facebook
twitter

Вие сте тук

3 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Томислав Дончев на спешна среща във ВСС за е-правосъдието

Вицепремиерът Томислав Дончев и председателят на Държавната агенция "Електронно управление" Атанас Темелков участваха в заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) заради кризата с електронното правосъдие, предаде "Де факто".

От срещата стана ясно, че в обозримо бъдеще електронна система, която да улесни работата на съдилища, прокурори и адвокати, няма да заработи. Миналата седмица 250 юристи от "Фейсбук" общността на адвокатите попитаха къде са потънали 34 млн. лева за е-правосъдие. Те се оплакаха, че голяма част от съдилищата не осигуряват електронен достъп до делата.

На днешното заседание на Пленума на ВСС дали дали електронното правосъдие ще е част от електронното управление на цялата държава или ще функционира отделно. Вицепремиерът Томислав Дончев беше категоричен, че е безмислено да се търсят отделни софтуерни решения, тъй като системите трябва да "говорят" помежду си. Той направи уточнението, че ще се гарантира спецификите и независимостта на съдебната власт.

Атанас Темелков обясни, че само ВСС не е направил предложение какво да бъде заложено в пътната карта за електронно управление, по която се работи от 5-6 месеца, и това спъва нейното изпълнение.

На финала съдия Боян Магдалинчев обобщи, че е очевидно единната електронна система няма да заработи до края на август.

Към статията във в. СЕГА
Penchobre

От срещата стана ясно, че в обозримо бъдеще електронна система, която да улесни работата на съдилища, прокурори и адвокати, няма да заработи.

 

Ето това е ясно! Дончев внася яснота по проблемите! Маймунска работа! ? ? ?

Джиджи

? ? ?