Да са живи и здрави и да не си сменят пола, т.е. да си останат сестри!

ЗИП
снимка на ЗИП

Каква поредна футболна.. пардон федербална драма.

 

:))

 

 

 

 

 

Justinian2
снимка на Justinian2

По дефолт съм склонен да приема тезата на спортистките. Сичкото гербави федерации и федерацийки са тотални лапачи и крадци. Това създаде Батката за десетилетие царуване. Спортни успехи зад граница ? НУЛА. Бягайте момичета , спасявайте се от боцевата клоака ! Отивайте в нормалния свят.

Шумахер
снимка на Шумахер

?

Billy-Joe Winchester

Гербавите федерации може да са крадливи, но за сметка на това са стотина. Те са един от най-важните темели на всички изборни победи на оня-без-братовчеди!

торбаЛан

Сичкото гербави федерацийки са начело с председатели от 20 и кусур години. Инж. Данчо Лазеров само да видиш как развива валибола и щи стане ясно откъде се храни сичкото бившо комунис..

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

Звъчо, направо му викат "федербал"?. А иначе Justinian2 е прав...За съжаление.

маргаритка2

Срамота!

 

Габриел и Мейдел нито се отказаха да играят за България, нито досаждат на прокуратурата.

Bozhilko

Ма как тъй няма да дойдат лично в София да се снимат със шефа на федерацията, на чалготека да идат? Какви българки са това. Те тия места във федерацията да не падат току така.

ИвКо

Демократичен капитализъм в действие, играят за този дето има пари да поръчва музиката и ние силно обичаме това. Няма как да има нещо по българско отговорно от тази обич. Те искат да играят за общият европейски дом, да здравствует новите строители на евросъветският съюз. За сведение по времето на съветското ни владичество никой нашенец не си позволяваше явно да играе за Масква, вероятно е смятал за обидно да се афишира това. Днес такива комплекси няма, ние всецяло сме отдадени на Европският съюз.

Кафеджия

Като са недоволни от федерацията, да откажат да играят за федерацията?! Какво им е виновна България? 

Кафеджия

Към №6: „Спортни успехи зад граница ? НУЛА.“

 

Ако бяхте се осведомили или поне бяхте прочели статията, нямаше да пишете глупости.

SSlavov

След като Станимир ги подготвя дълги години и се отказаха от него , е нормално да се откажеш и от България .

SSlavov

Току -що говорох със Станимир - треньора ,който ги създаде и може да каже много . Трябва да има журналисти , които искат да стигнат до сърцевината на проблема , а не да се плъзгат по повърхността и сензацията .

Паисий2

Не всичко е пари, момичета, не всичко е пари!

торбаЛан

Чи за Рашия ли шсъ състезават сига?

sega_reader

Защо ревете бе ?

Бойко, Цецо, Цацаров, Пеевски, Доган и ... вся остольная ...... те за кого играят ?

За България ли или за своя джоб и за мафията ?

 

Шумахер
снимка на Шумахер

?

sneaky_humanoid

Жалко... изглеждаха печени мацки...

Прабулгар

Всеки има право да си търси щастието и пътя. Много са ми смешни кръчмарските философи, които сочат с пръст всички на които им е писнало да се борят с тъпоидите в родината си и хващат своята посока.

onzitam

Извинявайте, но ....100 000 лева - 50 000 евро, за подготовка на две състезателки по спортен федербал, които дори не се намират в България и играят за чуждо първенство! Само на мен ли ми се струва нелогично?

Колко зрители има този спорт и какво е оправданието за такава инвестиция? Щом французите ще им дават повече, нека са състезават за Франция, но да не искат да "сучат от две крави"!

 

SSlavov

Събират се повече ,отколкото на Славия - Етър , но не зрителите са проблема , а системата .

onzitam

Сигурен съм, че мача между Гигант (Съединение) и Миньор (Раднево) е събрал повече публика отколкото Славия - Етър, но не е там работата:-)))

Compay
снимка на Compay
Каква е драмата ? Нали Кубрат остава да играй за Бългериа , за Бате ? Продължаваме напредЕ , гледаме напредЕ !
RRZ4

Добре, че Кобрата минА метър... Каква шапка му кроиха, до края на живота си нямаше да може да си стъпи на краката от тотална тъпотия и мутренско поведение...

RRZ4

"Ние живеем и тренираме във Франция, далеч от нашите родители, приятели и колеги, за да се подготвяме максимално добре."

 

Защо да не можеш да се подготвиш максимално добре и в България?

 

А и е по-евтино! С тези 100.000 лв. годишно във Франция двете са го закъсали отвсякъде! Мизерия...

Страници