facebook
twitter

Вие сте тук

18 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Япония и САЩ продължават да търсят изчезналия изтребител Ф-35

Седмица след като японски изтребител Ф-35А се разби край североизточните брегове на Япония, военни на Вашингтон и Токио продължават да не могат да намерят останките от машината, за да запазят нейните ценни тайни, пише днес „Джапан тудей“, цитиран от БНР.

Японският самолет изчезна от радарите на 9 април над Тихия океан по време на тренировъчна мисия заедно с три други самолета на около 135 км източно от Мисава, о-в Хоншу. Говорител на министерството на отрбаната на Япония заяви, че останки от опашката са били намерени, но все още се издирват останалата част от корпуса, както и пилотът. „Ф-35А е самолет, който съдържа значителни тайни, които трябва да бъдат защитени“, каза японският министър на отбраната Такеши Ивая, цитиран от Националното радио.

Японските военни заявиха, че са загубили изтребител F-35 на 84 мили от източното крайбрежие на префектура Аомори в Тихия океан, съобщиха само преди дни от Business Insider и украинското електронно издание „Страна“, цитирани от Агенция Фокус„Американците считат, че Русия и Китай ще направят всичко възможно, за да намерят разбилия се самолет. Ако го намерят и успеят да го реанимират, това може сериозно да подкопае превъзходството на американската авиация, което САЩ се надяваха да запазят през следващите няколко десетилетия“.

Русия и Китай вероятно не биха могли да възстановят всички функции на F-35, но всяка от неговите технологии, оказала се в ръцете на други страни, ще бъде удар в самото сърце на американските военни.  Генералът-лейтенант в оставка от военновъздушните сили (ВВС) на САЩ Дейвид Дептул заявил пред Business Insider: „Същината е, че ако Япония и Америка не успеят бързо да си върнат самолета, това ще бъде нежелателно за бъдещето на ВВС на САЩ“.
„Китай и Русия са готови да платят скъпо, за да получат загубения от Япония F-35 и това е проблем“, пише в своя блог в „Туитър“ Том Муур, експерт по Русия и разпространението на оръжие.

Реално, ако Русия или Китай, използвайки своите модерни и невидими подводници за проучване на океанското дъно, първи открият реактивният самолет, те ще получат цяла редица тайни за най-скъпата оръжейна система в историята на света.  Според мнението на американските военни, падането на F-35 в Тихия океан представлява първата в историята възможност за Русия и Китай да проведат търсене на един от тези самолети в естествени условия, защото по-рано такава авария се е случвала само веднъж, и то на територията на САЩ.  Чрез обратно проектиране на технологията, Москва и Пекин могат да построят свои собствени версии на самолета.  

„За Русия и Китай полезността от възстановяването на някои или всички останки ще зависи от това, колко повреди е получил самолетът при удара във водата“, заяви пред BI Джъстин Бронк, експерт по бойна авиация от Кралския Обединен изследователски институт.
„Общата форма на реактивния самолет е добре известна, също, както и неговите експлоатационни характеристики и затова в тази област няма да разберат много нови неща. Но части от радара и други датчици биха били желана находка, с която може да се проведе работа по възстановяването и тестването и дори да се направи опит за обратно проектиране“, добави той.
Преди всичко, Русия има на въоръжение подводници, предназначени за потапяне и изследване на голяма дълбочина. САЩ и Япония имат съвременни възможности за търсене на падналия самолет в морето, но те използват основно два остарели спасителни кораба на САЩ и големи атомни подводници, които не са много подходящи за спасителни мисии.
Към момента всички страни знаят къде е забелязан за последен път F-35. Той може да е пролетял много мили, а теченията може да са го завлекли още по-далеч. С други думи, във всяка част на региона може да бъде намерена част от него.

 

Към статията във в. СЕГА
Forza NATO

Японските военни заявиха, че са загубили изтребител F-35 на 84 мили от източното крайбрежие на префектура Аомори в Тихия океан, съобщиха само преди дни от Business Insider и украинското електронно издание „Страна“, цитирани от Агенция Фокус.

?

Диагностик

Дали не са откраднали тайните на сваления руски самолет в Сирия?

NATURAL

Голямата тайна на руските самолети е бутилка водка, удобно и обезопасено разположена до пилота. За кураж и самочуствие. Щото  те най-добре си знаят на какви таралясници летят.

Пиркс
снимка на Пиркс

Скоро чухме за едно Боинг, дето не може да го вдига. И изтрепа сумати народ. Но ти си пиши, че надникът няма стигне за 300 грама бахур. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Явно след разбиването на таралясниците на Боинг реднеците здраво са го закъсали с поръчките...

 

Нема кой да се юрне да им търси тая ръждива щайга...

 

:))

ablepsia

Само преди дни бе обявено, че Русия и Китай са започнали лов за падналия самолет

 

 

Тц, само преди дни бе обявено, че един американски генерал предполагал, че  Русия и Китай евентуално може би ще търсят трошката.

 

Цитирам:

"Американците считат, че Русия и Китай ще направят всичко възможно, за да намерят разбилия се самолет"

https://www.segabg.com/hot/koshmar-za-sasht-rusiya-i-kitay-zapochnali-lov-za-padnaliya-yaponiya-f-35

 

Това вече не е журналистика, а набеждистика - нечие считане и смятане вече се поднася като свършен факт.

 

 

 

 

Седем с един...

Кога започна да лети , че взе да пада вече...

Представяте ли си майтап, японецо да е забегнал у Китай, както направи навремето един руснак с МиГ-25 в Япония...или у Русия, да речем...

сталкер пустиняк

Правилно си отбелязал, че руснаци са бягали на Запад или Изток, но виж японци да бягат в Северна Корея е малко вероятно. 

Седем с един...

Че кой говори за Северна Корея, драги? Но виж Китай е друга манджа...Но пък японците дъбоко презират и корейци и китайци, та знае ли човек...

Казуса
снимка на Казуса

Реално, ако Русия или Китай, използвайки своите модерни и невидими подводници за проучване на океанското дъно, първи открият реактивният самолет, те ще получат цяла редица тайни за най-скъпата оръжейна система в историята на света. 

 

Толкова клишета в едно изречение няма и в "Игри на тронове". А има и граматическа грешка.

Диагностик

За какво им е на китайците и руснаците да намират този самолет, за който супер-специалистите тук твърдят, че е абсолютен боклук?

Казуса
снимка на Казуса

За какво им е на китайците и руснаците да намират този самолет, за който супер-специалистите тук твърдят, че е абсолютен боклук?

 

Поржать чтобы.

ablepsia

За какво им е на китайците и руснаците да намират този самолет

 

"На зло надменному соседу."

 

 

Su38

Тъпо. Ама много.

mi6osp.

Преди фаталния инцидент японските F-35 са имали най-малко 7 инцидента, при които се е наложило аварийно кацане.

Причината- японците не са можели да регулират самолетите, защото САЩ са им ги продали без ключовете към програмното обезпечение.

 

 

Япония сообщает о семи фактах аварийной посадки истребителей F-35

https://militaryarms.ru/novosti/yaponiya-soobshchaet-ob-avarijnyh-posadkah-f-35/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

mi6osp.

Интересни новини от одиторите   за положението с най-модерния американски изтребител към момента:

 

F-35 оказался непригодным к боевой службе

Характеристики истребителя ВВС США F-35 не соответствуют требованиям боевой машины, заявили в управлении по подотчетности правительства США.

В нынешнем состоянии самолет не может выполнить столько миссий, сколько требуется боевыми задачами, говорится в исследовании на сайте ревизионного органа.

Сообщается, что из всех истребителей F-35, имеющихся на вооружении США, лишь 27% находятся в состоянии полной боевой готовности, а 52% способны только на выполнение одной боевой миссии. В счетной палате это объясняют нехваткой запасных частей F-35 и сложностью перемещения деталей по всему миру.

....

https://vz.ru/news/2019/4/26/975292.html

 

https://www.gao.gov/products/GAO-19-321?mobile_opt_out=1#summary_recommend

Bacho Кольо

"За какво им е на китайците и руснаците да намират този самолет, за който супер-специалистите тук твърдят, че е абсолютен боклук?"

 

Едно мислят тукашните суперспециалисти, съвсем друго - руските авиоинженери и материаловеди. Те много биха се зарадвали, ако в ръцете им попаднат елементи от обшивката, двигателите , управлението на американската машина.

 

П.С. Прочее, всички миролюбиви хора , също. Защото това би било добре за световния мир.