Quantcast
САЩ: 100 хиляди тона международна дипломация в Средиземно море и сигнал за Русия | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

131 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
САЩ: 100 хиляди тона международна дипломация в Средиземно море и сигнал за Русия

Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман заяви, че разположените в Средиземно море ударни авионосни групи са „100 хиляди тона международна дипломация“ и сигнал за Русия. Той и командващият военноморските сили на САЩ в Европа и Африка Джеймс Фого присъстваха на учения на двойна ударна група със самолетоносача „Ейбрахам Линкълн“ в Средиземно море, предава руската агенция EA Daily, цитирана от Агенция Фокус.
Съвместните учения на самолетоносачите „Ейбрахам Линкълн“ и „Джон Стенис“ започнаха на 23 април, съобщава „Гласът на Америка“. В основата на ученията са положени няколко сценария, чиито детайли не се разкриват, предполагащи интеграцията на двете авиационни подразделения и надводните кораби с ключови съюзници и партньори в европейския театър на военните действия.
Представители на ВМС отбелязаха, че това е първият случай на съвместна работа на два американски самолетоносача от 2016 година, когато в региона са разположени корабите „Дуайт Айзенхауер“ и „Хари Труман“.
„Всеки самолетоносач, който в момента работи в Средиземно море, представлява 100 хиляди тона международна дипломация. Дипломатическите комуникации и диалогът в съчетание с мощната отбрана, която осигуряват тези кораби, трябва да демонстрират на Русия, че ако тя действително иска да подобри отношенията си със САЩ, трябва да прекрати дестабилизращата си дейност по целия свят“, заяви Хънтсман.
Общо, в операцията на двете авионосни групи са задействани повече от 130 самолета и хеликоптера, 10 кораба, както и 9 хиляди моряци и морски пехотинци.
„В епохата на конкуренция между великите държави, особено по море, една ударна авионосна група осигурява огромна оперативна гъвкавост и маневреност. Две авионосни групи, работещи заедно, при едновременна интеграция и повишаване на функционалната съвместимост с нашите много опитни съюзници и партньори в НАТО, осигуряват безпрецедентно ниво на сдържане на едностранната агресия и цялостно поразяващо действие. Също така това не трябва да оставя никакви съмнения в ангажираността на нашата страна в обезпечаването на стабилността и безопасността в региона“, заяви адмирал Фого.
Намирайки се в този театър, ударните авионосни групи продължават работата с регионалните съюзници и партньорите по море, създавайки възможност за ефективна колективна работа и функционално взаимодействие.
В съпровода на самолетоносача „Ейбрахам Линкълн“ влиза испанската фрегата „Мендес Нунес“, което демонстрира ангажираността със САЩ на съюзниците от НАТО, включително испанския флот.
„Мендес Нунес“, който плава редом с „Ейбрахам Линкълн“ – това трябва да се види. Ние имаме просто изключително взаимодействие с Испания“, заяви Фого.
По-рано фрегатата от Черноморския флот на Русия „Адмирал Григорович“ попълни групировката на руския ВМФ в Средиземно море. Съвместно с екипажи на хеликоптери Ка-27М моряците отработиха задачи за излитане и кацане на палубата на фрегата. Паралелно с целта за проверка на взаимодействието в работата на всички системи на авиационните системи на кораба са проведени тренировки на корабните изчисления, обезпечаващи полетите на вертолети.
 

Към статията във в. СЕГА

Страници

ЗИП
снимка на ЗИП

Тези ръждиви реднешки железа отиват за храна на рибите точно за неколко минути при една реална война.

 

:))

dissidentbg

Вчера в Русия спуснаха на вода, или по-точно под вода, нова атомна подводница Белгород, която ще бъде въоръжена с Посейдон.

nanyac

По ирония на съдбата вашата по-точност колега е напълно в традициите на руския флот.

Но с божия помощ въпросната единица може и да влезе в строя, не веднага разбира се, а след например 5 години.

sneaky_humanoid

Общо, в операцията на двете авионосни групи са задействани повече от 130 самолета и хеликоптера, 10 кораба, както и 9 хиляди моряци и морски пехотинци.

С тая ударна мощ плашат такива като нас, не и Русия.

Sine_metu

Откъде накъде Русия?

Виж кво казват „В епохата на конкуренция между великите държави“

Русия е регионална сила. Или вече  не е? Съвсем ме объркаха

JR

Канонеркаджията ще го извикат на черджето пред Викторович и ще бъде начемберен по заслуги. Поради една проста причина - 10М х 100 е повече от 100 000 тона едвам мърдащо джелезо.?

 

bD

Едно бутонче , и край на тази тежка дипломация.

G0g0

Въх, направо се напикаха от сртах руснаците.

ЗИП
снимка на ЗИП

А пък Кремъл вчера пусна на вода ядрената подводница "Белгород", която ще носи "Посейдоните".

 

Де факто това е проекта на Сахаров "Статус 6"....

 

Путин специално се появи по този случай.

 

Една такава подводница и от САЩ нема да остане нищо....

 

https://www.youtube.com/watch?v=16jplEp8YoQ

Паисий2

трябва да демонстрират на Русия, че ако тя действително иска да подобри отношенията си със САЩ, трябва да прекрати дестабилизращата си дейност по целия свят

Ех, влече ги Гьобелс американските политици! Къде по света дейността на Русия води до нестабилност? Пример може ли да получим!!!

sneaky_humanoid

Навсякъде по света руската дейност води до нестабилност на САЩ. ?

 

Примери бол. 

Тони Йорданов

   Самото съществуване на Русия, предполага нестабилност в целия западен свят.

Jules

Главната причина : "Нашите суровини под земята на техния Сибир. Чудовищна несправедливост. "

Нещо като : "Нашият петрол под техните пясъци".

sneaky_humanoid
sega_reader

Колега би ли споделил опит.

Опитвам се и аз да кача снимка, но не успявам.

Как става номера ?

ИвКо

Щеше да е нещо значимо ако направят същото в Северно море.

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Теоретически невъзможно е американските самолетоносачи да оперират на север от 60-ти паралел. Замръзват парните катапулти. Няма да видите американски самолетоносач до Мурманск или край Чукотка.

nanyac

А руските самолетоносачи функционират ли до Мурманск или край Чукотка?

МногоУмен
снимка на МногоУмен

Той е един руският самолетоносач - “Кузнецов”, да ! Може да си функционира без проблем до Мурманск , самолетите му не ползват парни катапулти. Но защо ??? Самолетоносачът е нападателно оръжие , а не за отбрана. Чий ... да го дири Кузнецов край руски брегове ? Това е питанка за САЩ , самолетоносачи в полярни условия. Не е въпрос за Русия. По всичко личи , ме след 2021 и ремонта на Кузя , той ще се ползва основно за тренировки на руската морска авиация. Няма да му поставят цели да патрулира край полярните брегове на Америка.

ablepsia

Навсякъде по света руската дейност води до нестабилност на САЩ. ?

 

Затуй път американската дейност по света до ква сталбилност доведе в Ирак и Либия примерно!

ИвКо

Относно снимката, божествена е изкуствената усмивка на Мелани, единствената от този род дето ми допада някак си. При това е доста загадъчна, нивгаж със сигурност не мож разбра иронията на колко процента е. 

Jules

Бе наше момиче, балканджийче. И първата тоже. Има слабост човека към Балканите и това си е. Давате ли си сметка, че всеки от нас може да си говори с първата дама на своя  си език и да се разбираме чудесно ?

ablepsia

Американските посланици и генерали пак ли ще скачат от прозорците с писъци "Руснаците идат!"? 

 

«Русские идут». Как русофобия довела до самоубийства министра обороны США

22 мая 1949 года выбросился из окна первый министр обороны Джеймс Форрестол.

 

«Русские идут, русские идут, они уже повсюду», — бормотал Джеймс Форрестол под сочувственным взглядом врача-психиатра. 

 

http://www.aif.ru/society/history/russkie_idut_kak_rusofobiya_dovela_do_samoubiystva_ministra_oborony_ssha

Jules

"Форестал" също е име на самолетоносач, ако си спомням добре. Хубаво съвпадение.

SSlavov

Кедмито рече ,че в Черно море хамериканците ще ги изпарят за 10-15 минутити . В Средиземното ще им трябват 15-20 .

Jules

Испанците  още живеят със спомена за "Великата армада" : "която била потопена и отишла във ада, тъй както на всяка армада се пада"  / Валери Петров /.

 

Ще го отнесат като бръмбър сламка, дано не се стига до там, пфу-пфу .

Аладар

Вчера руснаците пуснаха на вода атомна подводница Белгород с дронове Посейдон 

за създавне на 200+ метрово цунами.

Не знам ударната група ще понесе ли такова цунами.

Не знам и колко тона е 200 метрово цунами.

Justinian2
снимка на Justinian2

Това са верно доста тъпи приказки , тип "изцепка". Публиката без съмнение е американската , демонстрация на "сила" и "твърдост"... Класическа постановка е , че самолетоносачните групи са инструмент за налагане на аборигени. Саддамовци , Кадафита , талибани... макс. до Милошевич. По-нагоре не стават. Не стават срещу средно силни противници като Иран , КНДР (нюкове!) или страни където има войски на военни суперсили (Сирия). За срещу самите суперсили изобщо не коментираме. И Русия , и Китай МОГАТ да унищожат самолетоносачни групировки. Китай има система с балистични ракети с ядрени заряди. Русия има доста по-развити системи от време оно , и непрекъснато добавя нови. Ракети с брегово базиране. Ракети на подводници. Крилати ракети с универсално базиране. Стратегическа авиация Ту 22М3 и Ту 160 с ракети с далечен обсег... Обобщение. Декларации като тази могат да впечатлят редовите американци , но сред военни , експерти , и по-голямата част от европейската публика будят само саркастични усмивки. С Русия трябва да се преговаря ! С Русия може да се договориш , ако подходиш добронамерено. С руснаците да говориш от позиция на силата и с такава лексика , абсолютно непродуктивно.

protor

Пропущил си най-важните оружия - с ютюб базиране.

пощаджията

Как е в землянката? Добър ли е нета?

Страници