facebook
twitter

Вие сте тук

2 постове / 0 нови
Последно съобщение
Вестник СЕГА
Епичен финал на Lord of the Rings 16 г. след премиерата

16 ноември, 
"Арена Армеец"

 

16 години след премиерата на филма "Завръщането на краля", спечелил 11 награди "Оскар" и над 1 милиард долара приходи от билети, българската публика отново има възможност да го гледа на голям екран. При това по специален начин - със симултанен съпровод на симфоничен оркестър и хор, които ще изпълнят на живо в залата внушителния саундтрак на Хауърд Шор. Любопитно е, че за композициите си към трилогията по Толкин канадският композитор печели Академичната награда не веднъж, а цели три пъти. Партитурите към първата серия "Задругатата на пръстена" му носят "Оскар" за най-добра филмова музика, същия приз той печели и за "Завръщането на краля", но за третия филм получава и приза за най-добра песен към филм - Into the West, в сътрудничество с певицата Ани Ленъкс.

Форматът Cinema in Concert дебютира у нас преди няколко години и със съпровод на живо бяха прожектирани не само първите два епизода на "Властелина", но и други класики като "Титаник" и "Кръстникът", след което модата му постепенно отшумя. През 2014 г. първият епизод от "Властелинът на пръстените" бе гледан от над 10 000 души в "Арена Армеец", а оркестрацията бе с участието на симфоничен оркестър, смесен хор и детски хор на БНР и солист - сопраното Кейтлин Луск. 

В най-голямата зала у нас ще бъде и прожекцията на 16 ноември на последната и най-зрелищна част от трилогията на режисьора Питър Джаксън. "Властелинът на пръстените: Завръщането на краля" ще бъде показан на огромен HD екран, а симбиозата между звук и картина ще бъде постигната с участието на над 250 музиканти - оркестър и хористи. Билетите за аудиовизуалния спектакъл, организиран от Keen Acts, се продават на цени от 70 до 120 лева. 
 

Към статията във в. СЕГА
sega_reader

Не е здравословно да се гледат филми, произведени в Америка след 2000 година.

А абсолютно нежелателно е да се гледат филми снимани на син или зелен екран, защото това не е кино, а фантасмагории.

Кога за последно в Америка е сниман чисто житейски филм, без компютърни ефекти, разказващ за обикновените чувства и живот на хората ?

×