facebook
twitter

Вие сте тук

6398 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Investigator

Не ми допада, когато английски епигон се мъчи да рисува през 1710, както е рисувал Микеланджело през 1510.

И на мен не ми допада, когато български епигон - Колю Фичето - се мъчи да прави през 19 век, онова което немски и френски майстори са направили в началото на 16-ти.

А, и английските ресторанти също не ми ги хвали. Еле па прословутата английска закуска, която в последно време я правят с български наденици, че по-евтини. Боб на закуска, Боже мой!

А бе Мислителю, из какви долнопробни дупки си се завирал на Острова?! Кой е този НОРМАЛЕН ресторант, който ще ти сервира подобен рабиш ?!

Това е закуска за бабайци, чернилки, цигани, индийци, пакистанци и вси джанки. Те също лапат на поразия Чикън & Чипс от менюто "Джанк Фууд".

Тези, дето са публикували "витата стълба" още през 1988 и продължили да я публикуват из нета, сигурно отдавна са пребити, разфасовани и изядени от капиталистическите кръвопийци, щото са снимали...
Investigator
Investigator
Investigator
И ако се сърдиш, сърди се на попутчицата, с която се натряскахме яко и добре че мацката от другата двойка - папутчик и папутчица - беше в що-годе нормална кондиция, за да извика такси. Как сме се прибрали - не помня. Сега съм шен, но "каката" спи здрав капиталистически сън и видимо доволно от живота.
Тя е блиц извинението, че не снимах витата стълба, но и утре е ден. ;)
Investigator
Къщичката на Баба Яга - Британска.
Investigator
Родоначалникът на SS Кузя - карабль с гребла на Нейно Величество.
Памфуций
снимка на Памфуций

Това по-скоро е лодка, макар че се води "баржа", предназначена за реки и канали. Като я гледам трябва да е някоя "кралска  баржа" откъм първата половина половина на 18 в. Задвижва се с гребла, но снимката показва кърмата.. Чия е била - на  Джордж 1 или 2? 

LePenseur
снимка на LePenseur
Инвестигаторе, закуската ми беше в седемзвезден отел в центъра на Лондон. Беше включена в спането, та останах гладен, след като изхвърлих боба и сосиджиците. Оттогава закуска само в отсрещната бейкъри! Що се отнася до недоверието ти към моите гринуички (по твоето произношение "гренвички") свидетелства, касае се за реалната невъзможност свободно да снимам интериора на Кралишката къща.  Може да съм улучил единствената седмица, когато крещяха и биеха, но иначе защо да не снимам? Имам достатъчно снимки от региона и съм жив. А тия колонади, дето си ги харесал, издават лош архитектурен вкус. Ще ме накараш тия дни да се разходя до две знаменити творения на софийския сталински барок, за да ги сравниш. На едната са абсурдни, защото са самоцелни, 16 тлъсти колони, поддържащи един коридор. (А на твоята снимка дори коридора го няма, има само стряха.) Ще ти снимам и пародията с двете колони на втората твоя снимка. Впрочем и Металургичният завод "Ленин" в Перник може да се гордее с фасадата си:Не виждам повод за гордост да се хвалиш с пиянските нощи, типични за петъците на лондонските чиновници. Излагат някак прословутата българска държеливост на пиене.
Памфуций
снимка на Памфуций

тва не е барок. ни сталински, ни мутро, ни никакъв

Здравка
снимка на Здравка

Сталински неокласицизъм

Investigator
Топ секретно надводно-подводно возило с метален обков, собственост на HM MI-6.
Investigator
гринуички (по твоето произношение "гренвички")
Не ми слайгай думи в устата (чата). Винаги съм твърдял, дори и по комунистическо (слушах всяка вечер ББС на Къси вълни), да не се пишат глупости относно ГрЕнИч, но дърти глави, не чуват.
Случаят "Грийнуич" за мен е погребан отдавна, както НорУич и още много други, освен ако професионалните спийкъри по ББС, Скай и т.н. не са си научили английския, защото и такива анонси съм слушал от български ерзац пронънсиейтъри, интернетни путешественици и форумни бойци.

Не виждам повод за гордост да се хвалиш с пиянските нощи

Боже, Божке?! Какви пиянски нощи ти се привиждат, Мислителю ?! Стартирахме в 10 часа сутринта, i.e. 10 AM.
LePenseur
снимка на LePenseur

Извинявай, счу ми се едно кратко В в Гренич. 

sneaky_humanoid

ГрЕнИч

?

 

Greenwich in South London was originally (locally) pronounced "Grin idge" or "Grin itch". The pronunciation "Gren idge" is a recent pollution from (middle-class) newcomers to the area and one that also reflects a US inflection, e.g. Grenidge Village. Older local people do not like the new inflection imposed from 'without'.

 

https://english.stackexchange.com/questions/29279/when-did-greenwich-begin-to-be-pronounced-as-gren-ich

LePenseur
снимка на LePenseur

Памфуцие, сталинският барок (както днес мутробарокът) са популярни пейоративни названия на определени стилове. Да, не е нито сталински, нито барок, както и морското свинче не е нито морско, нито свинче. 

 

Баржата (Prince Frederick's Barge) е построена действително през 1732 за принца на Уелс и до средата на 19. век е използвана като кралска лодка с гребци. Те са седели в предната част, дългата, затова кабината е в задната част, откъм кърмата. Тя самата е по-издигната и там са се возели кралските двойки. Твърде подобна е лодката Глориана, подарена на Елизабет II за нейния диамантен юбелей, 2012. Традициите са живи!

mercury
снимка на mercury

.

 

mercury
снимка на mercury

Явно старият начин на качване на снимки вече не работи.

Не мога да кача снимка.

 

LePenseur
снимка на LePenseur
Кой е старият начин? Аз ги качвам по същия начин както досега. Ето две снимки с един въпрос: кои са тези хора, които на парад през 1945 са до Сталин? (На същия парад до Сталин е и Айзенхауер. Невероятно!)mercury
снимка на mercury

В момента не мога да видя нито една снимка на страницата. 

mercury
снимка на mercury
Палавееви.

mercury
снимка на mercury

Виждам снимките, включително и моята, от телефона си, но не и от настолния компютър. А до оня ден ги виждах и там.

Investigator
1871

Нед., 21/04/2019 - 09:41 (нов)

sneaky_humanoid --- @ ---

ГрЕнИч
Greenwich in South London was originally (locally) pronounced "Grin idge" or "Grin itch". The pronunciation "Gren idge" is a recent pollution from (middle-class) newcomers to the area and one that also reflects a US inflection, e.g. Grenidge Village. Older local people do not like the new inflection imposed from 'without'.
https://english.stackexchange.com/questions/29279/...
Никът sneaky_humanoid, доколкото разбирам, е изписан на Инглиш лангуидж. Да се анонсира нолидж от уебсайт булшит-ексчейндж е повече от кощунство.
Значи, първо, съучастникът да си почисти ушната кал, да вземе свестни стерео-слушалки и да обърне внимание на пронънсиейшъните предложени безплатно от водещи учебни институции, като Кеймбридж и Оксфорд, за да не изпада в смешни ситуации.
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/greenwich-mean-time?q=Greenwich

and

https://en.oxforddictionaries.com/definition/greenwich

С пожелание да си свери Сейко-Сергейкото по 'ГРЕНИЧ Мийн Тайм' и да не стават фърдър ашибки.
Блиц видео от DLR, където спийкърите тоже са се постарали да говорят Инглиш.

https://www.youtube.com/watch?v=N2RpyfAvCk4&feature=youtu.be

Investigator
Памфуций
Това по-скоро е лодка, макар че се води "баржа", предназначена за реки и канали. Като я гледам трябва да е някоя "кралска баржа" откъм първата половина половина на 18 в. Задвижва се с гребла, но снимката показва кърмата.. Чия е била - на Джордж 1 или 2?
Памфуций, любознателна натура сте! Специално за вас.
Investigator
Памфуций
снимка на Памфуций

Merci!

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

Четв., 18/04/2019 - 01:45 (нов)


@Investigator


"Харли Дивижън" - ретро. Много съм запален по моторите. На времето бях луд моторджия. Поради социалистически проявления яздех "Симсон" и "Балкан", а когато бръмнех газта, кръвта ми ставаше като шампанско и полетявах.... Още на втората седмица след пристигането ми в Ню Йорк намерих кръчмата на рокерите на "Манхатън Бийч" - недалеч от "Брайтън Бийч", за да разбера, че 50% от рокерите, говореха прекрасен руский.

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn
Четв., 18/04/2019 - 18:35

@Investigator
Мотор Наш - Баварски. Мотострелкови.
LePenseur
снимка на LePenseur
Денят на Земята е. На отсрещната стряха ме посреща една ранобудна катеричка:

Miranda
снимка на Miranda

Ох, че мило ! Ако не е тайна къде се намира мястото ? Като минавам по Цариградско шосе с автобус, все гледам към парка, дали няма да видя някоя катеричка да скача по боровете, преди се е случвало. Но уви, изчезнаха някъде, сигурно навътре в парка.

LePenseur
снимка на LePenseur

О, тази катеричка е далече! В Лозенец. Преди да се качи горе, се катереше невероятно бързо по мазилката на стената. Не успях да я снимам. А от Цариградското трудно ще ги видиш - дребни са, но навътре в гората ги има. И около паметника на Съветската армия ги има. За съжаление ги гонят домашните любимци. Беше време, когато по Иван Асен II минаваше трамвай. Тогава съм виждал сърни да пресичат линията. Представяш ли си? Да минат през Цариградското и целия комплекс "Ленин", дето сега е "Яворов".

Страници