Quantcast
Цветни картинки | Page 68 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

5998 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

LePenseur
снимка на LePenseur

Напротив, Инвестигаторът мотивирано е разграничил смисления - за изхранване, от безсмисления - за развлечение, отстрел. Затова очаквам от него да публикува видео с ритуално заколение на гергьовско ягне. Такова видео би било идейно, художествено и софтуерно подължение на неговите фотографии с елемент на "изхранване" като кафе в картон, пражена кайма и предразполагащи към размисъл пустеещи закусвални. Shoot, FBI, shoot!

LePenseur
снимка на LePenseur
А на Витоша нежна пролетна зеленина и само тук-там преспи сняг:

Investigator
По-добре не продължавай с тези снимки на безсмислен отстрел на дивеч за забавление.
Тръпка, Принце, тръпка... Кръв, обезглавяване, сваляне на трофейните рога от главата няма да бъдат показвани.
Investigator
Investigator
Investigator
В уроците на Дон Хуан Матус (Карлос Кастанеда, "Пътуване към Икстлан") са описани точните подбуди едно животно да бъде убито. Без значение е дали касапът ще му удари балтията в някоя заколваща ферма и ще го разфасова, за да бъде направено на каймичка, напълнено в суджуци или предложено в натурално състояние за печене, пържене и готвене, или ще бъде отстреляно със стрела или куршум.
LePenseur
снимка на LePenseur
А искаш ли да те отстрелям до 3060? Само че тоя път никой няма да те придружи в сетния ти път!
Investigator
Мислителю, виждаш ми се малко развълнуван. Разполагам с 'pill for every ill', а pill-ът се нарича 'creative capitalism'.
Darby

"Без значение е дали касапът ще му удари балтията в някоя заколваща ферма и ще го разфасова, за да бъде направено на каймичка, напълнено в суджуци или предложено в натурално състояние за печене, пържене и готвене, или ще бъде отстреляно със стрела или куршум".

 

Докато касапинът едва ли ще се снима гордо с каймичката и ще си каже "Абе, какъв съм мъжага!", двукраките комплексари* си въобразяват, че като убият за кеф невинна животинка, мъжеството им ще нарасне пропорционално на количеството избит дивеч.

 

*разбирай авджии

 

Разочаровате ме, фон Нюмън.

LePenseur
снимка на LePenseur

Инвестигаторът  гони всенародната любов на Пенчо Кубадински. Много би ме учудило обаче, ако таква бабаити пушкаджии се харесват на момичетата от снимките му. Що се отнася до търговските площи, които снимаш, има само едни магазини, които мразя повече от моловете, и това са безмитните зони по летищата. Е, по-евтино е в тях, когато някой иска нещо да  купи. Аз обаче досега такава потребност не съм почувствувал.

Думи думи

„Инвестигаторът  гони всенародната любов на Пенчо Кубадински„

Едва ли.

Удовлетворява вътрешна потребност да покаже на селяните в бугарско  Еуропата.

Комплексът„ вижте ме мене„

Имайте милост..

 

Investigator
Darby, разбирам вашите притеснения, но трябва да ви напомня, че както Дания, така и РБ, са в юрисдикцията на Европейския Съюз и законодателната уредба е унифицирана, следователно:
Ловът на диви животни в Евросъюза е официално разрешен:

- публикуване на видео материали и снимки на трофеи не са забранени (НЯМА подобен закон)

- публикации на снимки показащи дране, изкормване или разфасоване на диви и питомни животни сe считат за non-aggravated felony, но публикувалите ги се наказват с плащане на глоба.

Памфуций
снимка на Памфуций

Това е безумие някакво, Фоне! Преди двайсетина години и аз си взех лък, дори потренирах половин година под вещото ръководство на един познат, но не приемам спортния лов, особено на отглеждани в ловни стопанства животни. Имам и ловна пушка. Нямам никакви проблеми с лова като средство за прехрана, отстрелване на дови свине поради прекалено голяма популация, но за удоволствие - не.

LePenseur
снимка на LePenseur

Инвестигаторът очевидно не прави разлика между Кралство Дания и форума на вестник "Сега". Защо да не прокараме тогава законовите практики с публични екзекуции в Китай и редица ислямски държави? Или като в някои американски щатове - екзекуция пред погледите на високпоставени ръководтели на  щата и техните семйства? Например видео в рубриката "Цветни картинки".  Законно там, следователно допустимо тук! 

Investigator
Споко !!! Сърнето не е отстреляно. Ловът на сърни в момента е забранен, но през есента - положително няма да му се размине.
Investigator
LePenseur
снимка на LePenseur

Инвестигаторе, съвсем не ми беше цел да предизвикам тази болезнена изповед! На слука и... спи спокойно! 

Investigator
Снимката с разстрел на китайци е премахната, а също и повечето 'изповеди', с цел да не разстройвам мисловното и психическо 'статукво' на определени участници във форума.
Снимките с убития елен не портиворечат на правилата на форума, нито на законодателната уредба на Република България, Дания, както и на разпоредбите за лов на Европейския Съюз.
LePenseur
снимка на LePenseur

Наръсил съм, че онова, което е законно в някоя държава, не означава, че снимки от изпълнението на тази законност са добре приети в нашия форум. Което и ти доказваш с твоята илюстрация. Ловът и в България е разрешен, но това не означава,че ме радват снимките на Пенчо Кубадински, подскачащ върху корема на убит от него носорог, или пък на Георги Първанов, клекнал до застрелян вълк. А ти правиш всичко възможно тази тема да бъде закрита и с тъга откривам в писанията ти синдроми, изследвани от д-р Фройд. Много учени оспорват неговите изводи за психопатологията на сексуалния живот и в тези учени е твоята надежда.

sneaky_humanoid

В уроците на Дон Хуан Матус (Карлос Кастанеда, "Пътуване към Икстлан") са описани точните подбуди едно животно да бъде убито. Без значение е дали касапът ще му удари балтията в някоя заколваща ферма и ще го разфасова, за да бъде направено на каймичка, напълнено в суджуци или предложено в натурално състояние за печене, пържене и готвене, или ще бъде отстреляно със стрела или куршум.

Глупости на търкалета. Нищо подобно не е писал Кастанеда. А и да го бе написал, пак щяха да са глупости на търкалета. Да убиваш от скука или за забавление е изродщина. 

Investigator

Наръсил съм, че онова, което е законно в някоя държава, не означава, че снимки от изпълнението на тази законност са добре приети в нашия форум. Което и ти доказваш с твоята илюстрация. Ловът и в България е разрешен, но това не означава,че ме радват снимките на Пенчо Кубадински, подскачащ върху корема на убит от него носорог, или пък на Георги Първанов, клекнал до застрелян вълк. А ти правиш всичко възможно тази тема да бъде закрита и с тъга откривам в писанията ти синдроми, изследвани от д-р Фройд. Много учени оспорват неговите изводи за психопатологията на сексуалния живот и в тези учени е твоята надежда.

1. Публикуването на ловни трофеи не влиза в конфликт с правилата на форум СЕГА.
2. Аналогиите с Пенчо Кубадински са неоснователни, защото никога не съм бил на сафари в Африка, нито съм убивал вълци по почина на другаря Гошо Първанов.
3. Най-напред прочети внимателно Зигмунд Фройд и по-специално неговите психоанализи, преди да правиш манджа с грозде с твоите 'истини'.
4. Ако считаш, че "Форумът, това съм АЗ", сиреч 'ТИ', по почина L'état, c'est moi / Лета се моа/, това е друга бира.
Investigator

Глупости на търкалета. Нищо подобно не е писал Кастанеда. А и да го бе написал, пак щяха да са глупости на търкалета. Да убиваш от скука или за забавление е изродщина.

След като Кастанеда не е писал подобни "глупости на търкалета", защо си противоречиш, с допълнението, "а и да го беше написал, пак щяха да са глупости".
В твоя случай, въпросът около лова и консумацията на животни може да придобие други нюанси, но само при положение, че си вегетарианец.
А ако си християнин или декларираш себе си за 'неохристиянин' - демек комунде-ристиенин - и лапаш свинско месо, отиваш директно в Катраня.
Само не оспорвай Библейските факти и нравоучения, а тоже и онези от книгиге на Карлос Кастанеда, за да не ставаш за кашмер.
Памфуций
снимка на Памфуций

Не знам кое му е еволюционно ценното да убиеш това животно, което е спряло и те гледа, докато ти се целиш с лъка. Да заколиш едно прасе изисква повече качества и умения.

Investigator
И в двата случая - УБИВАШ. Къде виждаш разликата и в КАКВО?! Първият път нямаше как да стрелям - тялото му беше обърнато към мен с дясната половина. За да умре бързо, трябваше да ударя сърцето. Това ми се удаде след десет минутно преследване.
Бях опънал тетивата. Стана мълниеносно. Чу се профучаването на стрелата и тъп удар в тялото. Животното подскочи, падна и след 10 секунди беше мъртво. В подобни случаи действам инстинктивно и не пропускам. Така правят и другите ловци на животни. Какво има толкова за неразбиране?!
Сори, ще дискутираме по-късно или утре. СЕГА снукърът започна.
svetulka
снимка на svetulka

Отврат?

Памфуций
снимка на Памфуций

И в двата случая - УБИВАШ. Къде виждаш разликата и в КАКВО?!

Разликата е огромна. Колиш едно прасе за храна. Ти  си застрелял един отгледан , хранен от тамошното ловно стопанство елен от чиста гъзария и - да снобизъм, досущ като хорицата пред замъка, на които се присмиваш. Следващия път може да пуснеш снимки как целиш риба в леген.

Целият този ловен бизнес в Европа е едно безумно лицемерие.

LePenseur
снимка на LePenseur

Намекнах аз - вместо цветни картинки наблюдаваме безцветни комплекси...

Delius
снимка на Delius

"Отврат ?"

 

Отврат, я.

 

Представяш ли си такъв да побара Сузи?

 

Било то с пушкало, лък или джип.

 

Пък ти легна да му... приставаш...

 

?

Investigator
Излиза така, че в България съм бил без грехове, щото с дружинката сме трепали на поразия диви прасета, сърни и елени, драли сме ги, разфасовали и разделяли мръвките, за да си направим кайма, пастърма, луканка или сготвим нещо.
Законодателната уредба на Дания забранява дране, изкормване и разфасоване трупа на животното от авджиите.
СЕГА може ли някой да ми обясни къде е границата между хуманното и нехуманното убийство на едно животно, защото мненията ви не са гарнирани с достатъчно логика.
LePenseur
снимка на LePenseur

Баси, темата се превърна в кланица,  в която Инвестигаторът се превърна във водещ касапин. Соред речника "човек, който като професия се занимава с клане, чистене и разпарчаване на животни". Ще изчакам да облеете пода с маркуча. 

Страници