Quantcast
Борисов е на крачка от хеттрик – пак да не довърши мандата си | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

32 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Борисов е на крачка от хеттрик – пак да не довърши мандата си

Каква ирония на съдбата – най-баналната врътка при покупката на апартаменти изяде главите на видни представители на ГЕРБ и заплашва кариерата на още по-видни.

Не търговията с влияние и корупцията, не нагласените обществени поръчки, не покровителстването  на организираната престъпност, не раздаването на порции зад кулисите, не източването на обществените ресурси, заради което партийците отдавна трябваше да са посетили арестите и затворите. Но какво пък – и Ал Капоне е влязъл в затвора не заради корупция и мафиотски убийства, а за неплатени данъци.

Изтърканият номер с декларирането на данъчната оценка вместо истинската цена, за да се спестят пари от местни данъци и да се плати по-малко ДДС, доведе до непредсказуеми последици. Залогът вече не са просто министри и депутати.

 

Залогът е съдбата на ГЕРБ и особено на неговия лидер

 

Бойко Борисов, както обикновено при криза, се е разкрачил в позата „Всичко ще бъде проверено, обаче всичко е законно“. Само че този път разкрачът му е толкова голям, че равновесието трудно се удържа. След „прекрасните“ проверки на министрите му Ивайло Московски и Владислав Горанов търпението на електората стигна критичния минимум. А тъй като на мушката е пословичният с апартаментите си Цветан Цветанов, там дори собствените избиратели вече губят толеранс.

Най-бесен, разбира се, е Борисов. След като два дни мълча за скандала с апартаментите, на третия дръпна реч от Брюксел, в която направи аналогия с "червената буржоазия, която след 1945 г. живееше в най-хубавите жилища в България". Само че се получи внушението, че

 

сега новата буржоазия превзема хубавите апартаменти

 

Което е факт. Много му е тъжно и гадно, че го удрят с битовизми. Разбираме го – и ние бихме искали да излязат доказателства за нещо по-съществено. Но какво да направим, като гафовете на приближените му нямат край? Алчността им извира от всяко изречение, безпомощността им да се оправдаят е комична. Единият вика, че пазарната цена се определяла от данъчната оценка. Другата имала нотариален акт за изкоп, в който цената „в никакъв случай не е вярна“, и ще има „окончателен нотариален акт“. За съчувствие е и продавачката, която първо призна: „Какво ви притеснява, че сме продали на загуба? Да, имам такива апартаменти“, а след като стана за смях с възхвалата на Цветановия вкус към „енергийната защита“ на Светото писание, даде заден ход.

Коментарът на Борисов всъщност е съвсем на място: „При положение че имаш в по-хубавата част на квартала два луксозни апартамента, за които си ял бой и си ги доказал, минала е проверката, кое наложи да го направим точно сега?!“ Отнася се не само за Цветан Цветанов, а за всички ненаситни за луксозни имоти в ГЕРБ. А те имат тази слабост – кой живее в дома на кръстника си, защото уж го било страх в собствения му, кой само „стокира“ в евтино общинско жилище – страстта на българските политици към палати е пословична. Обаче ето че взеха да им присядат.

Очевидно е, че властта купува на занижени цени и посочените в нотариалните им актове числа не са истинските. Още по-очевидно е, че

 

някои във властта притежават свръхскъпите си имоти чрез подставени лица,

 

защото няма как да оправдаят доходите си, с които са ги придобили: тъстовете нямат толкова, а доскоро скромните собственици са се оправдавали, че едва изхранват децата си с министерска заплата.

ДАНС, антикорупционната комисия, прокуратурата и НАП трябваше да са ги хванали тези трикове отдавна, а не да ги четат във вестника. Само че ДАНС, МАНС и останалите скъпи хрантутници на българските данъкоплатци имат за задача да НЕ разкриват такива неща. Защото са престъпления на хора по високите етажи във властта, а въпросните държавни органи са зависими от властта и подчинени на нея, а не на закона.

Понеже се прави на арабия, Борисов се изпусна да обещае няколко неща, за които трябва да бъде гонен до дупка:

1. „Много внимателно ще проверя сделките с апартаментите – дори само нарушение да има, не престъпление“, закани се той.

Не е нарушение, престъпление е, защото изповядването на сделка на нереално ниска цена означава укриване на местен данък, невярна декларация пред нотариуса и укриване на ДДС.

2. Борисов увери, че при наличието на лобистки закон при строежа на сгради лично ще внесе контразакон, който да го регулира.

Ами наличен е - чл. 153 от ЗУТ така е променен на 21 януари 2017 от депутатите на ГЕРБ, че да може да се осъществи един небостъргач. „Законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време“, казва премиерът и сме напълно съгласни. Така че

 

чакаме мигновени мерки срещу незаконния строеж,

 

както и всички замесени да понесат отговорност – поне административна, а най-добре наказателна. Така е по закон.

И тарикатските му лафове вече издишат – смешно е отказалият преди 30 г. да напусне БКП пожарникар да убеждава хората, че партия ГЕРБ била създадена, за да се бори с корупцията на комунистите. Кои комунисти – левите или десните? Че тук само те се редуват във властта. 

Малоумно е парвенюшките небостъргачи, които задушиха София благодарение на податливото й управление, да ни се пробутват като алтернатива на „колиби и панелки“. 

Още по-жалко е всички бушони, гръмнали, за да защитят лидера си, да се представят като „жертви и отрязани глави“.  

По ирония на съдбата Борисов е на крачка от хеттрик – да не довърши мандата си за трети път. И това е логиката на събитията.

Към статията във в. СЕГА

Страници

zumer

ГЕйРБ/к/ са като мафията.

Нито на Вожда, нито на Цв.Цв. му пука- те са над закона /герберист закон не го лови/.

Единия приказва глупост след глупост, а другия в САЩ.

И двамата знаят, че номерата им в БГ минават.

Къде са умните да потестират?

За статията ?

slavabg

Кое не искате да разберете, че не е проблема в апартамента, а в цвинокио?

 

Хората не могат да го дишат, противен им е, свързват го със сделката за Ф ките , а там не са някое милионче, американски слуга и подлога...  и още един куп негативи,  заради които не могат да понасят и плювналийф ?

 

ако цвик си тръгне, кой ще го замести да знае какво го чака? 

Sine_metu

https://www.segabg.com/category-first-page/6-neudobni-vuprosa-za-nebosturgacha-na-arteks-lozenec

Васик

Протестиращите с шеговити плакатчета протестираха точно за спасяването на Цветанов от затвора. Това, което се случва в момента, за тях е доказателство за гения на Цветанов, а не за неговата алчност, както може да си помисли нормалният човек. Логиката от типа "Герб" въобще не изисква изваждането на Цветанов от политиката и това няма да стане. Вместо това следващата седмица ще има някаква новина по оста Радев-Елена Йончева, от която ще се очаква да разтовари напрежението. Може и роми да пребият военен.

Traktor1

Ако цигани отново пребият военен,напрежението действително ще се разтовари под формата на камъни и дърве връз циганските кратуни и хелзинкско-българските им брат'чеди :) 

Памфуций
снимка на Памфуций

Което е факт. Много му е тъжно и гадно, че го удрят с битовизми. Разбираме го – и ние бихме искали да излязат доказателства за нещо по-съществено.

Но точно битовизмите удрят най-сериозно, защото , от една страна, става дума за нещо познато на множеството, за далаверка, която то може да разбере, а от друга - те са своего рода запазена за социалните низини територия. У народецът респекът към "играча" го има, но към кокошкаря той изпитва дълбоко презрение.

Simplicissima
снимка на Simplicissima

Към битовизмите, от които впрочем се и състои теорията и практиката на герберизЪма, трябва да се добави гарнитурата на защитниците: Харалан, Антоанета Христова, Николай Овчаров. Юлиан Вучков -- дезертьор? Какво става? Пробив в битовизма! Пружините на битовия диван изхвърчат и бодат задници.

Sapienti_sat

Светлана Георгиева ?

Sine_metu

Пон., 25/03/2019 - 03:44 (нов)

Simplicissima

Пружините на битовия диван изхвърчат и бодат задници.

 

Пружините са им най- малкият проблем.

Хеттрикът, не, не! - историческият „принос“ на Борисов е че отвори очите на хората за цялата политическа класа през последните 30 години.

През 1944 един високопоставен англичанин възкликва след като го развеждат из разчистените от немци земи на Изток

„Предварително оправдавам руснаците за всичко, което ще сторят с германците!“

Sine_metu

А лично аз съм очарован - казвам го най- сериозно и в прекия смисъл на думата - че американците, Радио Свободна Европа, и този път застанаха на страната на свободата

letec55

Ако са на страната на свободата трябва да извадят сметките с парите от корупцията. Кой ги е получавал и кой ги е внасял. И, естествено, за какво. Да ги конфискуват и да ги върнат на държавата.

Ама това не се случва. Аз очаквам скоро и други да изгърмят за подобни работи, от червения сектор. 

slavabg

Кои точно американци, щот те не са едно цяло?

 

Боко се е заигравал с всички, даже от заигравката му с Тръмп, ще олекнем с 3 млрд. минимум ?

Begemot
снимка на Begemot

? Статията! Цвинокио и ГЕРБ ще се сринат неизбежно и, да, ловят ги за дреболии, ама за  големите неща не може да се пише, говори и протестира, доста по - страшно е, отколкото по Живково време. Тогава можеше да загубиш служба, статус, семейството да пострада - да не пуснат децата ти в университет, например. Или, за най тежки неща, като тероризъм, шпионаж - затвор , смъртна присъда. За приказки срещу властта , поне след 65 г , никой не е затварян или убиван. Сега смъртната присъда ти е подписана на часа - умираш здрав, прав от инфаркт, после и жена ти се споминава много скоропостижно, после и някои други основни участници в неприятни за властта разговори умират и така по веригата.

Ето, ще ви кажа - в България, по мъгливи и неясни преценки се крадат 10 милиарда годишно минимум. Т е 10000 милиона. Еврофендове, главно, бюджет, също ДДС, сива и черна икономика. И се разпределят. Според йерархията. Има един, вече е направил 3 милиарда. Долара. Тръмп, например, милиардер и син на милионер, цял живот в бизнеса, президент на САЩ  - и има 5 милиарда, доколкото знам.  Някои си у нас, в опосканата, малка, най бедна в ЕС страна - 3 милиарда, скоро май ще стигне Тръмп. Не знам кой е, име не ми казаха. Но имало такъв. Втория след него гони милиарда. Долара. Ама обича да пазарува евтино, казват, душа не трае. По веригата надолу - колкото искате. Ако направите приблизителни сметки по косвени признаци - има и такава методика, примерно колко м2 жилища по 3000 евро са продадени, колко яхти има, колко имоти в Тоскана и ненам къде си, колко Бентлита, колко учение на деца в елитни школа   и  про1ие - една примерна кошница и продажбите по нея - на целия елит, ляво ,дясно и бясно - не му се връзват сметките. Може би на някои интелектуалци като проф Пантев и на двама бивши премиери Жан и Фил - да им се връзват. Останалите са за бай Ставри.

letec55

Това да прокараш изменение за закон, очевидно срещу обещание за възнаграждение, да инициираш повече от година по-късно проверка, очевидно да се напомни на закъснелите с изпълнението на обещанието какво се очаква от тях, и само след няколко дни да бъдат направени мълниеносни врътки с три апартамента така че хем да има обяснение за придобиването на новия, хем да се запазят старите, съвсем не е битовизъм. Ама съвсем. Това е корупционна схема за престъпен лобизъм. Това е знак какво трябва да прави бизнесът, ако иска нещо да се случва в правния мир на държавата. Това е схема, по която се работи от години. 

Амене Менема

Статията започва с епохална глупост. Не „врътката“ с цената е престъплението, а изнудването от страна на лицето Цвъ и облагите, които той предоставя на Артекс срещу хапартаментшето. Които пък са във вреда на държавата и всички останали в нея. Това е само един пример за начина, по който действа ОПГ ГРОБ вече 10 години.

slavabg

 за  големите неща не може да се пише

 

Как ще може, нали скътаните парички трябва някой да ги гушне... такава е практиката, оставят те да шеташ и събираш, и като станат много, получаваш голямата балтия ? иначе паричките ще станат наши.

 

American Made / Бари Сийл: Наркотрафикантът (2017) - показва дословно как стоят нещицата ?

 

https://www.filmi2k.com/american-made-bari-siyl-narkotrafikantat-2017/ 

 

филмът е по-действителен случай, който не го е гледал - няма да съжалява... 

mi6osp.

Хъм, Борисов е имал информация и за приетия лобистки закон, и за проверката на фирмата, и за закупения на подаръчна цена  4 дни след това апартамент.

Ударил е с апартамента.

Подход на опитен интригант.

Защото всеки друг подход би бил неефикасен и лесно замазан.

И сега:  "И премиерът от свода, през гъстия дим,. гледаше на всичко тих, невъзмутим!"

 

Този скандал ще унищожи Цветанов политически, но няма да последва трета оставка на ББ.

Защото скандалът не го засяга.

Даже ще му донесе слава на борец срещу корупцията.

Трета оставка ще има, ако загуби евроизборите.

А той се надява още ,че ще ги спечели.

Evasion

Изтърканият номер с декларирането на данъчната оценка вместо истинската цена, за да се спестят пари от местни данъци и да се плати по-малко ДДС, доведе до непредсказуеми последици.

Ми не. Не "изтърканият номер", а неоспоримото доказателство, че висши представители на герберския елит не спазват законите. Най-вече пък министъра на правосъдието не спазва законите. Каква по-добра причина за оставка? Дали е имало обещания за бъдещи облаги - никой не знае, а и трудно би се разбрало, но неспазването на закона, за да се избегне плащане на данъци...

Предводител на ...

от една страна, става дума за нещо познато на множеството, за далаверка, която то може да разбере

А, не. Българинът е ноо ларж към далаверите, но само ако ги върши той.

Иначе всички са мръсни далавераджии.

Готиното в случая е, че Цецо е наистина такъв. :))) 

sega_reader

Хайде да не делим политиците на това, от коя партия са.

Истината е, че всички политици спазват този порочен модел.

Всички !!!

Щом си във властта, значи крадеш, пардон, значи законно придобиваш и разпределяш обществен ресурс.

Трябва да се промени системата.

Трябва да има контрол.

Иначе не става.

mi6osp.

Хъм, не си забелязал, че когато мутрите взеха властта, първото нещо, което направиха бе, че унищожиха контрола в държавата.

Осигуриха си безконтролност и безнаказаност.

И мистър 10% скочи на  80%.

КуртиКенаров
снимка на КуртиКенаров

Трябва да има приличие - да се карде умерено. Като си натопил пръстите в кацата с меда, да ги оближеш. Не да гребеш с пълни шепи.

 

Магистралите няма да стават на вълни. Политиците пак няма да бъдат бедни. А хората ще казват "тия крадат, но и правят нещо." Да, такива сме българите, това ще кажем.

 

Не че прекомерните кражби започнаха от ГЕРБ, но те ги направиха норма.

geo_19

Изтърканият номер с декларирането на данъчната оценка вместо истинската цена, за да се спестят пари от местни данъци и да се плати по-малко ДДС

 

Номерът не е заради пестене на пари от местни данъци и ДДС отколкото от нотариални такси. Ако направят нотариалните такси да не са процент от стойността на сделката, а точно фиксирана сума, тогава драстично ще намалеят покупко-продажбите по данъчна оценка. 

SINDBAD

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е силно ядосан на заместника си Цветан Цветанов, заради позицията му да не подава оставка от нито един пост и по този начин да не поема отговорност за "апартаментгейт", който тресе държавата.

 

Двамата са се чули снощи по телефона. Цветанов е декларирал пред Борисов отказ да се дръпне встрани от обществената сцена, въпреки огромното недоволство, което събира. Той не се смята за виновен, тъй като всичко по сделката с евтиния му ВИП-апартамент според него било законно.

За Борисов обаче е важно общественото мнение, гласа на улицата и моралния удар, който понася партията.

 

mick

То и Ал Капоне е вкаран в затвора заради неплатени данъци.. т.е. битовизми...

 

 

Проблемът е, че няма читави и достатъчно силни да заместят ГЕРБ... а и ГЕРБ са се окопали навсякъде в държавата и във всяка една институция си имат длъжници.

Mrx

"на третия дръпна реч от Брюксел, в която направи аналогия с "червената буржоазия, която след 1945 г. живееше в най-хубавите жилища в България".

 

  Пък забравил да каже, че цар Симеон Велики е живял в дворец. 

 

 Еи туй на е демокрацията. Всеки нарушава законите и прави корупция, и когато го настъпят той се оправдава с предишнитре. А наш Боцю отишъл чак до 1945г. Ако беше прескочил малко по назад щеше да стигне чак до царските резиденции в Чамкория.

Тъмно пиво

отказалият преди 30 г. да напусне БКП пожарникар да убеждава хората, че партия ГЕРБ била създадена, за да се бори с корупцията на комунистите. Кои комунисти – левите или десните? Че тук само те се редуват във властта. 

  Какви "леви" и какви "десни" комунисти! В България във властта се редуват Живковият и Лукановия кланове на БКП. Единствените изключения от 1989-та насам - кабинетите на Филип Димитров и Иван Костов.

Magi

Колко и да ми се ще , няма да има хеттрик. Нито Цецко ще пострада, нито шефът му ще подаде оставка. При избора на Пеевски , "умните и красивите" протестираха до дупка, а сега къде са , а и народа къде е ? Въпреки, че скандала е много по голям. Става дума как се управлява страната и защо сме бедни.

HBK

Само че ДАНС, МАНС и останалите скъпи хрантутници на българските данъкоплатци имат за задача да НЕ разкриват такива неща. 

 

Факт! Правоохранителните  органи (барабар със всичките им подразделения) са крепители и охранители на мафията.

 

Най-бесен, разбира се, е Борисов

 

В туй не съм много сигурен. Засега всичко върви по план. Двата отбора на мафията , парти-функционери и мутро-милиционери, имат джентълменска договорка. Мачът и резилтатът са уговорени. Така жадуваният хеттрик, за който говори авторката, може да се окаже най-добрата индулгенция за минали и бъдещи прегрешения.

buratinob

Батак с финансите, едно служебно правителство ще му даде още 2-3 години индулгенция акосе върне на власт.

А той ще се върне, в някаква коалиция всички срещу комунистите + мълчаливото одобрение на ДПС.

БСП няма съюзници, да вземат 50+1%-та е химера.

Страници