Quantcast
Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

132 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение

Президентът на Русия Владимир Путин нареди Въздушно-космическите сили на страната да бъдат въоръжени с нови машини, включително с изтребители от пето поколение Су-57. Производителят направи отстъпка от цената и руският бюджет ще може да купи почти пет пъти повече такива самолети от предвиденото, пише "РБК".

До 2028 г. с изтребители Су-57 трябва да бъдат преоборудвани най-малко три полка от руската армейска авиация, заяви Путин на военно съвещание в Сочи. Главнокомандващият разпореди в същия срок да се модернизира и нейният хеликоптерен парк с най-малко 100 съвременни бойни летателни апарата Ми-28НМ.Руски те многоцелеви изтребители Су-35С и Су-57 са "машини с уникални характеристики, най-добрите в света", отбеляза президентът.
Държавната програма на Русия за покупка на въоръжения предвиждаше войските да получат 16 Су-57 до 2027 г., напомня вестникът. Печатът обаче цитира уточнение на Владимир Путин, че военната промишленост прави двайсетпроцентова отстъпка от цената, благодарение на което ще бъдат купени 76 такива самолета.

Су-57 е първият руски изтребител от пето поколение; точните му характеристики не се съобщават. Знае се, че самолетът може да носи оръжия от клас "въздух-въздух" и "въздух-земя". От февруари 2018 г. машини от този модел се изпробваха в бойни условия в Сирия, припомня "Известия". По данни на "Комерсант" договорът за покупка на 76 изтребителя Су-57 е на стойност около 170 милиарда рубли. "Това го прави най-големия в историята на авиацията и гарантира, че мощностите на авиационния завод в Комсомолск на Амур ще бъдат натоварени най-малко десетилетие напред. Споразумението може да бъде подписано в присъствието на президента по време на въздушно-космическото изложение МАКС-2019" през юли т. г., добавя всекидневникът.

Изявлението на Путин поражда куп въпроси у военните експерти, коментира специализираното онлайн издание "Авиа"."76 изтребители Су-57, приети на въоръжение в Русия, няма да могат дори да оправдаят изцяло средствата, отпуснати за разработка на този боен самолет. А да не говорим, че десетки милиарди рубли са отишли само за създаване на двигателя от т. нар. втори етап", заявява специалист, цитиран в статията. В рамките на проекта Су-57 първоначално бе предвидено да бъдат създадени почти хиляда бойни машини от пето поколение, повечето предназначени за износ. Обаче Китай, Индия, Иран и Южна Корея се отказаха от намерението да купят руските бойни самолети, посочва "Авиа".

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

76 машини е добра сделка. Явно решаващо се е оказало намалението на цената от производителя.

 

Сега трябва да почнат да се търсят външни пазари и Турция е един от най-важните кандидати !

 

 

Душко

Те КАФЕ машини нямат , пият чай от реактивни самовари, самальоти ще ми правят !  Гладните бунтове на медсестрите вече почнаха !

Дагоев

Аланкоулу, бунтуват се нашите сестри бе. Иначе ние ще купим 6 друг път. Как да ти налея, че ако не се страхува врагът от теб най-малкото зло са санкции. Между другото Русия не е много глобализирана и се справя. Китайците да му мислят и САЩ

Стоф

Да бяха се напънали да произведат нещо годно за гражданска употреба, а самолети да си купят от Локхийд Мартин. Всичките им проблеми биха изчезнали. 

Мунчо_Огнянов

"...самолети да си купят от Локхийд Мартин..."

.

Това го изпробахме и тук, в България, ама нещо не ни се получава, въпреки, че нашите "свалигащи" цяла конференция с посланика и Роско бяха организирали!

Не щат и не щат американците да си продават 40-годишните  дръндолети на безценица, па ако ще и да е на човека дето е "спрял три руски енергийни проекта" заради тях!

inventus

Те проблеми нямат приятелю! Което не може да се каже за тебе.

Zmeja

Горе-долу по това време ние ще получиме ефките - "най-добрите самолети в свита". Да му мислят руснаците!

Утринен зов

Хм. Излиза около 16 самолета за 1 млрд. лв. А  ние 8 таратайки за минимум 1.8 млрд. Аферим Герб, машалла .

®AZOR
снимка на ®AZOR

***

пощаджията

Мноо си досаден с глупостите за Радев. 

Виж, земи нещо за таа обсесия, че може да се окаже опасна.

И нищо не споменаваш за Него в таа връзка, не ти разрешават ли?

Седем с един...

Да, ама наш'те са мириканскиии! Нъц...

ЗИП
снимка на ЗИП

Като де факто "глобален жандарм" Русия трябва да има могъща армия с която да държи "под контрол" САЩ !

 

Пък и руското КПД се оказа, че е изключително. С 46 милиарда долара бюджет Русия е "сковала" Вашингтон по цялата земята - От Сирия до Венецуела !

 

:)

редник

Приблизително цената на 1 брой Су 57 е около 60 млн лева или за 1,7 млрд можем да купим поне 28...

 

Дали точно Су 57 ни трябва или МиГ 35 е друга тема...

onzitam

Производителят направи отстъпка от цената и руският бюджет ще може да купи почти пет пъти повече такива самолети от предвиденото, пише "РБК".

 Приблизително цената на 1 брой Су 57 е около 60 млн лева или за 1,7 млрд можем да купим поне 28...

Приблизително....колко да е приблизително? Приблизително ако производителят реши да направи и на нас остъпка в цената, в размер на пет пъти......! 

Мунчо_Огнянов

Ммм, да! F-35, със своите "отлични" летателни и бойни характеристики напълно засенчи всички други разработки! Толкова е невидим, че вече втори месец японци, китайци, американци и руснаци го търсят по дъното на Тихия океан край Япония!

Grim
снимка на Grim

Не е зле, първоначалния план беше за поне 150 броя, но и така е добре колкото до двигателите и системите те ще се изплатят само от износа на СУ 35С. Много жалко, че ние не сме държава и ще купуваме технологично остарели планери с прилично оборудване на двойна цена. Явно АЛ 41Ф е доведен до работно ниво, единствения спорен момент е анти-радарното покритие на СУ 57 много автори твърдят, че Русия не разполага с качествени покрития, но напречното сечение на планера е добро оръжията са скрити във вътрешни отсеци двигателите са раздалечени максимално и скрити дълбоко във фюзелажа така че много специалисти твърдят, че самолета е много по трудно откриваем. Колкото до системата за управление на въоръжението и сензорите самолета е изпитан и готов. Свръхзвуков крейсерски полет, радар с АФАР и то не е само един твърди се, че радарите на борда са няколко освен основния в основите на полукрилата и в опашната част има още радари може би най-добрата система за РЕБ и още куп иновации който ще бъдат използвани в бъдеще така че моето мнение е че програмата ще се изплати многократно, но не от производството на СУ 57.

markoE

 

 

 

 

                                Обаче Китай, Индия, Иран и Южна Корея се отказаха от намерението да купят руските бойни самолети, посочва "Авиа".

 

 

                                         Тия ще се огледат , поослушат и ако всичко върви нормално ще почнат да купуват . Падналата край Япония ефка намериха ли я ?

Сгугню
снимка на Сгугню

Държавната програма на Русия за покупка на въоръжения предвиждаше войските да получат 16 Су-57 до 2027 г., напомня вестникът. Печатът обаче цитира уточнение на Владимир Путин, че военната промишленост прави двайсетпроцентова отстъпка от цената, благодарение на което ще бъдат купени 76 такива самолета.

Нещо Путин и в сметките хич го няма, освен че го няма и като управник.

Намаление на цената с 20% би имало като следствие възможност за закупуване на с 20% повече единици или в случая вместо 16 - 19 самолета. разликата от 19 до 76 не се дължи на намаление на цената, а ще е пак за сметка на руския данъкоплатец с вдигнатата възраст за пенсиониране и спадащия жизнен стандарт.

 

"76 изтребители Су-57, приети на въоръжение в Русия, няма да могат дори да оправдаят изцяло средствата, отпуснати за разработка на този боен самолет. А да не говорим, че десетки милиарди рубли са отишли само за създаване на двигателя от т. нар. втори етап

А някои форумни русофилиати редовно обясняват колко скъпа била програмата за разработка на Ф35!

 

Обаче Китай, Индия, Иран и Южна Корея се отказаха от намерението да купят руските бойни самолети, посочва "Авиа".

Е що така тия страни не са оценили качествата на тоя самолет, който, отново във виртуалната измислена и пожелателна вселена на форумния русофилиат е най-супедупер самолета у света?

При тва 2 от тия страни са руски съюзници и приятели (Рускит и прочее простотии), Индия е  неутрална и само Ю.Корея е близка със САщ. Тоест отказите от закупуване на самолетите не може да се оправдаят с американски натиск, както обичат да умиват лицето на Русия форумните русофилиати.

 

Съвсем отделно ще отбележа, че Русия през 2027 ще има стабилно съединение от 5то поколение самолети в своите ВВС. Припомнете ми, откога технологично изостаналите от Русия САЩ имат доста повече от едно стабилно съединение от 5то поколение самолети в своите ВВС?

 

 

dissidentbg

"А някои форумни русофилиати редовно обясняват колко скъпа била програмата за разработка на Ф35!"

 

Дръж се културно и не обиждай форумци.

 

Ф35 има няколко варианта. Този с вертикално излитане е проект Х-35 на Lockheed Martin на базата на Як-141.

През 90-те, когато в Русия имаше бъркотия и развойните бюра не получаваха пари от държавата, бюрото на Яковлев работеше за Lockheed Martin и разработиха Х-35. По-късно, когато Пентагона обяви конкурс за нов самолет и Боинг и Lockheed Martin участваха, Lockheed Martin го спечели с Х-35. Разработиха Х-35 и се получи Ф35.

Sine_metu

Четв., 16/05/2019 - 10:58 (нов)

Сгугню

 

Нещо Путин и в сметките хич го няма, освен че го няма и като управник.

Намаление на цената с 20% би имало като следствие възможност за закупуване на с 20% повече единици

 

Тва да не ти е бакалията? Една мекица един лев, мильон мекици...

Немам време, а и желание, поне приблизително да ти обясня за что иде реч

аиг3

Хайде спри се с твоето незнание. Дори самите руснаци(знаещите такива) не твърдят, че Ф- 35 е копие на як 141.Да конструкторското бюро продава чертежите на Локхид, със сигурност те са проучвани, що се отнася до вертикалното излитане и кацане и само до там. Но дори и в този специфичен параметър ф 35 се различава от як 141. Поинтересувай се как излита вертикално як 14а. Там има едни дюзи, подемни двигатели.. И как Ф 35 с неговия подемен вентилатор. Отделно, че Ф 35 има в пъти по-високи характеристики от прототипа як 142
А другата  умност как първият вариант на ф-35 бил вертикалноизлитащият трябва да си го сънувал, щото никой не си позволява такива свободни съчинения. Всъщност програмата ф 35 включва три много различни самолета. За ВВС, палубен, за морската авиация и Б вариантът(вертикалноизлитащият) за десантните кораби на морската пехота и британския флот. И именно той е най-различен

Сгугню
снимка на Сгугню

Пък и руското КПД се оказа, че е изключително. С 46 милиарда долара бюджет Русия е "сковала" Вашингтон по цялата земята - От Сирия до Венецуела !

Сковала ти е само акъля, видимо.

И не са 46 млрд., а къде 70.

Хулиган

Съюзът между фуражките и търговците на смърт не познава граници...

http://www.drago.info/index.php/2018/02/04/kmeta-prikazva-s-voennen-dostavchik/

Manrico
снимка на Manrico

Бойната авиация на Русия се превъоръжава с изтребители от пето поколение.

Уманитарите това глаголно време май го наричат praesens propheticum?

Дзопино

отново манипулативна статия. тези 1000 самолета са планирани изобщо а не само до 2027. ама ако човек чете статията ще си посмисли че вместо 1000 сега 70 ще има... 

 

кой ще купува в бъдеще тепърва ще се разбере. Потенциал има:

 

China is weighing options to buy Russia's new Sukhoi Su-57, a fifth-generation multi-role fighter jet.

Updated: Apr 01, 2019, 04.22 PM IST

 

TURKEY MULLING PURCHASE OF RUSSIAN SU-57 

 

 и т.н., да не копирам само заглавия. Тези неща стават бавно - имам много политика, много пари,

 

Invisible

   А самите руснаци дали пък не са по-склонни техните пари да отиват за производство на граждански самолети?

   Все пак не заслужават да треперят от страх при всяко пътуване с "американски таралясници".

   

Тъмно пиво

Държавната програма на Русия за покупка на въоръжения предвиждаше войските да получат 16 Су-57 до 2027 г., напомня вестникът. Печатът обаче цитира уточнение на Владимир Путин, че военната промишленост прави двайсетпроцентова отстъпка от цената, благодарение на което ще бъдат купени 76 такива самолета.

Тази математика е за онези 80% дето си мислят, че щом Путин го е казал значи е вярно.  Истината е, че с 20% отстъпка Путин може да купи екстра 3.2 самолета. 

dissidentbg

Какво значи "отстъпка".

 

Държават финансира развойните бюра. В случаят става дума за покупка на едро. Колкото повече купиш, толкова цената пада.

ЗИП
снимка на ЗИП

И каква е файдата, кат реднеците имали в момента 300 броя Ф-22 и Ф-35 ?

 

Набиха ли им шушоните във Венецуела и Иран ? Набиха им...

 

За чий аджеба са ти  купища оръжие ако не можеш да постигаш геополитическите си цели с него ? 

 

Да ги сложат тия 300 бройки в некой музей. Повече пари ще съберат от входни такси....

 

:)

dissidentbg

Русия вече си стъпва на краката. Отчитат 90-те от миналият век като най-черните години в историята на Русия. Наблягат на военните поради това, че някой трябва да брани богатствата на държавата.

В Казан, преди няколко дни, Путин обяви отпускане на средства за модернизация и нови Ту-160, както и за вертолетите, които се споменават в статията. Работниците, разбира се, бяха много доволни, защото им е гарантирана работа и добър живот с години напред.

 

А Путин не може да си изкара почивката в Сочи. Всеки ден му идват на крака от чужбина: Китайци, американци, австрийци и кой ли не.

Страници