Quantcast
Има ли още тарикати във властта, чиито данъци да платим? | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

17 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Има ли още тарикати във властта, чиито данъци да платим?

Фарсът вече е изключителен – шефът на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев спешно се кандидатира за клиент на подчинената си комисия заради „Апартаментгейт“. Тя пък е в патова ситуация – хем трябва да се самосезира и да започне разследване по медийните публикации за покупката на апартаменти от Георгиев (така, както се активира за имотните каши на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева), хем няма как – нали той я командва.

Фактът, че

 

антикорупционната комисия пропусна да хване несъответствието в декларацията на шефа си,

 

я прави изключително ненадеждна. Затова тя реално трябва да бъде санкционирана и съответно разследвана. От кого? От прокурорите.

Върховната касационна прокуратура трябва да възложи проверка за имотния проблем на Георгиев паралелно с проверките на висшите кадри на ГЕРБ, част от които все пак подадоха оставки. Казусът му е по-сложен – разследващите трябва прилежно да се поинтересуват от плътно затворените очи на подчинените му. И задължително трябва да тестват доколко добросъвестен е бил досега антикорупционният шеф, когато е оневинявал представители на високите етажи на властта след съмнения за търговия с влияние и конфликт на интереси. Ето например един щастлив обитател – финансовият министър, наскоро излезе сух от скандала с безвъзмездното ползване на луксозния апартамент на кръстника си. Редно е да разберем как протече тази проверка.

 

Главният прокурор Сотир Цацаров е голям експерт по симулативните сделки –

 

преди 8 години обясняваше надълго и нашироко как хем жена му купила имот за 120 000 лв., хем в нотариалния акт го писали, че струва 1000 лв., хем платили данъци и такси върху истинската цена. Като е такъв факир във вещното право, Цацаров трябва да разпореди и да гарантира независима и обективна, изцяло прозрачна проверка на Георгиев, разбира се, в негово отсъствие от комисията.

Антикорупционният шеф е в шах и паника – активирал е даже бивш главен прокурор да го съветва в сложния казус. И Филчев да активира – все тая. Крехкото доверие в дейността му се счупи. 
Оставката му впрочем е най-малкото, което трябва да се случи. Това е само първата крачка за разнищване на работата на антикорупционната комисия, която за година съществуване се доказа само като бухалка на властта. Антикорупционни агенти продължиха традицията на некадърника с тефтерчето, на когото ББ, ЦЦ и ИФ му диктуваха кого да удари, а накрая свиха тефтерчето, за да не се накиснат самите те.

 

Георгиев засега няма тефтерче, обаче има проблеми с нотариалните актове

 

и данъчните оценки. И той като Цачева и Цветанов даде елементарни обяснения, които даже електоратът на ГЕРБ не можа да преглътне. Защото не става дума за някакви сложни дейности, познати на малцина, а за купуване на апартаменти – дейност, в която всеки българин е врял и кипял. Все пак имотецът е светая светих по нашите географски ширини. Всички имат нотариални актове, всички са вадили данъчни оценки, всички са изповядвали сделки и знаят как стават тези работи.

На средностатистическия данъкоплатец не можеш да му пробутваш евтини обяснения, че 186 кв. м тераса, до която само ти имаш достъп, хем минава към общите части на сградата, хем  нотариусът ти я е вписал в нотариалния акт и си я ипотeкирал. По тази логика и ВИП асансьорът на Цветанов е към общите части и съседите му би трябвало да могат по цял ден да се возят с него нагоре-надолу.

На врелите и кипели в имотните сделки българи трудно ще им внушиш, че когато сключваш сделка на занижена цена, виновни са данъчните, нотариусът и Агенцията по вписванията. И че ти хващаш грешката чак когато медиите ти извадят документите наяве. 

Изключителен акцент в проверката трябва да бъде новата данъчна оценка на терасата на антикорупционния шеф. Тя следва специално да бъде изследвана – танто за кукуригуто на финансовия министър ли е, или данъчните са се запознали с „константната практика на Върховния касационен съд“ - че терасите на началниците не подлежат на данъчно облагане. Подчинените на Горанов извадиха "извинителната" бележка на Георгиев тъкмо навреме - на 28 март 2019 г., за сделка от 2012 г. с нова, по-удобна данъчна оценка! Всъщност защо да не повярваме на Георгиев? Навремето как повярвахме на Цацаров и вече осем години му се радваме като главен прокурор? Нали и той поправяше грешки в Агенцията по вписванията:

 

легна си с дарен от фирма апартамент, осъмна с купен

 

Добре че бяха журналистите от „Биволъ“ да му отворят очите какви грешки се допускат в тази скандална агенция. Ще повярваме и на шефа на следствието, когато ни обясни имотните придобивки на сина си. Сега на всички е ясно на какви изключителни индивиди сме делегирали правото и задължението да ни защитават от корупцията и престъпността във властта. Ясно е какви резултати можем да очакваме от работата им, както и с какви апартаменти сме ги обзавели, поемайки данъците им. 

Същото се отнася и за цялата им клиентела, която чака чинно да бъде изпрана до блясък. Например Цветанов (когото Бойко Борисов за втори път маха от властта, но знае, че "да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш"), роди поредното си гениално обяснение: едни юристи решили как да изповяда сделката си и той се съгласил, като се консултирал със свои юристи. Ето затова бай Ставри е най-споменаваният по форумите тези дни. 

Към статията във в. СЕГА
Cixi 2

Весело е в нашата първоаприлска държава!

Хулиган

Борбата с корупцията се оказа като едно време борбата за мир...

http://www.drago.info/index.php/2018/12/28/borbata-s-korupciata/

Тринити

Има ли още тарикати във властта, чиито данъци да платим?

Ами то други няма!!

JollyRoger's

Гробарско хард порно...

Друм!???

Миряна Б.

Интересуват ме имотните дела на ЖениГерб. Цвета Караянчева - но да не ни отчете пекински апартамент в Ханой. Лилето Павлова има безукорно наследство от дядо си.

Тежката артилерия с какво ще ни изненада? Ако не го е заменила за по-авангардни постройки. Тя е работила като юрисконсулт в Областен диспансер за психиатрични заболявания със стационар в град Русе. Явно има експертиза за строежи на подобни заведения. А партията й отдавна плаче за такова.

Миряна Б.

 

Същевременно мрежите да се хвърлят и върху БСП и АБВ. Отколе обнародвах позицията си, че подобни люспести се и ползващи се от временните си пребивавания на удобни висоти фракции не са Партията на моите родители. Парадоксът, че Баце и Цецка са членували в нея, говори за съществуването на политическа корупция още тогава. И за некадърността на злощастното КДС.

 

А познавах пределно чисти и почтени комунисти. Свекърът ми, Свекървата и бившият ми мъж с почти всичките си приятели. също и колеги и просто познати на родителите ми. Художници комунисти, писатели, режисьори, стопански ръководители - на Лилето дядо й... 

 

Имаше следствие и съд над най-доверени на Людмила Живкова подлеци, забравих имената. де ни съдилищата, дени изпълняващите законите  сега?

bay Dragan

Да му се отнеме апартамента без съд и присъда позовавайки се на новия закон

 

Magi

Пълно е с тарикати. Сметнете във всяка община и област най малко по трима гербаджийски дерибеи, съберете ги с тия които тепърба ще излизат като апартаментчици и вижте до къде е стигнала държавата при 10г. управление на ъндърграунда.

САТЪР
снимка на САТЪР

дерибеите нямат партия  те винаги са с власта.

Обаче  кофтито материал е избуял на всякъде.

dsa dsa

Има ли още глупаци които вярват на комунистите, това е въпроса?

dsa dsa

Бойко е направил толкова много за страната ни, а вие не спирате да го оплювате? Нормални ли сте... 

dsa dsa

Няма по голяма сган от БСП! Тва е истината, опитват се по всевъзможен начин на затрият държавата ни!

Yordan Georgiev
снимка на Yordan Georgiev
Не е ли срамно да има такива долни комунисти който подливат само вода .. Не ви ли писна с тези платени измислени протести статии новини и още други :@
dsa dsa

Незнам кой на кой плаща! Само знам, че измекярите от БСП дават по 20 лв на някви палячовци да поронват авторитета на ГЕРБ

dsa dsa

Най-големите измами тръгват от БСП! Вие не спряхте да хейтвате Бойко, човека който направи толкова много за страната ни и продължава да прави!

dsa dsa

Мисля, че ще е много по добре, ако партии като БСП ги няма в правителството!