facebook
twitter

Вие сте тук

57 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

sneaky_humanoid

Тая рубрика явно е поверена на заклет русофоб. Къв инцидент е това: "Самолет на „Аерофлот“ - "Сухой Суперджет 100" прекъсна излитането си"???

скайспирит

А възможно ли е уважаемата компания PARKER USA да е доставила второ качество хидравлична система? Във форума има инженери и те ще потвърдят, че е възможно даден механизъм да мине всички проверки и тестове, но скритите дефекти да се появят след Х време.

protor

... получилось как всегда ?

Bauleiter

Ми така е. Като са краднали от Боинг, а не от Еър Бъс...

Диагностик

Новина, която ще ощастливи позитанските тролове:

 

Первая бригада реактивной системы залпового огня (РСЗО) нового поколения «Торнадо-С» поступила в российскую армию. Об этом заявил заместитель генерального директора концерна «Техмаш» Александр Кочкин, передает РИА Новости.
«Что касается дальнейшего развития "Смерча", то здесь у нас есть новая система "Торнадо-С". Первая реактивная бригада в этом году поставлена вооруженным силам, началась опытно-промышленная эксплуатация», — отметил Кочкин. Он также добавил, что отработана документация на модернизацию РСЗО «Смерч» до уровня «Торнадо-С».
В ноябре 2018 года летчик-испытатель Сергей Богдан рассказал о применении российских истребителей пятого поколения Су-57 в Сирии.
В феврале 2017-го министр обороны Сергей Шойгу заявил, что Россия во время операции в Сирии испытала 162 образца нового и модернизированного оружия. Десять из них, по его словам, не подтвердили свои характеристики и оказались опасны для самих операторов.

Zmeja

Самолетът трябвало да лети от т.А до т.В, но преди да излети се оказало, че хидравличната система е дефектирала. Пита се къде е тук ИНЦИДЕНТА?

Често пъти при изпращане на космонавти до МКС старта се отлага поради открита повреда в някоя от системите. Определяме ли подобни случаи като ИНЦИДЕНТИ?

hawk

Неизправност.

inventus

Сума ти политизирани глупости изчетох тук само не и нещо по същество! Инжинери няма ли тука с които да коментираме евентуални технически проблеми или само бивши ЗКПЧ та и агитпропчеци та да им четем глупостите. Ама искам да съм жив да ги видя ако един хубав ден пак се установи че нашето слънце изгрява от изток как ще им изпращят вратленцата от зор да се обърнат към него!

sneaky_humanoid

Аз не бих се качил на самолет от този тип и без пари. Интересно ми е дали тук представените проруски рупори биха. Бих се обзаложил на всичко, че не. 

Ами хайде да се обзаложим на хиляда лева. 

RRZ4

"А възможно ли е уважаемата компания PARKER USA да е доставила второ качество хидравлична система? Във форума има инженери и те ще потвърдят, че е възможно даден механизъм да мине всички проверки и тестове, но скритите дефекти да се появят след Х време."

 

скайспирит,

 

не, не е възможно "PARKER USA да е доставила второ качество хидравлична система".

Това е контролируемо чрез необходимото сертифициране на системата.

 

Да, възможно е "скритите дефекти да се появят след Х време".

Нарича се умора на материала, но той е квантифицируем и е част от документацията, т.е. удостоверено е, че след определен период от време, при определено натоварване с определена честота е възможно детайлите да не издържат повече.

 

В случая, според мен, не е необходимо да се "бие камбаната". Винаги има случаи на неизправност при комплексни механизми. Важното е да се провежда технически преглед по разписание и да се следи за белези, бележещи техническа неизправност.

inventus

Във този бизнес въобще няма второ качество изделие! Всичко произведено което по една или друга причина не е със точните параметри се води производствен брак и не отива на пазара. Не е тук заровено кучето.Причините може да са свързани със не добра поддръжка на въпросната хидравлика или някоя друга свързана с нея система но едва ли. 

RRZ4

inventus,

 

тъпото в подобна ситуация е, че дори един недобросъвестно поставен семеринг или О-пръстен може да срине хидравличната система...

 

Всичко трябва да е перфектно, иначе си отиват хора... Да не дава Господ!

RRZ4

Lufthansa Technik е пример за прецизност и качество на най високо ниво!

inventus

Възможно е да е така. Не случайно на всяка операция има контролиращ и на него също така контролиращ. Но  за да се задържат тези резултати се изисква и прецизна работа с кадрите които на тия споменатите от Вас май сериозно им убягва?

RRZ4

inventus,

 

Вие говорите за принципа на четирите очи при проверка, оглед и т.н.

 

"Но  за да се задържат тези резултати се изисква и прецизна работа с кадрите които на тия споменатите от Вас май сериозно им убягва?"

 

Не разбирам нещо: на кои от споменатите от мен кадри?

 

Имате предвид елементите (напр. прецизен монтаж на уплътнителите)?

inventus

Хората приятелю! Хората. Кадрите решават всичко...не помните ли? Така е било и така ще бъде. Поне докато роботите не започнат да се самоубочават и самовъзпроизвеждат. А това бъдеще е далеко и ние няма да го доживеем поне да го видим.

Bacho Кольо

Нед., 19/05/2019 - 21:29

RRZ4

inventus,

 

Вие говорите за принципа на четирите очи при проверка, оглед и т.н.

Eдин   хидравличен клапан дефектира

Eдин   литър и половина масло AeroShell Fluid 41 изтече.

Един   козяк не устиска на обсесията си  нащрака 12 коментара.

Един   от друг по-тъпи и безмислени

RRZ4

Bacho Кольо,

 

отново с безсмислен коментар! Основното е да се коментира негативно и да се оправдават комплекси...

 

?

ПГеоргиев

Сега, добре че от време на време има подобни теми, за да си начешат хората езиците.

Като се каже "отказ на хидросистемата" все едно да кажеш " абе изчезна ми тока в колата". Може да е предпазител, може да е акумулатор, може да е жица.

Също е с хидросистемата. По принцип хидрото е тройно и четворно подсигурена. С хидросистемата се прибира и спуска колесника, управлява се механиката на крилото, могат да се задействат спирачките и др.

"Повреда в хидравликата" може да е падане на налягането в някоя от хидросистемите, загуба на течност, отказ на сервоусилител и още куп неща. При хидросистемата на хелкоптерите има едни хидроакумулатори, които представляват сфера с мембрана в средата- под мембраната хидротечност, над мембраната азот. Обикновено хидравличната течност не се губи, а се губи азота. Тогава пада налягането в системата. Добавя се азот и налягането се възстановява. Не съм запознат със системата на Суперджет-а, но предполагам, че и там има.

При проектирането или поддържането на авиационна техника винаги има фалове.

Малко по памет, но при 747 имаше кабели до горивопровод. След една катастрофа го поправиха.

При един Ембраер бяха поставили датчици за гориво от по-голям модел на по-малък. И над джунглата машината остана без гориво и падна, въпреки че горивомерите показваха, че има още.

У наше село на Ми-24 бяха монтирали главен редуктор от Ми-17. 

Важното всичко да минава без жертви.

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Слава Боту, най-сетне нещо смислено по случая.

ПГеоргиев ?

Кире

Нарочно се експонират тия неща. Зелените талибани искат да се возим на влакове и да караме колелета.

Invisible

   Е-е-ех, мечти!

Investigator
Като гледам все на Боинги и Еърбъси налитат нашите бивши 'братя', а Антейчовцете, Илюшините и так делее не падат въобще, защото не могат фръкна без да се разпаднат.
По авиопарковете на съветските летища, задниците на фърчащите превозни средства все на Боинг ми мязат, що тъй?!
ДpaгaнOxpидcки

Не случайно на всяка операция има контролиращ и на него също така контролиращ. 

 Lufthansa имаха лаф "имаме хора, които проверяват хората, които проверяват хората, които ви проверяват самолета"

н16
снимка на н16

Вероятно, в самата конструкция на самолета има грешки. Както и при планирането. За сметка на това са били спрени 2 други модела. Има и друго, но то едва ли има значение.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Георгиев , и от мен ?. Дописката е глуповата , цели нагнетяване напрежение върху името "Сухой Супеджет". Самите руски власти достатъчно се стреснаха от аварийното приземяване с жертви на Шереметево и вероятно са взели допълнителни мерки за безопасност. Но писаниците че "конструкцията на СС 100 има грешки" е тотална безсмислица. Конструкцията на самолета си е съвсем добра , досега се експлоатира над 10 години , макар да е далеч от масовостта на Боинг и Ербъс , но без инциденти /изключая катастрофата в Индонезия при демонстрационен полет/. Проблемите на СС са в ПОДДРЪЖКАТА. Той е истински "интернационален" самолет , а не чисто руски , и това създава сериозни проблеми на Сухой и компаниите оператори да поддържат необходимите запчасти. Има закъснения , логистиката е лоша както зад граница , така и в самата Русия. Т.е. имаме ОРГАНИЗАЦИОНЕН ПРОБЛЕМ , а не технически или конструктивен. Това се признава и от проправителствените анализатори в Русия , защитници на СС 100 като този https://youtu.be/e658e0xdZyc ... Самолетът е напълно "спасяем" , просто руснаците трябва да си дадат зор и да подобрят поддръжката и навременността в обслужването , както и за клиентите зад граница , които недоволстват от принудително ниското полетно натоварване на СС 100 /поради споменатите причини/.... И накрая - бързият обзор на инциденти , Георгиев , тази с експлозията на 747 във въздуха , освен промяна в хода на кабелите в конструкцията , доведе и до друга забележителна промяна. От тогава в резервоарите се започна пълнене на остатъчния обем с азот , за да няма избухливи керосинови пари... Подобренията в авиацията идват често , за съжаление , след горчив опит...

Страници