Quantcast
Йончева: Днес даваме на прокуратурата документи за къщата в Барселона | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

100 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Йончева: Днес даваме на прокуратурата документи за къщата в Барселона

"Липсва ми журналистическата професия. Знаех срещу какво се изправям, но не очаквах ударите на мафията да са толкова жестоки. За разкриването на мафията разчитаме на прокуратурата". Това каза водачът на евролистата на БСП Елена Йончева пред bTV. Тя беше гост в студиото заедно с председателя на БСП Корнелия Нинова.

Двете коментираха изказването на премиера Бойко Борисов, че се готви нова афера "Костинброд" точно преди евроизборите. „Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх. По този начин си търси оправдание за предстоящата загуба на евроизборите“, заяви Нинова.

Според Йончева фигурата на Лаура Кьовеши, която беше шеф на специалната прокуратура за борба с корупцията в Румъния, плаши ГЕРБ. Факт е, че при гласуването на кандидатурата ѝ за европейски главен прокурор, представителят на правителството е гласувал "против".

„Не чета учебници на КГБ“, каза с усмивка Нинова, по повод думите на Борисов, че БСП правели така, както пишело в учебниците на КГБ.

По отношение на обвиненията за къщата в Барселона, Йончева каза, че въпросната къща наистина не се води на името на премиера Борисов, но настоя да се разследват парите, постъпили по сметка на Борислава Йончева.

„Сумата е била над 1 милион лева. Пътят на парите водят до братовчед на Бойко Борисов и фирма "Ипон". Те водят до Иван Саздов, управител на тенис корт "Банкя" и братовчеда Радослав Иванов, който наследява целия бизнес на Борисов и фирмата "Ипон". Ние сме внесли сигнал в прокуратурата и днес ще предоставим документи за твърденията си“, каза Йончева и попита дали Радослав Иванов не е скритото лице за правене на бизнес на Борисов в София.

По темата за къщите за гости Йончева заяви: „Свекърът ми е собственик на една къща за гости. Не съм била в конфликт на интереси, защото не съм го познавала, когато тя е строена. През 2015 година е имало проверка, но не са установени нарушения“.

Според Нинова това е моделът, който БСП иска да промени. „Той не се решава само с оставки. Според нас трябва да има нов закон за КПКОНПИ, нов орган, европейска прокуратура с Лаура Кьовеши начело и двама европейски прокурори в България - настояваме за контрол в българската прокуратура. У хората има усещане, че няма справедливост“, каза тя.

Според Нинова належаща е промяна на модела: „В този модел истината се изкривява. Корупцията е държавна политика, борбата с корупцията е заплаха за националната сигурност. Това искаме да променим“.

Във връзка с думите на Борисов, че тя, Елена Йончева, президентът Румен Радев и Иво Христов са едно и също, лидерът на БСП отговори: „Имаме много общи позиции и четиримата и политически, и като партия БСП. Обвиненията за обвързването на Румен Радев с БСП още веднъж изразява страх. Постоянно г-н Борисов обвинява президента в партийни пристрастия. Имам въпрос върховенството на закона – партиен въпрос ли е?“.

Запитана дали президентът се меси в съдебната система, след като прави консултации за избора на нов главен прокурор, Нинова отговори: „Президентът Радев има задължение по конституция в процеса по избора на главен прокурор. Накрая той подписва указа. Съвсем логично е той да прави консултации“.

И даде пример с Бойко Бориков, който "е нахълтал на заседание на ВСС". „Човекът, който най-много вреди на разделението на властите обвинява президента Радев, че си изпълнява конституционните задължения“, допълни тя.

Според Елена Йончева трябва да се спре разграбването в България. По думите ѝ разграбването е на стойност 11 млрд. евро всяка година. „Това е 22 % от БВП по данни на Световната банка. Това е огромна сума, която може да влезе в икономиката. От България изнасяме предимно суровини. Това означава на практика 2.5 млн. българи да получат средна заплата. Разбирате ли за какъв грабеж става дума в България?“, възкликна тя.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

dobadoba

Дует Елена - Корни.

Като циганки са - нямат надприказване.

И все едно и също.

⚓️

'По думите ѝ разграбването е на стойност 11 млрд. евро всяка година'

Елена има ли представа колко са тези пари ?

Или говори, за да не млъкне?..

 

bay Dragan

Ама гласувай за ГЕРБ ! Кой те кара да ги слушаш?

Не усещаш ли как над теб витае кражбата на управляващите. Където да бръкнеш - фъшкии

rubstone

Що не е ли вярно? Или ти си ги преброил и не са толкова....Като искате  всеки ден различно слушай си вожда- там днес сутринта е така,  на обед онака, следобед друго, вечерта ептен. С новия ден нищо общо с вчерашните...

Salvatore

rubstone

Що не е ли вярно? Или ти си ги преброил и не са толкова....

Ми не е вярно, дебелашка лъжа е, изпляскана едно към гьотере! ЦЯЛАТА разходна част на държавния бюджет е 13 323 731 600 лв. Ако се откраднат 11 000 000 000 от тях, ще останат 2 323 731 600 лв. Тоест, държавата фалира веднага.

 

https://www.minfin.bg/bg/1234

Асол
снимка на Асол

Претенциите ги отправяйте към приятелите от ЕС. Докладите са публични и грамотните хора могат да си ги намерят в Интернет, разбира се, ако знаят къде да ги търсят. Ся, аз разбирам, че партньорите от боцевото политическо семейство държат да си имат баласт в ЕП за гласуване при необходимост, но това изобщо не им пречи да сритат държавата ни, когато стане въпрос за техните пари.  В крайна сметка всичко е точно - кражбите на протежетата им ще ги покрие държаваният бюджет - екстра работа! Овцете на територията да му мислят.

Забележка - счетоводните врътки са добре позната магия в минфин..и то от години

Salvatore

Вт., 21/05/2019 - 11:45

Асол

Гълъбице, друг път, когато не знаеш какво да кажеш, не казвай нищо! Не разсейвай съмненията, остави ги да витаят! Загадъчността е привлекателна и е отдавна доказано женско оръжие...

Асол
снимка на Асол

Определено загадъчността е за препоръчване. Не е приятно да те преценят с поразяваща точност от няколко постинга (често се случва на различни никове с кратък форумен срок на годност)..всякакви съмнения са изключени?

mitkomm

Ти вярваш ли?, какво очакваш да пише Мин.Фин., че е истина!Ти си мислиш, че тия жени са излезли там, с цялата си отговорност и авторитет, да лъжат и манипулират...е, гласувай за ГЕРБ, само те казват истината.

slaughter
снимка на slaughter

Е какъв авторитет имат тия жени освен пред тръпнещия електорат на бсп. Мажат им очите , че като изритат герб и щяло слънцето да изгрее и да не залязва. Корнелия е стар партиен и управленски кадър от бг политическия естаблишмънт. Какво ново различно от тройната коалиция ще донесе? Елена е една креслива послушница която тикат напред да обира стрелбата на противника. Не чух Елена да коментира делян бекапеевски или меди доганов. ГЕРБ+БСП+ДПС+АТАКА=БКП . Двата клана на партията майка си разменят шамари и се борят кой да държи кранчето дето пуска мед и масло.

Sine_metu

Вт., 21/05/2019 - 11:38 (нов)

Salvatore

rubstone

Що не е ли вярно? Или ти си ги преброил и не са толкова....

Ми не е вярно, дебелашка лъжа е, изпляскана едно към гьотере! ЦЯЛАТА разходна част на държавния бюджет е 13 323 731 600 лв. Ако се откраднат 11 000 000 000 от тях, ще останат 2 323 731 600 лв. Тоест, държавата фалира веднага.

 

„Дебелашка лъжа, изпляскана едно към гьотере“, е да се твърди, че някой друг говори за кражби само от бюджета.

 

volog2

Бокича почна да се измъква с лъжите. Не се виждал с братовчедите, къщата била на друг /той не е толкова прозд като Цецо и Цецка да си води имотите на свое име/, и т.н. И Костинбродската “афера”, както и Мишо Бирата, и подправените подписи не са никакви афери, а спипване на Бокича на местопрестъплението. От всичките тези ситуации той се измъква само с нагли лъжи и подслушна прокуратура.

novak

 Това последните избори ли са?

pro+

Толкова е просто да се снеме анамнеза и постави диагноза - КОРУПЦИЯ. Освен  ако диагностикът не е част от шайката. Или солта.ак на същата..

bay Dragan

Не си губи времето Йончева с тези гюбюри. Не видя ли ,че всичко се замете под хасъра. Апартаменти , къщи, сметки задокеанскоофшорни... Не виждате ли , че ТОЙ е и портативния сенчест  прокурор

Hristo

Не си го представяхме такъв "Свети Георги" който ще срази змея ама ако свърши работа защо не.

kissсинджира

Чекаме Костинброд 2, дето Боеко ни го обеща. Обеща го, нале, а? А? Или мирандиагностиците викат, че не бива да се верва на Банкянския Чудотворец ли?

левъ

Интересно ми е вие ако дойдете на власт с колко ще я ограбвате.

Ace_

Тези документи сега ли ги намери? Укриването на доказателства не е ли подсъдно?

 

Но икономическата експертиза и е бетон! До процент го закова! Като Гечев 1997....

fractal
снимка на fractal

Къщите за гости 

А къщите на ромите къде са

fractal
снимка на fractal

Барак обама

Барак гулага

Бараки белене

Барака барселона

fractal
снимка на fractal

Баухаус бухенвалд

Rendeto

Двете патки бяха жалки. Особено по бацелонската афера - лъсна им тъпотията като свински кохонес в кал. 

 

kissсинджира

Странно, може да се наричат КорНи и Йончева патки, а Боеко Тиквун - не. Предполагам това е част от евроатлантическата ориентация и политкоректността на медиите ни.

slaughter
снимка на slaughter

Кой каза, че не може? Боко е тиквун. Корни е хитра хиена, школуван бкп кадър. Елена е просто креслива патка. Може ли? Може! Боко=Корни

Zmeja

Ако Боко знае за "Костинброд-2" и това е вярно, излиза, че оная сграда на Позитано 20 е пълна със СРС-та.

PARAGRAF22

  Или пак са "бракували" няколко палета бюлетини ..."Ако ни Фанат - не им вервайте "?

Осил

Елена Йончева не е добър избор за депутат в европарламента. За водач на листата още по-малко.

fractal
снимка на fractal

Както е казал сталин мафията не трябва да се унищожава а да се ръководи

 

тютюн

Ся, Сега, послушайте записа. Кавичките не са ви коректни. 

А за Йончева - аз ще гласувам за нея. Не виждам друг начин за измитане на геп. 

slaughter
снимка на slaughter

Ако се надяваш , че елена ще ги върне тия 11 млрд дето не казва как ги изчисли забрави. Но ако се надяваш , че като седнат вашите по министерствата ще има и за теб тютюнец да напълниш и ти луличката - гласувай. Още повече , че Корни разбира от тютюн. Беше ресорен заместник на Овчаров за булгартабак.

Страници