facebook
twitter

Вие сте тук

14 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Съдът разпореди експертиза на почерка в тефтерчето на Иванчева

Специализираният наказателен съд разпореди да бъде направена експертиза на почерка в тефтерчето на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, което беше намерено при задържането ѝ в центъра на София миналия април, съобщава БНР.

В съдебната зала днес стана ясно, че в него са намерени записки с чужд почерк. Целта на експертизата е да установи дали това не е почеркът на някой от другите двама подсъдими по корупционното дело - бившата заместничка на Иванчева, Биляна Петрова, и бившият районен кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. 

Тефтерчето, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, са основните доказателства, с които прокуратурата ги обвинява, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, добавя Националното радио.

Към статията във в. СЕГА
Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

А почерка на намерилия тефтеря не се ли сетиха да проверят?

генек

Бре, сега няма да изчезне като онова - прословутото тефтерче на Златанов...

Че иначе трябва цялото дело да закрият...

Впрочем, какво ли пише в тефтерчето, та търсят кой го е писал? И, ако е почеркът на Петрова в текст"Чаша брашно, щипка сол, бакпулвер, две яйца..." - колко е важно за делото?

--------

https://genekinfoblog.wordpress.com/

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

О, важно е Генек. Да си видял жена да си дава тефтерчето или чантата?  Парите ту ги връщаха на Ваклин, ту ги намираха (при това вече се оказа че са донадени- купюри не съвпадат с описа), сега имаш и дописан тефтер.

скайспирит

Пече се страшна глоба от всичко що е международно съдилище. Лошото е, че всички ние ще плащаме, а ЦвЦв, Гешефци, Мами и пр. нищо няма да усетят. 

mitkomm

Не мога да си обесня едно нещо:Ако си стругар и направиш брак, ще те накарат да платиш брака и ще те натират като куче без да ти платят.А за тия, които не са си свършили работата т.е. дали са брак и държавата е осъдена в Страсбург ще плащаме ние- защо, да ги плащат тия които са дали брак иначе това безобразие ще продължава до безкрайност.Бръкни му в джоба с 100 хиляди лева за поръчката та да знае следващия път, ако има такъв, какво да прави!

navara

Половин милион евро само за подкуп в страна която нищо не произвежда... Откъде такива пари се въртят на територията? Май трябва да спират еврофондовете, да разберат някои цената на парите. Едно време в пика на сомалийските пиратствания, един колограм ориз струваше 100 евро в селата по крайбрежието. Много пари от корабни откупи се завъртяха там и това беше ефекта върху цените на на практика всичко.

ГАМЕНЧЕТО

Сега разбрах че светналата елха била само от коледния репертоар.

Едни въпроси бяха зададени в предната статия за Иванчева ма тишината многу силно кънти.

Danibus

Не знаех, че халваджийските тефтери са основно доказателство в българския наказателен процес. Че и психологическа/съдебно-подчертава експертиза ще правят на писаното в тефтеря. 

Danibus

Ясно написах графологична експертиза и съдебно-почеркова,а  какво чета в поститга си по-горе.

paragraph39

/:/ Тефтерчето, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, са основните доказателства, с които прокуратурата ги обвинява, че са поискали половин милион евро от строителния предприемач Александър Ваклин, добавя Националното радио.

.........................................................................................................................

Тефтерчето и написаното в него може да е УЛИКА, но НЕ е Доказателство!!!

Дори и в тефтерчето да пише "Взех подкуп от А- в размер ххх лева..."/ или друга валута/.

Самото вземане трябва да се докаже- с Доказателства! Както и, че е тъкмо Подкуп/подкупване/, а НЕ друго!

Лoвkия

Току-що по телевизора показаха факсимиле от въпросното тефтерче.

Има цели страници, на които няма текст, само числа, знаци за умножение, инициали, тук таме по некое именце...

 

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

и тук -таме някой дописал в щедро оставените бели странички?

Лoвkия

Има и такива, не споря.

Макар че не го показаха целото...