Quantcast
Въпреки "голямата българска победа" пакетът "Макрон" ще бъде гласуван | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

83 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Въпреки "голямата българска победа" пакетът "Макрон" ще бъде гласуван

Въпреки митинга на българските превозвачи през февруари в Брюксел и уверенията на премиера Борисов и транспортния министър Росен Желязков, че пакетът "Мобилност" няма да бъде гласуван в настоящия Европарламент, в сряда  той вероятно ще бъде приет. Депутатите приеха днес т.нар. план "Макрон" да влезе в седмичния дневен ред. 

Цяла година правителството и евродепутатите от партиите в управляващата коалиция се опитваха да отложат решението за следващия ЕП. През февруари премиерът Борисов обяви, че е получил уверения от шефа на ЕП Антонио Таяни и от петима премиери, че ще лобират за отлагане на гласуването на поправките, наложени по искане на френския президент Макрон в ущърб на източноевропейските превозвачи. Българските превозвачи отново готвят протести.

На извънредна пресконференция министърът на транспорта Росен Желязков коментира гласуването.

"Резултатът е изключително разочароващ. Аз ще изляза от политическата коректност и ще кажа направо: Бесен съм от този резултат! И знаете ли защо? Защото ние имаме 17 члена от 700 в ЕП. Тези 17 души можеха да решат мача".

Два гласа не ни достигнаха да решим дефинитивно този въпрос. Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али са тримата български депутати, които са отсъствали от залата днес по време на гласуването.

Министърът коментира така отсъствието им: „Можеше да решим дефинитивно да въпроса затова съм бесен. Защото ние със 17 члена можеше  да решим проблем на половин Европа. Виждате, че гласовете бяха 154  на 156. Два гласа не ни достигнаха. Какво означава това? Означава, че Европа е разделена. Дори в Европейския парламент. Ние сме единни. Това, че един, двама трима – не коментирам причините, може да са сериозни, може да са имали проблем. Ще ги разберем допълнително. Но това, че можеше да го решим е причина да ни е яд. Ние в момента загубихме нашия мач в последната минута на продължението. Аз ще го кажа така: „Това пакетче няма да стане. И няма да използвам онзи термин от 30-те години – „No pasaran, а ще кажа “forget about it”. Очаквам пълна мобилизация. Днес литовците не можаха да пристигнат заради трафика над Европа."

"Ние не искаме най-добрия вариант за България, защото ние сме европейци. Ние искаме най-добрия вариант за  Европа. Най-добрият вариант за Европа е да не се фрагментира пазарът. Да не се решават въпроси на конкурентоспособността със законодателни решения, да не бъдат протекционистки законите. Това искаме", каза още Желязков е допълни: "Отговорността да си депутат в ЕП е огромна, защото това може да реши съдбата на цял континент".

Във "Фейсбук" Николай Бареков написа, че не е участвал в гласуването „ЗА бизнеса на транспортните олигарси” и така подкрепя по-добрите условия на труд за българските работници.

„Изпълних волята на моите избиратели, пратили ме в Брюксел, да работя за подобряването на техните доходи, социално положение и условия на труд. Нека лобистите на транспортните олигарси, които финансират укриващия се в САЩ издирван от медиите политик, сега се поставят на мястото на един обикновен български шофьор на ТИР”, пише още той.

 

Към статията във в. СЕГА

Страници

САТЪР
снимка на САТЪР

най вече шафиорите са съгласни ама   чорбаджиите не искат що да плащат добри заплати, а връщането тук си мълчат е за подръжка и почивка..на возилата и хората, та що не искат?

Казуса
снимка на Казуса

Прецакват ли ни нашите партньори? Прецакват ни. 

Добре дошли в голямото европейско семейство!

sneaky_humanoid

Те просто си гледат интереса, а ние от самото начало сме слуги в тоя "съюз". Щеше да е съюз, ако всички членове бяха равноправни. Animal farm отсекъде.

аман бе

Хич не ви прецакват. Прецакват Бацетата.

Sine_metu

"Ние не искаме най-добрия вариант за България, защото ние сме европейци. Ние искаме най-добрия вариант за  Европа.“

„Партньорите“ си ги знаем, но това горе не го казват те

Sine_metu

,Голямата българска победа“? Още ли помните Мондиала в САЩ?

buratinob

Това Свободна Европа нарочно пусна компромата.

Баце сега се чуди да ходи да набива канчето на макарона или да чака някой да се прибере тук по цвички.?

Предводител на ...

С кво прецакват теб, бе, умен?

Бая народ живее като скот по аварийните ленти и по боклучави паркинги, за да може секви партийни касички да карат бентлита.

Ев@л съм ви нацьоналния интерес, ев@л съм гнусното партийно единодушие по темата.

sneaky_humanoid

Разпознаваш ли се сред кимащите:

 

https://www.youtube.com/watch?v=cezFipz9G9k

 

???

cisco1

Да, спят,   но за това спане по паркинги докарват по 5 бона чисти на месец, и ако не бентлита, то поне по един влекач скания си купуват....парите не миришат, и срамен труд няма.

А мине ли пакета- никой няма да върти геврека из европа за 1200 лева, факт., та ако ще и в 6 звезден мотел да спи.

 

аман бе

?

 

Stern

През февруари премиерът Борисов обяви

Както винаги, Баце обяви благите вести пред придворните си журналистки. Знаейки, че когато дойде момента, 80%-та вече са забравили.

вила

Онзи публично си събу гащите,символично де,когато  рече на Макрон:Ние всички тука парле ву франсе!?

indiec

Баснята за овцете и вълците от Г. Кирков:

И така, и така ще ви ядем, ама поне да е доброволно.

Предводител на ...

Тъпанджия.

Sine_metu

Не рубите с плеча, Ипполит...

Сред 1 600- те поправки има и добри социални. Отделен въпрос е колко ще ги спазват. И сега превозвачите ни обещават, обещават по 1 800 евро заплата + командировъчни.

Но си има и чисто сегментиране като изискването за връщане

Хумангоид

Изобщо не ме интересува печелят ли, губят ли превозвачи и шофьори. Важното е, че Тиквата отново излъга. Или него го излъгаха. Все тая.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Прецакват ни. 

Никак даже. Върщат едно богоугодно дело в името на добруването на българските шофьори и техните семейства.

 

А това, че комунягокапиталистите се чувстват прецакани, си е единствено и само техен проблем.?

buratinob

По същество.

Някой фирми вече са предупредили служителите си, че ще получават с 30% по-малко пари.

Водачите вече се замислят дали да се върнат в България за почти същите пари или да минат към чужди фирми и да изтеглят семействата си там.

Не виждам кой печели освен някой светии.

аман бе

Много от водачите трудно ще минат към чужди/местни фирми, защото не знаят език. Там е големият зор. Ако знаеха, местните/нашенските превозвачи щяха отдавна да духат супата/тапета/каквото ви е угодно.

19namo

Чуждите фирми ще назначат по един десетник българин да координира неговорещите западен език нашенци.

Така ще измъкнат единадесет семейства от България, а не десет.

JollyRoger's

Айде сега - всичкото TIR на жълтите пльочки под прозорците Му...?

ГРОБ са на приключване...

Друм!

Шумахер
снимка на Шумахер

?

bay Dragan

Тулумбаджията не може да се осъзнае как го будалкат в ЕС.

аман бе

Него ли будалкат? Той всеки ден осребрява стоенето си във властта. Будалите с(ме)а  други.

Казуса
снимка на Казуса

Интересно. Хора, които претендират да са културни и начетени нобили, бързо и най-първи стигат до каруцарско отношение към онези с различно от тяхното мнение.

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Инетересното е, че ти си уж член на БСП и "ляв човек", пък вземаш страната на капитала, а не защитаваш интересите на трудовите хора. Ей това е интересното.?

Казуса
снимка на Казуса

И как точно стигна до извода, че съм член на БСП и "ляв човек"?

Нали си наясно, че ти може да си мислиш, че Емилия Кларк ти е гадже?

Св. Ихтамнетий
снимка на Св. Ихтамнетий

Не съм стигнал до никакъв извод, това са твои самопризнания, още от стария форум.

Да не си преживял катарзис междувременно??

Мошеник

Макрон✌️!

Много от списуващите няма да ме разберат, но те не са живяли по 4-5 месеца в кабина на камион, (като космонавти) по напикани паркинги!  15 часа е работният ден, от които 9 шофираш по европейските магистрали и градове, трафика е на макс! Усигуровките са върху минималната работна заплата!

Ако някой ви каже, че чорбаджийте плащат данъци, погледнете да няма греда в окото, отчисленията са да пълнят партийни каси!

Страници