facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Орбан сее раздори във френската политика преди евровота

Унгарският премиер Виктор Орбан и европейската му политика се превърнаха в ябълка на раздора между водещи френски кандидати за Европарламента. Орбан предизвика разногласия преди вота за ЕП, след като неговата партия ФИДЕС бе временно отстранена от мощната дясноцентристка Европейска народна партия (ЕНП). Самият той намекна, че може да се съюзи с крайнодесни сили.

Натали Лоазо, водещ кандидат на т.нар. Ренесансова кампания на Макрон, обяви, че „никога няма да бъде част от група, в която влиза ФИДЕС“. Франсоа-Ксавие Белами, който оглавява листата на умерената десница в лицето на „Републиканците“, се обяви в защита на унгарския лидер. Според Белами, чиято партия също е част от ЕНП, изгонването на Орбан ще го тласне в ръцете на италианския вицепремиер Матео Салвини и неговата крайнодясна партия „Лига“. Балеми също така защити в известна степен Орбан и в скандала с кампанията му с плакати срещу евроинституциите. „В сърцето на този конфликт между Жан-Клод Юнкер и Виктор Орбан е идеята за налагане на мигрантски квоти на Унгария. От тази гледна точка г-н Орбан е прав“, заяви френският политик. 

По същото време Виктор Орбан бе на среща в Белия дом с президента на САЩ Доналд Тръмп. Срещата протече в изключително приятелски тон - Тръмп и Орбан имат сходни виждания по въпросите за миграцията, а унгарският премиер често дава за пример действията на американския президент и многократно е изказвал подкрепата си за идеята за ограда по границата с Мексико. Основна тема в разговорите били енергийната сигурност и сътрудничеството в областта на отбраната.

Към статията във в. СЕГА
Sir Mano

Човекът има топки, затова го уважават навсякъде, независимо дали го харесват или не ...