facebook
twitter

Вие сте тук

27 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
"Дер Щандард": Как Борисов се възползва от аферата с апартаментите

Авторитетният австрийски всекидневник "Дер Щандард" публикува днес материала "Скандалът като политически инструмент" с подзаглавие "Българският премиер Бойко Борисов се опитва да излезе от афера с евтини апартаменти, като отстранява партийни членове, но и като се разправя с отявлени критици". Авторите Ерик Фрай и Аделхайд Вьолфл проследяват скандала с апартаментите и умишленото въвличане на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. 

"Във вестниците "24 часа" и "Труд" се появяват неподписани статии, в които председателят на ВКС Лозан Панов е обвинен, че нарушава законите, че има приятелство със съмнителни олигарси и осребрява приятелството си с тях. Доказателство за това е, че жена му Елисавета Ганева си е купила жилище през 2013 г. от фирма " Артекс". Независимо че по това време Ганева и Панов не са се познавали, издания, свързани с медийния могул Делян Пеевски, вкараха в имотния скандал и Лозан Панов, очевидно за да го дискредитират."

След това се описва аферата с апартаментите, в която са замесени видни представители на ГЕРБ, и обстоятелството, че скандалът вреди на ГЕРБ в предизборно време. Разказани са случаите с Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Пламен Георгиев, шеф на КПКОНПИ.

"В случая с Панов лично премиерът играе ключова роля, като го призова индиректно да поеме отговорност заради аферата с апартаментите и да подаде оставка. Панов е сред малцината критични гласове срещу Борисов. След избирането му през 2015 г. той се опитва да прокара съдебна реформа, но получава SMS от премиера, в който е определен като враг. ( Става дума за съобщението "Лозан Панов отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме". То е изпратено от телефона на Борисов до Панов. С него премиерът показва на Панов, че някой от ВСС му докладва какво решава съветът. В случая дали Борисов да бъде разпитан по проверката срещу съдия Владимира Янева).

Следващата година на служебния автомобил на Панов са разхлабени три от петте болта на една от гумите. От тогава Панов е подлаган на множество данъчни проверки. Миналия петък правосъдният министър Данаил Кирилов анонсира, че първата му задача като министър е да разработи правила за предсрочно остраняване на председателя на ВКС, на главния прокурор, и председателя на ВАС, защото това било изискване на ЕС.

"Всъщност целта е да бъда отстранен", коментира Лозан Панов, както и да бъдат сплашени останалите съдии. Атаките срещу Панов се ожесточават след негова реч от ноември 2018 г. пред международна конференция на съдии, в която председателят на ВКС предупреди, че България върви към авторитаризъм. Ясно е, че Панов няма нищо общо с купуването на жилището. То е собственост на издателската фирма на жена му, която е представила всички документи и банкови извлечения по покупката. По нареждане на главния прокурор антикорупционната комисия проверява и Елисавета Панова."

Към статията във в. СЕГА
volog2

Това са само дребна част от мерзостите на мутрата. 

JR

Панойропеецът от Пожарна Сигурност...???

Нещо се запъна за спор(т)ния министер... Може би щото ще Му докара на тепсия хем Световно, хем Европейско за футбалери... Да Му пипат мускула... Или пък ще Го уреди за най-зукия сезон на “Игра за трона Му“...

Срам и резил! ???

Simplified Solu...
снимка на Simplified Solutions 2

https://derstandard.at/2000101398499/Bulgariens-Regierung-verbiegt-einen-Skandal-zum-Polit-Instrument?ref=rss

Тринити

Очаквам тия дни едно възпълничко момченце,с интереси в медийно-лотарийния бизнес у нас да купи и "Дер Щандард" .Тогаз шъ видим ний,дъл' шъ пишат таквиз пасквили срещу Него!

Джиджи

То туй, с купуването на вестник, не е само да си го поискаш и да го "купиш" – както в мамковината.

 

Туй е  "Дер Щандард", БЕ! ???

Стоф

Имаше един въпрос без даден отговор, ппонеже уж всички се досещат - 'Кой'. Но отговорът е: мнозинството овчедуши бг избиратели. 

Миряна Б.

Ако търсим рушители на съвременна Българияза народен съд, трябва да изолираме най-напред Баце в Банкя сам като куче и без женски гащи, къщата му се е изпарила - но с верига от красиви охранители с бели крила.  На почудата му Ангелиссимусът отвръща: Господ те наказва. Няма да мърдаш оттук. Ей в този изкоп ще спиш и ще се завиваш с пръст. През зимата ще те покриваме с асфалт. и ще го ядеш. Приятелчетата ти от Брюксел и западните Балкани напразно ще те търсят. Само Юнкер ще надуши следата и ще се провикне в Дер Щандарт със снимка на изкопа и думите: Da ist der Hund begraben.

Шумахер
снимка на Шумахер

Искам да подчетая, че това не е опит за психоанализа на личността на Борисов. Само наблюдения.

Ако разглеждате под лупа какво плещи Борисов, ще се убедите, че друго освен лъжи почти няма. При това лъжи едри, величествени, красиви. Трудно е да се посочи най-голямата от тях. Като изключим лъжите, той мълчи като риба. Но напоследък се замислям за нещо друго. Борисов говори убедително, излъчвайки кристална откровеност, с прекрасно овладяна артистична дикция. “Тате а аз като вървях към училище и ме нападна един змей – голям, зелен и с рога. Но като го ударих с чантата и се пръсна. Вярно бе, тате.” Когато говорят така, децата казват истината.
Инфантилното политическо въображение на Борисов е това, което го прави симпатичен, внушава доверие и го прави различен от по-дребните в българската политика. Неговите неистини сътворяват една паралелна реалност, в която главният герой, извършващ подвиг след подвиг, е самият той – хваща бандити, наказва лошите, строи метра и магистрали, тупа по рамото Саркози и поучава Меркел, излъчва безкрайна добродушна мощ и несекваща готовност да ни ощастливява, стига да сме предани, да го обичаме и да му се възхищаваме. 
Вярва ли си? Според мен, да – обективно човекът се нуждае от лечение, а не от власт, а това, че народът го е зяпнал в устата си е проблем на народа.
Мащабите на самохвалството на Бойко са космически и отново напомнят за детското самохвалство. Само такъв човек може да ви каже, че "България е абсолютно независима от Русия", или 40 млн мигранти настъпват към Европа от Африка, или че искаме да влезем в Шенген, за да спасим другите европейски народи от бежанската вълна. Или че всички кредитни агенции се надпреварват да ни вдигнат кредитния рейтинг при положение, че нито една не го е направила.

Шумахер
снимка на Шумахер

Продължение на пост №7 

Нормалният възрастен човек, дори да иска, просто не може да си измисля така именно защото се страхува от санкциониращата сила на разкритието на истината. В празното пространство на инфантилното въображение, обаче, може да се говори така, както бушменът взима чуждата вещ – без понятие за собственост и оттам – без чувство за вина. Публичният образ на Борисов е сапунен сериал от опредметени детски сънища. Между него и реалните мисли, чувства, действия и постижения на този човек няма никаква връзка.
Някогашният "световен" шампион по карате Борисов е първият бял човек, разбил японец. Репортерите го научиха по време на негова раздумка с японски журналист. Бойко му разказа за двубоя в лондонската зала "Кристъл палас", където нокаутирал шампиона от Япония. Сащисан, че това е същия човек, японският журналист на няколко пъти му се поклони. "Дис ис бългериън нонджако", обясни с най-сериозния си тон Бойко на репортера. Японецът дори извика оператора си да види българското острие.

 

ИСТИНАТА: в Лондон световно първенство не е имало...Япония печели първото световно първенство през 1970 г. в Токио, второто – 1972 г. е в Париж и се печели от Франция. Трябва да допуснем, че френският отбор се е състоял само от афрофранцузи, за да може първият разбит японец да чака 13-годишното тогава бяло банкянско суперменче да порасне. Лошото на тази версия е, че 1975 г. печели Великобритания, а 1977 г. – Холандия.
Стана ми забавно и реших да търся следи от това дали изобщо Бойко някога е участвал в състезания по карате. Потърсете и Вие. Аз не открих такива следи. Все пак един негов треньор твърди в интервю, че веднъж Борисов е трябвало да участва в някакво състезание във Варна, тъй като титулярът в отбора се контузил, но суперменът избягал преди състезанието с нощния влак за София...

Шумахер
снимка на Шумахер

 Продължение на пост №8

Искам да споделя тревогата си за това, че в страната ми става нещо крайно ненормално, абсурдно и може би по-опасно от всичко, което сме преживявали досега. Ако съм прав в притесненията си, че българската политика зависи от действията на човек, който не е в състояние да носи отговорност за тях, защото не различава измислица от действителност и е изцяло в плен на инфантилни патологични страсти, то бъдещето ни е просто непредскауемо.

Всички виждаме недораслото Му его. Не, в такова поведение няма пиар, няма хитрост, няма принципи, няма отговорност, няма дори и граматически правилен словоред. То само засилва у мен усещането, че Бойко е замръзнал на онова равнище в интелектуалното, моралното и емоционалното си развитие, което е имал, когато са му вързали за първи път червената връзка. 
Мисля си, че и лакейското поведение на журналистите спрямо Борисов не може да бъде обяснено просто с продажност, страх или угодничество спрямо властта. По-скоро в този страх има и част от респекта към лудостта, ненормалното и абсурдното.
Истинският проблем е в това, че всички ние лека-полека се превръщаме в персонажи от детските му сънища. И много често се държим като такива персонажи. Изтикали го лека-полека до цялата власт в страната, ние започваме да живеем според неговите измислици ако не за друго, то поне поради ужасяващата реалност на публичната му роля.
Единственият начин да го харесваме е да приемем неговите сънища за онази реалност, която ни се налага да обитаваме. Така се оказва, че Борисов твори от себе си, от празната си душа, онази утопия, която придава привиден смисъл и цел на невротичния инфантилен авторитаризъм на своето управление. Той става от сън, реди бисери по телевизиите, рита топка, ходи на фитнес, реже ленти, забавлява се, нарежда, назидава, поучава, изживявайки най-щастливото възможно детство, което човек може да си представи. Останалите пациенти на лудницата Го гледат влюбено, ръкопляскат Му, тихо го Ругаят или Му се присмиват, шизоидно разкрачени над пропастта между процъфтяващата измислица и разпадащата се реалност. Пропастта, към която сме се запътили под благосклонния поглед на нашия недорасъл повелител.

Амира

?Шумахер

Тринити

Шумахер✌️

Поздравления за постовете!✌️

PlaNed
снимка на PlaNed

?

Седем с един...

Шуми, кажете го с прости и лесно асимилаеми думи! Всичко е точно така, както го описвате, но се свежда до едно нещо: Осъществената мечта на посредствения индивид, да не кажа "идиота"! Ся, по какъв начин тоя се добра до властта е друг въпрос, но това, че още го търпим си е лично наш проблем и то голям...Не знам дали някога ще ни дойде акълът и да разберем, или поне онез, които го гледат захласнато в устата, що за човек сме допуснали да ни управлява или поне си мисли, че го прави...Но все пак има признаци на отрезвяване и събуждане след десет годишна полулетаргия и все се надявам най-после народът да се събуди, та да се сложи край на това безобразие...Къде с избори, къде по друг начин, както дойде...Поне банкянският е доказал, че е страхлив и хвърля пешкира при събиране на повечко хора под джамлъка на кабинета му...Че и кръвно дига...

ThePal
снимка на ThePal

Според мен, да – обективно човекът се нуждае от лечение, а не от власт, а това, че народът го е зяпнал в устата си е проблем на народа.

 Какво ли да добави човек ?!...

Шуми ?

дренски

Все още има независими вестници...

seyko

Кои са те, независимите?

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Прочетох Шумахер ?

Всички сме луди, това е извън съмнение.

Но, Господи, колко различни са всички лудости.

 

Най-откачени са тия с монолудост.

Добре са ония, дето смесват от всички лудости, за да балансират между света на идеите и реалността.

 

Боко е моно, горкото. Господ иска да ни каже нещо, показвайки ни го. Ако разберем какво е то, спасени сме. Може би за начало трябва да проявим върховно милосърдие към Боко. А после да внимаваме да не го стреснем, когато почне да се буди от съня си (вж. по-горе писаното от Шуми). Да му предложим добър край на неговата приказка: как дарява всичко натрупано за домове за самотни майки с деца, за добри родилни домове, за хосписи. И остава в Историята като възроденото дете Голомеше, малкият голям юнак.

 

Боко, има хора, които ще се молят за спасението ти. И за най-големия грешник винаги има шанс. А ти не си най-големият грешник.

buratinob

Шумахер ?

първолета

Шумахер ?

Редакцията! Публикувайте го!

HBK

Принуден съм да вдигна пръстче нагоре за Шумахер. Прав е!. Но измества въпроса.

 

Проблемът не е в Б.Б.  А в модела. Дали е Б.Б. или Т.Ж. няма никакво значение. Проблема е, че тези личности (не ги подценявайте; те не са нито по-глупави, нито по-умни от повечето от нас) са издигнати, подкрепяни и най-важното – охранявани от сили много по-мощни от родната политическа класа.

 

От времето, когато варварски нашественици от северночерноморските степени нахлуха по Балканите, подходът е един – подбор на родоостъпници тип Найден Геров – Георги Димитров – Тодор Живков – Бойко Борисов, които имат инстинкт за самосъхранение и за кариера, но им липсва морал и благородство. Това са кукли на конци ръководени от чужди кукловоди. Проблемът са кукловодите.

 

Надеждата е в Европа, НАТО и САЩ. Историята ни е показала, че съществени политически промени в родното статукво могат да бъдат реализиарни само от сили извън страната ни. Нашите по-мъдри предшевственици са го разбирали и затова са търсили (активно, при това на няколко пъти) генерал-губернатори от Европа. Най-добре от Германия.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Боя се, че и това не е. Доказателство: опитвали сме го. Не ние, но дядовците ни. Всъщност ние също го преживяваме, нали Боко дойде всъщност с американска благословия и я имаше през цялото време, като очевидните му услуги за руските дела на Балканите хич не пречеха на американците, защото едно на друго затлачваха европейския път на България.

Накратко: или ще се смислим и ще се вземем в ръце, или ще стане като друг път. (руснаците имат хубавия лаф : хотели как лучше, а стало как всегда)

 

Дано редакцията публикува Шуми, та да го прочетат повече хора, а и да остане за бъдещето. Защото, както се видя, интернетът не е сигурното място, където да оставиш следа.

JR

Съм ЗА! Публикувайте пилотния ас!?

HBK

Съм ЗА! Публикувайте пилотния ас!

 

Княз Кирил! Барабар с лондонските юпита. Май че БСП-пилотката Курелия натам се е насочила. Част от антуража предложен от нея за Брюкселската седянка са отрочета от „Милениум Клуб България” основан във двореца Врана, през 2016.

 

„Пилотният ас” е не съвсем германец и юпитата не са съвсем “”self-made people””, но такъв е наличния „матрял”. Кандидатите не са бол.

 

Идеалният вариант бе Бащата, Негово Величество Царят. Но родоотстъпниците, за които стана въпрос по-горе успяха да дискредитират Царя; разбира се, не без помощта на кукловодите. Още от времето на „Търновската Конституция” (писана от руснак и одобрена в Руските имперски канцеларии) най-голямата грижа на кукловодите е да предотвратят естествения стремеж на Българите към Европа и към Германските князе. Опасенията са реални; резултатите – печални.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

А за статията в Щандарт:

Напипали са един от инстиктивните рефлекси на инфантила, когато бъде уличен от авторитети (законът не е най-силният авторитет за мутрите, но пък е неподкупен по дефиниция):

да прехвърля вината на друг.

 

Вината за апартаментите Боко опита да изчисти, като я избърше с най-чистото налично -- с Лозан Панов.

 

Когато номерът не мина, Боко изпрати Цацаров в Брюксел, да обяснява, че ние тук уважаваме върховенството на закона и доказателство са строгите мерки и присъди спрямо кмета на столичен район и заместника му. Така Десислава Иванчева и Биляна Петрова хем бяха назидание за всеки, който не слушка и папка, хем чрез затварянето им се отприщи работата за строителната мафия в Младост, хем служат за удостоверяване, че спрямо корупционери във влъстта у нас няма милост. Да са рахат в Брюксел, демек.

 

Но случаят Иванчева и Петрова вероятно ще бъде повод за втора статия в Щандарт.

 

Изобщо, у нас всичко може да се замаже, но до някой ден ще се разгърми по небългарските медии.

Защото казусът Боко/ГЕРБ е скандал с глобално измерение, нищо че сме малки-жалки.

ШКОЛНИКА МАРЕК

Шумахер, пропуснал си и да отбележиш, че ТОЙ знае и езици.То конграчюлейшънс ли, те тука всички парле ву франсе, може с Путин и на руски да е общувал.  Нещо облаци се завихрят около гордото му и морно чЕло /имам предвид това над очите, щото знаем какво е прочел ТОЙ/. Първо Свободна Европа, преди няколко дни Дойче веле, сега Дер Щандард. Както и да го погледнеш все е приятелски огън. Май жертваните досега добре обзаведени не стигат. Дано оная спретната къщурка в БарЦелона е негова, та да има керемида над главата в случай, че следващите управници ГО подгонят. Що се отнася до жената на Лозан Панов, то е като " А вие що биете негрите?" Ясно е всичко около жилището, брака, години след покупката, но не е лошо да хвърлим кал по него." Какво толкУ ще му стане, след като вентилаторът отдавна ни оцвети в кафяво с хвърлените от нас нещица?"