Quantcast
Пожар изпепели "Нотр Дам" (видео+галерия) | Page 4 | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

170 постове / 0 нови
Последно съобщение

Страници

Памфуций
снимка на Памфуций

Parisians gathered in sadness as flames continued enveloping the historic edifice, at which construction began in 1163, and that survived multiple world wars, plagues and revolutions.

People watched in disbelief from across the city and on global social media as the cathedral’s spire fell towards the ground. Some took photos, as others sang in unison.

Videos and photographs from the scene showed many bowing their heads and consoling each other in large groups. Dozens of people were lined up near the cathedral on their knees, praying and watching as it continued burning into nightfall.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-tsYPOitZtE

Jules

Ако, недай Бог, е терористичен акт, ще се опитат да го прикрият. Иначе може да  стане страшно. Ще плуват трупове по Сена.

Гaндaлф

Какво е туй Сена?

И като плуваха трупове по Ефрат какво?

цензура

Горят покривите, изградени са изцяло от дървени стари греди и са обковани с ламарина по откритите части... няма логика при това положение да не са  инсталирали противопожарна система, ма то къде ли има логика вече?

 

Ремонтират го и тия не знаят откога заради разпада на фигурите, а за възстановяването при тая щета, няма да им стигне и целия век. 

 

Не мисля, че е терористичен акт, по-скоро е пожар за потушаване на друг "пожар," който е излязъл от контрол... 

Idoru

Най-сетне! Tru French Black Metal! Който, разбира се, е просто прото православен славянски будизъм...

 

Аз съм Сантяго

Investigator
Явно слабо познавате табиетите на терористите. ТЕ не се занимават с подпалвачески уйдурми, или ако го направят ТРЯБВА да са повече от сигурни, че ще изгорят десетки, а може би стотици християни. ТЕ взривяват, разстрелват, колят, трепят с автомобили, но да палят и да се мине без жертви, цък.
цензура

Абсолютно ?

Slava
снимка на Slava

https://pbs.twimg.com/media/D4Oe5RbX4AALXBa.jpg

 

French interior ministry reports that the firemen have managed to rescue the Crown of Thorns, the most sacred and invaluable of all of Notre Dame's relics, from the Cathedral's destruction.

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OerA_X4AIv4pI.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OeqdgXkAAbXUo.jpg

 

От дрон

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OhAsJUwAA9vjI.jpg

 

Материята може да се възстанови, но духът на девет века изгоря в пламъците на огъня.?

Slava
снимка на Slava

https://pbs.twimg.com/media/D4Oom9iWkAAx22S.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OomJ4XoAAEBIh.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OsOc7WwAA7Eic.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OrzN2W4AI-02K.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OrQCFXkAA9A32.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OrJFTW0AE3hjc.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OxmsVUYAEgeoP.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OxB4JVUAIiqi2.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/D4OxCArUIAA6y5s.jpg

Investigator
Освен това, като лице занимало се с продажби на апартаменти и къщи зная, че при извършване на строителни и възстановителни работи се доставят предварително огромни количества white spirit, thinner за боите, които са на химическа основа и с експлозивен характер, дървен материал за подмяна на старите греди, разни дървени плоскости, талашит и т.н. бързо горими и материали.
Един фас, една грешка и нищо не може да спре пожара. Освен това работниците може да са забравили някоя електрическа печка, станало e късо съединеие или нещо подобно и всички видяхме резултатите.
sneaky_humanoid
Памфуций
снимка на Памфуций

Специално за Слава:

https://www.buzzfeednews.com/article/janelytvynenko/notre-dame-hoaxes

ablepsia

Взривените статуи на Буда в Афганистан, унищожената Палмира, разграбеният музей на Вавилон, сега - и това. Човечестовто губи паметта и историята си поради алчност, мракобесие, невежество и некадърност.

 

kissсинджира

Аман от боНбастична барековщина. ИЗПЕПЕЛИ?! Тоест не е останало нищо от сградата ли? Откога жорнализъма стана поднасяне на сензационни заблуждаващи заглавия в които истината е само 10%? Главите са ви изпепелени от алчност за кликове.

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Абсолютно подкрепям. Фейк нюз ! Заглавието е срам за журналистиката.
Invisible

   Наистина много, много неприятно.

   Не само за французите.

   Но ще бъде възстановена.

   Пари ще има.

   Френският милиардер Франсо-Анри Пино вече е обещал 100 милиона евро.

   Преди 40 години като посетих Дрезден останах изумен, че всичко старо е всъщност ново.

   Само "Шествието на саксонските князе"  не е било пострадало от бомбите.

  То и повечето замъци из Европа са подновени.

   Хубавото е, че там тези неща ги правят добре.

   Явно не използват газобетонни блокчета.

 

  Неприятно впечатление прави лигавенето на рекиджа и под тази тема.

   А знаем, че е много в час със архитектурата.

ДpaгaнOxpидcки

Ще плуват трупове по Сена

Кроул.

ЗИП
снимка на ЗИП

Първо явно основния каркас все пак е оцелял, което е най-важно.

 

Дайте да си говорим истината. Важен е външния вид на тези сгради. Огромната маса от хора никога не са стъпвали вътре и няма и да стъпят.

 

И наистина след ВСВ десетки градове, не просто дадена сграда бяха напълно унищожени по света и бяха създадени наново само за  "5-6 години".

 

Просто защото хората тогава не хленчеха, не събираха смс-и и дарения ами имаше силни лидери с желязна воля.....

ЗИП
снимка на ЗИП

Преклонението пред миналото е и хубаво, но и малко инфантилно.

 

В днешно време се строят такива монументани неща пред които въображението бледнее. Мостове дълги 160 км, сгради високи близо един километър, има шедьоври на модерната архитектура...

 

Всяка епоха си има своя чар. След 200 години прапраправнуците ни ще цъкат с език и ще казват - "ей тия са били богоподбни щом са строили подобни неща"....

 

:)

navara

Църквата горя като факел, все едно цялата е била облята със запалителна течност. Не съм специалист по пожари и гасенето им, но имам много дълбоки съмнения, че това е умишлен палеж. Има нещо почти символично в горящия кръст който катедралата беше тази нощ. Края на една цивилизация? Или началото на пробуждането?

Сгугню
снимка на Сгугню

Ужасно нещастие.

 

Големите витражи в страничните крила оцелели ли са, дали има информация?

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Целият този патос надхвърли реалността. Голям пожар , повредил сериозно катедралата. Но фактите са че пожарникарите са овладели пожара ! Конструкцията на катедралата "глобално" е спасена ! Няма нито един загинал ! Олтарът е спасен ! Спасени са светините , които са били в метални ризници ! Фамилията Пино дава 100 000 000 евро за възстановяване на катедралата . Ватикана ще даде пари. Юнеско ще помага. Макрон обяви дарителска акция и целият свят ще им напълни сметките... Ще наемат най-големите специалисти и майстори. В крайна сметка ще си възстановят катедралата по-хубава от преди , и без итонг ! Да си приберем носните кърпички , да погледнем нас си !...
ЗИП
снимка на ЗИП

Почна се с хленченето. Един дал 100 милиона, дарителски сметки и други щуротии.

 

А официалните данни сочат, че Франция все пак има 160 милиарда $ валутни резерви !

 

Кому е нужно да се протака толкова а не просто Макрон да "нареди" да се отделят 2 милиарда долара от тези резерви и да се почва още от утре да се действа ?

 

Понякога демокрацията  в определени ситуации е доста глуповата форма на управление. Точно в такива случаи е нужен малко "авторитаризъм"....

Slava
снимка на Slava

98

Вт., 16/04/2019 - 04:12 (нов)

Памфуций

Специално за Слава:

https://www.buzzfeednews.com/article/janelytvynenk...

 

Благодаря ти! Това не беше туитнато само от един профил, но са ги изхващали. Редактирах си онзи пост.

 

2. There's zero evidence Muslims were responding to the fire with "smiley faces."

greenville

Трябва ли да приемем, че пожара  е случайност, а не злоумишлено деяние? И ония десетина църкви, дето мюсулманите подпалиха наскоро пак във Франция и те са случайност? Или не е политкоректно да се мисли така?

Знак ли е пожара в Нотр Дам дьо Пари в първия ден на Страстната седмица за католическия свят?

Знак свише?

Само мен ли ме гризат едни червейчета на съмнение?

Могъщата Франция не можа да опази един от символите си? 

Катедралата е опазена през войната-сваляли са витражите от прозорците, трупали са чували с пясък около стените, но не успяха да я опазят сега...

Щели да я построят отново....И? Ще възстановят емоциите и усещаниятя, които предизвикваше тази, изгорялата вече легендарна църква?

Няма да успеят.

Човекът е сензитивно същество, макар и несъзнателно усеща кое е градено с душа и сърце и кое е построено с комерсиални цели.

.......

Жалко. Много жалко за Парижката Света Богородица, за християнството, за Европа.

 

 

 

МногоУмен
снимка на МногоУмен
Веднага ти обяснявам товарищ ЗИП. Франция може да има огромни валутни резерви. Освен това дели третото място в света по златни запаси от 2500 тона ...https://money.bg/finance/darzhavite-nay-golemi-pritezhateli-na-zlato.html. И е шестата икономика в света... Но страни като Франция , Германия , Великобритания точно за това са богати. Щото не се управляват от неуки бацета и не пляскат по масата ей така "два милиарда" - "Батката дава два милиарда ! Хаирлия да е !" . Не. Парите се дават от този който трябва да ги даде. Плюс дарения. В Западна Европа има адски богати хора , но те не се лезят по медиите като родните олигарси... Когато истински се налага , могат и дават огромни дарения. А ако Макрон изплющи "2 милиарда" ей тъй , то ще е за сметка на кой ? Френския бюджет - военните ? Френското здравеопазване ? Френското образование ? Френската социална система ? Тцъ. Французите няма да допуснат такова нещо. Нито германци , нито британци , нито италианци , испанци... Западните европейци са хора рационални и разумни.
Danibus

Това е някакъв ужас. Точно тази кадетрала. По - вероятната версия е теракт. Изроди. Изключително символично. 

ЗИП
снимка на ЗИП

Какви "бацета" ?

 

Путин и Си "бацета" ли са ? Глеам и Тръмп иска да е, като тях. И Де Гол със сигурност не е бил "баце", нито  пък Чърчил, Сталин или Рузвелт...

 

Извънредните обстоятелства изискват извънредни мерки !

 

 

ThePal
снимка на ThePal

Като лаик в пожарогасенето, все пак не разбрах защо не ползваха хеликоптер/и/. Вода - колкото искаш, църкавата е оградена от водите на Сена. Прожектори, също дал Господ... Все ми се струва, че атаката по въздух би била много по-ефективна.

п.п. МногоУмен, Рацио значи Разум

Тони Йорданов

  Щото според калпавите френски огнеборци многото вода можело да обруши конструкцията. Тъпотия, като се има пред вид, че само една камбана на катедралата тежи по няколко тона. 

Страници